Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 6
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele Heroine k tomuto seriálu (10)

Sherlock (2010) 

Hrozně moc se povídá o tom, jak je kdo chytrý, jak je kdo geniální, ale nedá se pod tím skrýt, že scénáristé žádní géniové nejsou. Je to místy opravdu hloupé, místy trapňoučké, a i když mám Cumberbatche ráda, podle mně i velmi špatně obsazené. ()

Studie v růžové (2010) (S01E01) odpad!

Hned druhý nejhorší díl, hned po tom s "dominou". Nebo jsem jediná, komu celý ten závěr připadá nepravděpodobný, směšný a za vlasy přitažený? Možná to nefunguje v dnešní době, nevím, ale je to hrůza. ()

Slepý bankéř (2010) (S01E02) 

Dialogy dvou hlavních postav jsou občas docela legrační, a to je tak jediné, co mne na tom baví. Jako detektivka je to ubohé, místy trapné, a nestačí to utáhnout tak dlouhou stopáž. Poslední půl hodinka je uspávací. ()

Velká hra (2010) (S01E03) 

Docela slibně rozjetý začátek, kdy se řeší víc případů než obvykle, takže to není tak nudné. Ale závěr to u mne zase projel, Moriarty je groteskně příšerný. ()

Skandál v Belgravii (2012) (S02E01) odpad!

Definitivně nejhorší díl. To už nikdo nepozná rozdíl, jestli je někdo vychytralá zlodějka, nebo vlastně kurva? Nemůžu si pomoct, ale v každé scéně, kde se Adlerová vychloubá svými (těžce nepravděpodobnými!!) konexemi na všech nejvyšších místech, získaných jako kurva od svých klientů, je mi z toho nevolno. Existuje nějaká hranice, morální hranice, za kterou ani fantazie nejde. ()

Psisko baskervillské (2012) (S02E02) 

První velká úleva přichází z nepřítomnosti děvky Adlerové. Konec se sice zase rozplyne v nudě, ale jinak je to aspoň klasický Holmes, a dva nebo tři legrační rozhovory. ()

Reichenbašský pád (2012) (S02E03) 

Je to tak english, že to dokoukám. Ale že by mne to bralo, to se říct nedá. Cumberbatche mám čím dál radši, ale to nedokáže zastínit idiocii scénáře a přehrávání ostatních (některých) herců. ()

Prázdný pohřebák (2014) (S03E01) 

Zase si myslím to, co o téměř každé epizodě. Nemyslím si že je to dobře obsazené, mám jen slabost pro B.C., ale rozhodně ho mám radši v jiných rolích, a v téhle by byl podle mě lepší někdo jiný. Nemyslím si ani že je to dobře napsané. Případy jsou primitivní, velkolepě odhalují něco, co jako divák vím 5-10 minut dopředu, šustí to papírem, a všechno je příliš soustředěné jenom na titulní postavu, až nesympaticky. Zase se ale najde pár zábavných dialogů (ano, i pár fraškovitých a mimořádně trapných, ale zapomeňme na ně na vteřinku...), a tedy jedna hvězda tam je. ()

Znamení tří (2014) (S03E02) 

Zápletka opět trochu prohlédnutelná, ale svatebním proslovem jsem se docela pobavila. ()

Poslední přísaha (2014) (S03E03) 

Obrovské zklamání přišlo v podobě toho, že kde už nestačí tolik okecávaný intelekt, tam prostě vezmu pistoli a zastřelím toho, koho nepřechytračím. Jinak jedna hvězda za vánoční svátky. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama