Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 4
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 4

Recenze (264)

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Miniseriál, který je pro fanoušky sci-fi téměř nezbytný. První díl mě zaujal postapokalyptickou vizí a přeživšími lidmi, bojujícími o právo žít. Jak jen to jde, snaží se čelit atakům mimozemšťanů a shánět zásoby potravin či vhodnou munici. S dalšími díly trochu kvalita upadla a seriál se tak stal průměrným. To vše díky tomu, že je zde více mluvení než samotné akce, což je pro takový žánr docela škoda.Závěr seriálu jsem však čekala napínavější, než skutečně byl. Konec zůstal otevřený… Hodnoceno *** po první sérii... 21.7.13 po zhlédnutí druhé série zvedám hodnocení na **** A důvod? Více akce, více mimozemšťanů a vůbec celkově to má větší koule. Tak to má být! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem sotva do poloviny pilotu. Nesmrtelné téma invaze zlých emzáků z vesmíru totálně ubité koncepcí seriálu jako rodinné zábavy zneužívající snad všechna možná scénáristická klišé, s retardovanými middleclass postavičkami v hlavní roli a (už v pilotu!) permanentním řešením zbytečných telenovelových vztahů mezi nimi. Vše co jsem vytýkal pitomému Walking Dead u tohoto platí dvakrát tak silně. ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

První dvojdíl nic extra, ale v dalších dílech se to celkem rozjede. Casting je docela slušný, a herecké výkony by se daly označit za dobré. Co kazí celkový seriál jsou občas nudné scény. A námět, že je tisíckrát ohrané klišé? Zatím se zdá, že pod dozorem Spielberga funguje. 2. série - opět a zase ta seriálová pauza, kterou tak nesnáším. K seriálu stále nebyla nějak extra chuť se vracet, nicméně rozhodnutí shlédnout všechny díly druhé série bylo výborné - opět jsem se stal fanouškem a momentálně jen čekám na další díly. Zároveň zvyšuji hodnocení na plný počet. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tomuto způsobu říkám ano. Žádné přehnané zvracení pocitů do světa. Ve skutečnosti to taky nikdo nedělá nebo ne příliš. Postavy jednají reálně ve skutečné touze zachránit svět a to ne přednostně skrze sebevražedné vymýcení emzáků, ale dpíše přes ochranu lidského rodu a lidství. Nejsou to videohrama zmagoření teenageři, kteří se respawnují, když je někdo zastřelí a vrhnou se do největší řežby prostě proto, že to je zábavné... Jsou to lidé. Lidé, kteří potřebují spát, jíst, bydlet, mít radost a na něco se těšit a i přes rozpory dokáží vidět vzdálenější obzor, než svůj malý sobecký svět. Proto jsou do děje přimíchány scény, jak si otec se synem hrají nebo děcka jezdí na ripsticku... To je totiž ten skutečnej důvod, proč by lidé bojovali. Za rodinu a její štěstí, ne za věci, protože věci jsou ve výsledku pomíjivé a k ničemu. Seriál není příliš akční, proto je reálnější. A přestože se tu občas někdo obětuje MÁ k tomu pádný důvod (rodinu). Pokud by totiž na planetu zaútočili mimozemšťani, těžko by byli na každém kroku v přesile... To by jich musely být stamiliardy a to je nemožné už jen ohledně zásob a vybavení. Proto zde nejsou všude, ale jen na strategických postech. Toto Science fiction je spíše jedním z Speculative fiction, jak ho prosazoval Robert Heinlein. Dnes bohužel je převážná většina románů i filmů a seriálů tím prvním. To druhé je civilnější, promyšlenější, více se zamýšlí nad tím "PROČ" než "JAKÝM ZPŮSOBEM". Dává více vyniknout myšlence, než vzhledu a funkci. K tomu nevtíravá hudba a kvalitní herci, sympatické postavy a dobrý scénář, pro někoho možná pomalejší a s trošku horšími efekty, no já stejně říkám ano, jen tak dále. Těším se na druhou sérii. Walking dead může kráčet leda tak do hajzlu. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Směs klišé a patetických momentů splácaná do 10 epizod seriálu o invazi mimozemšťanů. No aspoň jsem se něco dozvěděl o nových sportech, pedofilní emzáci byli celkem originální, postavy zase kolem mě projely jako v rychlíku. A cliffhanger relativně dobrý, snad i donutil, že bych se na tu další sérii i podíval. S2:Proč to pořád sleduju? seriozně mám pocit, že scénář napslai dva lidi. Jeden vymyslel perfektní zápletku a druhý tam přidal hromadu kýčovitých dialogů. No snad v cliffhnageru třetí řady nebudou další noví mimozemšťaniS4: Když to porovnám s ostatními sériemi, tak tato "nebyla tak zlá". S5: Tak toto už zase bylo opravdu zlé. Na to že šlo o finálovou sérii se tam asi 8 dílů nedělo absolutně nic, předposlední díl objevili superzbraň a finále samotné napsalo asi desetilété dítě. Jinak si nedokážu představit, co jsem to právě viděl. nejlepší epizoda: 1x08 - What Hides Beneath, 4x07 - Saturday Night Massacre ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)
  • Kapitán Weaver (Will Patton) a jeho dcera Jeanne (Laci J Mailey) si navzájem říkají "Papa Bear" a "Baby Bear", což odkazuje na seriál Sezame, otevři se (od r. 1969). (KM Phoenix)
  • Natáčelo se ve městech Burnaby, Coquitlam, Hamilton, Oshawa v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama