Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (324)

fannah

všechny recenze uživatele

Po Scary Movie 3 jsem si pustil Kruh, a vůbec nic se nestalo, pořád stejně super horor. Ovšem v tomto pokračování se jakákoliv parodická scéna přímo nabízí, veškeré dialogy, nástupy Samary na scénu a prostřihy na vyděšené "hrdiny" jsou opravdu jako z parodie na horor. V kině jsme se opravdu notně nasmáli. Scény jako z reklamy na Dove, hlavní hrdina jako vytažený z porna, fakt drsná hrdinka atd. Film je navíc uvařený z vody několika různých filmů, které spolu kromě smrti nemají nic společného, samotný scénář je bez děje - "Hele tenhle kostel jsem viděla ve své vidině...". Najdete tu takové štěky, za které by se možná styděli i scénáristé ordinace. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len skutočne veľmi naivný divák, respektíve ten, čo na horor žáner narazí asi tak často, ako na Cibulkovú v mestskej hromadnej doprave, mohol dúfať, ba dokonca prepadnúť ilúzií, že "Kruh na entú", naplní očakávania širokej verejnosti. Obzvlášť keď sa tejto úlohy chopil režisér, ktorý síce debutoval celkom zaujímavým "Tres Dias", no má z horor žánrom asi také skúsenosti, ako Ja s chovateľstvom dobermanov. Kúpiť granule rovnako nestačí, ako si naštudovať predlohu. Tá nadväznosť v určitých detailoch síce nebola až tak márna, pričom nemôžem taktiež povedať, že by sa jednalo o nejakú lacnú formu prevedenia. Lenže celý problém skrátka spočíva v tom, že ide o tretie pokračovanie hororu, ktorého prvotina nastolila latku príliš vysoko. Tu už sa veru emócií človek nedočká, ani keby ho rezali zaživa. Sledovať len zo zvedavosti, kam sa to celé uberá ... - 45% ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak film by se dal rozdělit do dvou částí. Ta první připomíná dosti nepovedenou směsici nezvratného osudu s kruhem, kdy podstata je dementní předávání černého Petra. Od začátku působí film jako klasická ždímačka původního názvu, žádné scény se Samarou nepřekvapí a vlastně sledujeme totéž, co v předchozích dílech, jen s absurdním chováním postav. Nicméně v půlce se děj obrátí přece jen k lepšímu, kdy hlavní hrdinka nemůže zkopírovat kazetu a objeví se nové video. Postupné pátrání po původu kazety se nemůže rovnat předchozím dílům, ale snaha o originalitu se tvůrcům upřít nedá. Ano postavám to jde moc zlehka a jsou momenty, které se překousávají těžce, včetně vratké logiky, ale budiž. Celé to spěje k závěru, který je v rámci celého filmu docela dobrý, ale proč těch pět posledních minut? Opravdu je zapotřebí startovat díly tak hloupým způsobem? Vymyslel bych snad deset lepších způsobů.......5/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na míle vzdialené od originálu. Jediné v pohode scény sú len vykrádačkami jednotky, všetko ostatné sú len polodramatické situácie, akých uvidíte hodne v akejkoľvek detektívke. Až som neraz ostal zarazený, prečo tá hlavná predstaviteľka pri všetkom toľko kričí. Nič sa tu dokopy neudeje a najstrašidelnejší moment je hnusný piskľavý tón ako z monoskopu, keď ide Samarine video. Horor to určite nie je. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lézt či nelézt mezi lidi? Kdo dal odpad, ať se stydí." Chudák Samara. Kdyby zůstala jen u vylejzání ze studny z elektronkové televize našich babiček, zdejší hororžrouti by držkovali, že je to moc fádní a bez invence . Ale když se chudinka vlasatá čůza snaží jít s dobou a kreativně leze ze všeho, co je placatý a modře zabliká, omlátíte jí o hlavu "mobil s pětipalcovým displejem" (©-bad-mad-wolf-), asi aby to týrání měla komplet :-). Místo abyste ocenili její snahu aspoň třemi hvězdami, jako např. já se svojí vlasatou hororožroutkou, která na mě před rokem taky vylezla, ovšem nikoli ze studny, ale z kašny (konkrétně z Velblouda u nás v Plzni). Takže chudince knězem týrané a zdejšími uživateli dehonestované Samaře k Vánocům pošlu šampon proti lupům a do malé krabičky, převázané černou mašlí, přiložím starý ovladač od VHS přehrávače (nikoli po mé babičce, ale po mně), tento milý komentář od JASON_X a mou vlastní rdousicí štólu, ukořistěnou "slepému, padlému a zabijáckému knězi Vinckovi". ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Hlavná herečka Matilda Anna Ingrid Lutz (Julia) si pred natáčaním po dlhých rokoch pripomenula Kruh (2002). Pre interview priznala, že aj napriek tomu, že ho sledovala za svetla v poobedných hodinách, musela zavolať svojho brata, nech ho dopozerá s ňou. (Marceloo)
  • V lednu roku 2017 společnost Paramount vydala video s herečkou, oblečenou jako Samara, vyskakující z televize tak, aby vystrašila lidi v obchodě s elektronikou. Toto video mělo na Facebooku 200 milionů zhlédnutí za 24 hodin. (griph)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama