Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 9
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (11)

Falling Skies (2011) 

Falling Skies má určitě skvělý casting. Je tedy trochu s podivem, že nejslabší herec a postava vůbec je Noah Wyle a jeho Tom Mason. Neutáhne zdaleka ani jednotlivé díly, natož celý seriál. Naštěstí tu má na začátku skvělýho Willa Pattona a v dalších sériích svý syny, který svýho tátu přerostli jak do zajímavosti postav, tak herectví. Na seriálu se najde spousta much. Jak mohli mimozemšťané vyhladit lidstvo, když je úspěšně ničí skupinka přeživších s AK47? Logika si často dávala ne pauzu, ale raději dovolenou. Celý jsem to ale dokázal přijmout a nechal se seriálem provázet dál. Nejlepší formu měl seriál uprostřed. S příchodem Volmů, tuším od třetí řady, a nabobtáním celého příběhu (a počtu mimozemských druhů), se pořád něco dělo a divák neměl moc čas přemýšlet nad nelogičnostmi nebo absencí hutnější atmosféry. Je proto škoda, že na konci, kdy měl seriál logicky nejvíce gradovat a ukázat nám emoce, válku a osudovost, naprosto prohrává a jen kazí solidní dojem. Nejlepší sci-fi seriál to není ani zdaleka a hlavně v dnešní konkurenci silně prohrává, ale své fanoušky si najde a pokud mu odpustíte i několik vad na kráse, dostanete dobrý postavy (všichni mladí), několik dobrých herců (Will Patton) a jednu srdceryvnou scénu (osud dcery plukovníka). Je to asi málo, ale na "prospěl s odřenými uši" to stačí. ()

Série 1 (2011) (S01) 

Nemůžu se zbavit dojmu, že jsme neviděli to nejlepší. Je to naprosto stejný syndrom jako u Pacific Rim. Válka, nebo spíš invaze, se nám vysvětlí během tří minut na začátku seriálu a najednou s námi hodí doprostřed zbytku civilizace, která se snaží bojovat proti mimozemšťanům. A úvod seriálu je tedy pořádně rozvleklý. 5 dílů se řeší záchrana jednoho kluka a mezi tím i ti emzáci. Ke konci se to naštěstí o několik úrovní zajímavosti posune vzhůru a závěr je celkem ok, díky kterému jsem na dvojku zvědavý, přesto se ale určitě z válečného sci.fi seriálu dalo vytřískat v první sérii mnohem více. ()

Silent Kill (2011) (S01E05) 

5 dílů úvodní série sci-fi seriálu sledujeme snahu o záchranu jednoho kluka. Děsně rozvleklé, obvykle nudné s minimem akce a zajímavých scén. Snad se to zlepší. ()

Série 2 (2012) (S02) 

Druhá řada je rozhodně jistější než první. Více akce, rychlejší tempo, zajímavější a epičtější děj než jen zachraňování jednotlivců. K tomu se sám divím, jak dobře funguje chemie mezi páry. Ať už u mladých, nebo starších, herci a postavy jsou skvělý. A nakonec se do toho dostal i ten Noah Wyle. ()

Molon Labe (2012) (S02E07) 

Zatím s přehledem nejlepší díl. ()

Série 3 (2013) (S03) 

Třetí série je vyloženě trefa do černýho. Ze začátku jsem sice koukal na další mimozemskou rasu přes prsty, ale příběh šel rychle dopředu a HLAVNĚ se začalo zase pořádně válčit. Falling Skies není nejlepší seriál ever, ale mě jednoduše baví. A trojka mě bavila královsky. ()

Série 4 (2014) (S04) 

Přiznám se, to rozšíření mytologie mi vůbec nesedělo. První díly, kdy je příběh rozdělený mezi snad 3 linky, jsou unavující. Zvlášť, když sledujeme Lexi a její rádoby náboženskou skupinu. Naštěstí se to zhruba v půli začne lámat a série alespoň částečně zachraňuje můj pošramocený dojem z této sezóny. Ke konci samosebou přichází opět zvrat, jen mám pocit, že těch mimozemšťanů už je trochu moc. ()

Série 5 (2015) (S05) 

První polovina finálové sezóny je solidní. Má dobrou atmosféru a v pohodě přijmete zvolnění tempa, protože čekáte epický a osudový závěr. Jenže místo toho dostanete jeden z nejvíce odfláknutých konců, co si pamatuju. Plno patosu, žádná epická bitva, nebo alespoň náznak, žádné emoce, nic. A osud Popea je jeden velký flusanec všem fanouškům seriálu. Takový závěr si Falling Skies nezasloužil, škoda. ()

Everybody Has Their Reasons (2015) (S05E07) 

Seriál by měl gradovat. Místo toho se už prakticky neválčí a všichni jen přešlapují na místě, řeší se jen vztahy a místo s mimozemšťany se bojuje s lidmi, jenže se bojuje tak maximálně pěstmi a slovy. ()

Reunion (2015) (S05E09) 

Cože? Tohle je konec jedné z nejlepších postav seriálu? Tohle jako mysleli vážně? Takový závěr si tenhle seriál nezaslouží. ()

Reborn (2015) (S05E10) 

První polovina dílu má solidní atmosféru, jenže pak to přijde. Oznámím, že jsem těhotná uprostřed hnízda nejnebezpečnějších vetřelců ve vesmíru? Nabídka k sňatku vedle vajíček jak z Vetřelce? Kde nic tu nic a najednou Pope? Závěrečný rádoby osudový dialog s královnou? Tohle proboha byl závěr seriálu? Konec solidního seriálu, který si nezasloužil. ()

Reklama

Reklama