Reklama

Reklama

Iron Man 3

  • USA Iron Man Three (více)
Trailer 2
USA / Čína, 2013, 130 min

Režie:

Shane Black

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber (komiks) (více)

Scénář:

Shane Black, Drew Pearce

Kamera:

John Toll

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley, Paul Bettany, Rebecca Hall, Guy Pearce, James Badge Dale, Jon Favreau, Stan Lee (více)
(další profese)

Bohatý průmyslník Tony Stark kdysi změnil ve svého nepřítele talentovaného vědce Aldricha Killiana. Ten pak zasáhne do jeho života ve chvíli, kdy začne USA zotročovat sérií vražedných útoků terorista Mandarin. Spojení mezi záhadným teroristou a vědcem musí Tony odhalit během pátrání, které ohrožuje nejen jeho vlastní život, ale i bezpečnost prezidenta a státu. Protivníci totiž mají k dispozici geneticky modifikované mutanty, kteří dotekem taví kovy a příležitostně vybuchují. Když Mandarin zničí Starkovo sídlo a většinu techniky, je Tony zahnán do kouta a bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude muset spolehnout jen na svou geniální mysl a instinkty. Při odvetě ho neustále trápí nezodpovězená otázka. Je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 772)

joker30 

všechny recenze uživatele

Pre mňa tretí diel sklamaním, čakal som oveľa väčšiu pecku vo viacerých smeroch: 1. Iron man po tom aky bol skvely a cool v Avengers sa premeni na psychicku trosku, este ze ho hra vyborny Downey. 2. Od traileru som sa tesil na super protivnika Mandarina ktory bude neporazitelny, dokonca som ocakaval nieco v zmysle otvoreneho konca a z neho sa nakoniec vyklula len babka, navyse dost trapna. 3. Akcia to tiez nezachranila, suboje ma nenadchli tak ako v Avengers alebo X men Napriek vsetkemu je to pozeratelne , herecke vykony viacerych postav su dobre a aj tie urcite vtipne prvky ktore tam boli su stale cool. 69% ()

mirecek 

všechny recenze uživatele

Fakt sem nečekal že třetí díl bude tím nejlepším z Iron Manovské trilogie ! Super výkon Tonyho i režie a vznikla z toho super bomba. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Pro mě, vzhledem k účasti Blacka, docela zklamání. A desítky Iron manů v závěru radši nebudu ani komentovat. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil proč nepoužil svojí armádu obleků už dřív, třeba při útoku na vilu, a ne když se to zrovna hodilo do scénáře - něco mi uniklo? Jako celek to ale funguje celkem dobře a je to opravdu efektní podívaná, na můj vkus ale až příliš. Edit: Po druhém shlédnutí jen dodám, že kromě poslední akční scény, která je z mého pohledu prostě hloupá, je to celkem dobrá oddychovka. Edit1:A nutno zmínit špičkové obsazení, přesto je třetí Iron Man nejslabší z trilogie. ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Trailer sliboval trhák plný akčních scén a temné atmosféry. Bohužel jediné, co bylo ve filmu jaksi akčního, byly tři scény, kdy Iron man nemá zrovna rozbitý oblek, a všechny tři scény byly vmíseny do tří minutové ukázky na YouTube, na kterou mne nalákali. Film sice nepostrádá vtip ani vtipného herce, ale postrádá všechno ostatní. Samotný film by byl dobrý, pokud by se jeho název změnil na "Downeyho vtípky" nebo "Dvě hodiny smíchu s Downeym", ale čeho je moc, toho je moc, a po určité době začaly být vtipy nudné až trapné. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Tak nám existenciální depka přepadla i Tonyho Starka, no, to nemohlo pro jeho okolí dopadnout dobře;) Třetí Iron Man je svým způsobem trochu svérazný a odlišný od svých předchůdců, což vnímám rozhodně jako posun kupředu, protože je jasné, že není možné donekonečna omílat furt to samé dokola a přitom doufat, že si toho nikdo nevšimne. Takové zpracování navíc dává filmu nový rozměr, přibližuje slavného superhrdinu k normálním lidem a tím se pro ně stal i daleko stravitenějším. Epické finále je sice i přes všechnu svou preciznost tak trochu tuctové a nic nového nenabízí (mimo přílet obleku 42;), ovšem tam, kde usíná scénář, probouzí se Tonyho huba, takže vlastně proč ne.. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Trojka "Ajronmena" je zcela rovnocenným partnerem předešlých dvou částí. Zdá se, že v těch tricí a vizuálních efektech se stále dá jít ještě dál a stále nás má co překvapit. Bavil jsem se velmi dobře. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"To je hluboký, ale naprosto nechápu, co to znamená..." Velkolepé, monstrozní... lituju, že jsem na tom nebyl v kině, na velkém plátně by to bylo mnohem sugestivnější. Co říct více? Další pokračování, jiný padouch, další posun ve Starkově životě... "Sorry, už jsem chodil se žhavějšíma kočkama!" ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Tak po Avengers další Marvel, který se mě líbil. Že bych se nakonec stal jejich příznivcem? Musím říct, že Robert Downey má obrovské charisma :-) U Gwyneth je to vždy samozřejmostí. Děj zajímavý, efekty super, herezké výkony dokonalé. Pro mne obrovské ( a milé ) překvapení. ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Iron Man je pro mě splněný dětský sen. Jednička super, dvojka sice o dost horší, Avengers taky parádní, ale trojka ? Mutanti co rukou roztaví ocel v sekundě? Asi jen 3 minuty Iron Man akce? Na konci jen tak z hecu vyhodit všechny Iron Man obleky do povětří?! Takhle mě málokterý film nasral ! ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Komiksové adaptace na různé superhrdiny rád nemám, ale tenhle film byl svižný a zábavný, takže na mé poměry dávám slušné čtyři hvězdičky. ;) ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Úspěšné završení trilogie filmů o Iron Manovi v temnější podobě, než bylo u chlápka v kovovém obleku zvykem. Tony Stark se ve třetím díle potýká s nočními můrami, záchvaty paniky i krizí ve vztahu. Poté, co se zhroutí jeho impérium a přijde o všechny své vynálezy, musí najít odpověď na otázku, jak vlastně přežije a pomstí se nepřátelům. Shane Black (scénárista Smrtonosné Zbraně nebo Posledního Skauta) v Iron Manovi 3 zanechal silný rukopis. Akční thriller s 80s feelingem, který se v poslední půlhodince promění na oldschool buddy movie, není to, co by člověk od marvelovského comicsu čekal. Dobrá zábava, vydařená akce a především konstantní udržování napětí, ovšem funguje tak skvěle, že dvouhodinovka se svérázným superhrdinou uteče zatraceně rychle. Twist s Mandarinem leckoho otráví, jenže Tony se tentokrát musí vypořádat hlavně sám se sebou a démony, které v minulosti vytvořil. Mnohem víc je třetí Iron Man autorský film Shana Blacka, než další z kolekce snímků Marvel Cinematic Universe. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Dokonalá blockbusterová zábava. Smrtelné tempo, božský Downey a šíleně absurdní scénář. Black poslal do prdele většinu marvelovek. 8/10 ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele

Ve třetím díle si série po zpackané dvojce napravuje reputaci. Příběh, i když opět malinko překombinovaný, je tentokrát mnohem sevřenější a ucelenější. Z komiksem Extremis má příběh společného jen málo, to je však u Marvelu již zvykem. Z jeho střípků však Shane Black skládá dohromady výbornou buddymovie skorobondovku, kterou mnoho fandů neprávem nenávidí kvůli jednomu (jen trošku kacířskému) plot twistu. Poslední plnohodnotná Irona Manova sólovka se, ač není dokonalá, moc povedla. 8/10 ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u každé jiné Marvelovky - pokud by mi bylo tak 15, asi by to byl nářez. Mě se nechce věřit, že na ty filmy někdo může seriózně koukat, aniž by se přepnul do -50 IQ modu. ()

ISAJ 

všechny recenze uživatele

Ked´ som vyšiel z kina, tak po desiatich minútach, jediné na čo som si ešte spomenul bol akýsi digibordel na konci. Asi najlepší zo série, ale určite to nejde zrorovnávať s Whedonovim velkoflákom . Triky ako zvyčajne u marvelu nič moc, no a osudovosť či označenie epic je od IM3 vzdialené na míle daleko. Downey je samozrejme motorom celého filmu, ale ten humor a celková stavba scenára je už asi tak maximálne pre deti do 16 rokov. Chvílami mi bolo až trapne že som v kine. Favreau, Kingsley, Paltrow sú jedno velké WTF, no a záporáci vykrádjú, resp. stavajú na tom čo v devädesiatych rokoch natáčal Cameron. Aby som nebol úplne kritický tak tá deštrukcia Starkovho sídla je celkom zábavná ako aj to hranie sa na Ethana Hunta pred zoznámením sa Mandarínom. Najlepšia scéna je s Air Force One, a naj. záber je určite Skrtelova 37 v televízii. Pevne verím že k miliarde sa to nepriblíži. Zhliadnuté v kine. 5/10 ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Kto by si pomyslel ze v zaplave skvelych efektov a vynikajucich hlasok, si ukradne pre seba pekny kus kolaca Kingsley :D PS: Odmenou pre trpezlivych je koncova scena po titulkoch kde sa Stark spoveda Bannerovi a je tou pravou sladkou ceresnickou na odchod z kina ;-))) ()

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama