Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (324)

misterz 

všechny recenze uživatele

Niektoré remaky, prípadne pokračovania alebo čo to vlastne bolo, by nemali vôbec vzniknúť. Môžu uškodiť aj samotnej výbornej predlohe. Hrozná hatlanina s nesympatickými hercami (ale bolo zábavné vidieť Galeckého inde ako len vo Veľkom tresku), bez rozumného mysteriózneho základu, napätia a hororových prvkov, ktoré by aspoň trocha postrašili. Samary sa už proste nikto nebojí, to je horor ukotvený vo svojej dobe 10 rokov dozadu. A tam aj patrí, preto prosím, žiadne ďalšie pokračovanie, už ju nechajte spať. 30/100 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ani globální computerizace, která logicky způsobila globální vymírání videopřehrávačů, nezabránila vlasaté Samaře v pokračování jejího nemilosrdného vraždění; zdigitalizovaná VHSka se prostě hodila na flashku a zbytek už si hravě domyslíte. Znalost předchozích dílů nebo aspoň zápletky se samozřejmě předpokládá, protože jinak by film asi působil dost nesrozumitelně. Jede se ve starých osvědčených kolejích, tedy myslím ve stejném stylu a s původní 'smrtící' videonahrávkou, což shledávám velmi uspokojivým. Po čase zase nějaký mozkovýplachový relaxační horror, ke kterému nemám vážnější výhrady (no, možná až na hlavní herecký páreček). Je to dáno jednak jeho dobrou ponurou atmoškou, pohledným a temným vizuálem i neskákavou klidnou kamerou. A druhak tím, že ke všem Kruhům chovám jistou nostalgickou náklonnost, protože japonský Ring 0 z Levných knih byl kdysi dávno můj úplně první DVD film, kterým jsem tehdy poprvé testoval můj první DVD přehrávač. Nakonec malý spoiler: Slepý, padlý a zabijácký kněz Vincek, rdousící své oběti štólou, je postava hodna samostatného filmu! Vzpomněl jsem si při něm s rozkoší na skvostnou Dolfiho kreaci Kazatele z Johnnyho Mnemonica... ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Rings jsem ve své fundované prognoze, se kterou se může každý seznámit na mém profilu, zařadil mezi 10 očekávaných mainstreamových propadáků hororového roku 2017 a asi nikoho nepřekvapí, že se má slova opět do puntíku vyplnila. Během projekce jsem se vyděsil pouze jednou a to asi v padesáté minutě při pohledu na časovou osu. I postava Samary by se totiž doplazila do závěrečných titulků rychleji než toto zdánlivě nekonečné hororové utrpení. Studia by se měla smířit se skutečností, že černokráska ze studny už svůj veškerý potenciál vyčerpala a nevyhazovat nevídaných 25 milionů dolarů za její opakovaný výlov, kterému navíc zcela nesmyslně velel hororový analfabet F. Javier Gutiérrez. Neustálá recyklace jednoho scénáře je tolerovatelná u superhrdinských prostoduchostí z dílny Marvelu, ale nikoliv u královského filmového žánru. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu po všech směrech sterilnímu Rings udělit nanejvýše jednu hvězdu. Před odpadem ho zachránila zejména Meirova zručná kamera a epizodní role mé oblíbené herečky Lizzie Brocheré. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od najnovšieho pokračovania slávneho Kruhu som síce nemal žiadne veľké očakávania, ale že to bude až takáto bezvýznamná, absolútne zbytočná záležitosť ma skutočne ani nenapadlo. Normálne mi príde ako úplná drzosť a výsmech divákovi natočiť niečo takéto v áčkovej žánrovej produkcii a poslať to do kín. Nie som síce žiadny veľký fanúšik tohto univerza, skôr mi sadli iné japonské duchariny tej doby, ale predsa len musím uznať, že tie prvé diely, či už japonský originál, ale celkom aj ten trochu slabší americký remake mali niečo do seba a hlavne prínos do tohto žánru. No to sa o tomto najnovšom pokračovaní nedá povedať ani omylom. Ešte úvod v lietadle pôsobí celkom nádejne, ale aj následne sa mi celkom páčil ten nápad so školským programom, ktorým sa študenti zbavujú prekliatia Samary, ktorý je ale aj tak využitý len minimálne, ale inak je celá tá pátracia línia s hľadaním pravdy o Samarinom tajomstve len nanajvýš ohraná a nezaujímavá a navyše ešte aj so snahou parazitovať na minuloročnom hite Don't Breathe, čo sa im ale aj tak vôbec nepodarilo a tak bezradnosť tvorcov v tomto žánri vynikne ešte viac. Ale aj tak som čakal aspoň nejakú gradáciu alebo trochu údernejšie finále, no ani omylom, ešte aj záverečná fáza je úplne nevýrazná, tu už tvorcovia nemali ani len snahu divákom niečo predviesť. Takže po hororovej stránke tu nie je absolútne o nič stáť, atmosféra a napätie sú nulové, hororových sekvencií je málo, pričom ani tie za nič nestoja, ale čo ma prekvapilo najviac, ešte ani samotná Samara sa tu skoro vôbec neobjavuje, jedine v pár niekoľkosekundových záberoch. Takže tu sa už tvorcovia neobťažovali ani len s nejakou ikonickou scénou, akou je kultové vychádzanie z televízie. A obsadenie je na tom rovnako, ako aj celý film, zatiaľ čo na pôvodných Kruhoch sa mi páčilo, že v hlavných úlohách sú miesto ohraných klasických teenagerov aspoň dospelí novinári, tak tu sa tvorcovia zase vrátili k tomuto otravnému prvku a tak je v centre diania dvojica necharizmatických a aj pomerne nesympatických mladých ľudí. Ale trochu to zachraňuje profesor Johnny Galecki a slepec Vincent D'Onofrio. A technicky sa tu dá pochváliť jedine vizuálna stránka, tá je samozrejme bezchybná, ale inak je to režijne jedna veľká bezradnosť. Takže to relatívne znesiteľné hodnotenie je hlavne za ten áčkový vizuál, dve vedľajšie postavy a že som sa v prvej polovici zase tak moc nenudil, ale celkovo to nie je nič iné, len výsmech divákovi a snaha zarobiť na slávnej značke. 31% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kruh 1 ani Kruh 2 si už nepamatuji, takže nemohu porovnávat. Dá se říct, že Kruhy byl pro mne nový film. Sympatické herecké obsazení. Trošku mi ve filmu neseděl Johnny Galecki, přece jen jeho postava uťápnutého malého skrčka v Teorii velkého třesku je dost známá a tak mi vadil v roli profesora. Film byl ale dobře natočen a pár lekaček se taky našlo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • V lednu roku 2017 společnost Paramount vydala video s herečkou, oblečenou jako Samara, vyskakující z televize tak, aby vystrašila lidi v obchodě s elektronikou. Toto video mělo na Facebooku 200 milionů zhlédnutí za 24 hodin. (griph)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama