Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 2
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Recenze (1 020)

Sentinel 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Na původní trilogii s Tobey Maguirem sice nemá, ale hlavně akční scény jsou nápaditě parádní. Škoda že finále je odfláklé až běda a až moc okatě odkazující na pokračování, kterého se bezesporu brzy dočkáme. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad klasický teenagerský film o prekážkach, s ktorými musí každé násťročné ucho každodenne bojovať, typu, namakaný bully Flash, ktorý si myslí, že je viac (hoc tento indický chalan bol od "namakaného" chalana na míle vzdialený), sexi kočka Liz, do ktorej je aj po uši zamilovaný (a jej fotr lotr), teta (opäť sexi), ktorá dohliada na jeho fyzické, no hlavne psychické zdravie, atď, atď. Mnohokrát opakované, no v tomto kúsku sa dá nájsť aj rovnaká priehršť pozitív. Vymakaný spíďov oblek a jeho oblek-dáma ma bavil najviac, technológie, to ja môžem :) aj samozrejme všetky tie funny kúsky, ktoré z jeho používania vyplynuli. Peterova trieda, resp. grupa, to bol ten najväčší rasový mix, aký som kedy v akomkoľvek filme videla :) a to myslím v tom absolútne najlepšom zmysle (afroameričan, číňanka, ind, američan, vietnamec (?) a všetky ostatné mixy). No ale najväčšou čerešničkou je samozrejme Keaton a jeho Vultura - od prevedenia obleku, cez hereckú stránku, až po score hudobný motív. Všeobecne sa Marvelu nejako jeho padouchovia začínajú dariť :) I keď v tomto prípade som teda miestami viac držala palce jemu, než Spíďovi. Celkovo to svižne odsejpá, zopár nudných momentov strieda svieža akcia, technologicky premakané, hudobne a zvukovo skvele zvládnuté, ďalší, vcelku vydarený dielik do marvelovskej puzzle skladačky. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale jistě, mě tento pokousaný chlapec způsobuje čím dál tím větší arachnofobii. Chytit, vykastrovat, umístit do terária a hlavně už nepokračovat. Vše dovršil hrozný cz dabing. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Slušný už ďalší reštart pavúčieho muža. Veľmi dobre je začlenený do sveta Avengers hlavne otcovským prístupom Tonyho Starka. Marvel jednoducho vie pracovať so svojimi hrdinami a kvalitne rozvíja ich život v reálnom svete. Už sa teším na Infinity War. ()

jpacuta 

všechny recenze uživatele

Asi je to tím, že už nejsem teenager, proto se to u mě míjí účinkem. Žádná scéna mě nerozesmála, u filmu jsem jednou usnul, Tony Stark mě tam sral jako nikdy a hlavní hrdina je... "meh". Všechny hezký holky musí bejt asi povinně tmavý, protože "race-equality" a to mě taky nebere. Michael Keaton je sice suprovej padouch, ale ty jejich hračičky a vychytávky... není to spíš Iron Man: Homecoming with Spider-Man? Ne, asi jsem moc náročnej, ale to už mi Amazing Spider-Man sedl mnóhem víc. ()

MatejQ004 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Spider-man můj nejoblíbenější superhrdina, tak jsem se na těšil, až se na tohoto Spider-Mana podívám. Do zhlédnutí prvního traileru, jsem si neuměl představit jako Spider-mana nikoho jiného, než Tobeyho Maguira. Ale překvapivě se mi už z traileru Tom Holland v roli Petera Parkera líbil. Peter má svého nejlepšího kamaráda Neda, kterej je hrozně přátelskej a vtipnej a zanedlouho jsem si ho vážně oblíbil. Byl jsem rád že se ve filmu objevuje i Tony Stark který je takovým Spider-manovým mentorem. Film je dobře a vtipně zpracován, hlavně mě baví, jak se Peter seznamuje se svým novým oblekem od Tonyho Starka a zkoumá, jak se v něm co používá a jak co funguje. Jednou z výhrad je Vulture, který je Spider-manovým záporákem pro tento film, ten mi nepřijde s jeho schopnostmi moc zajímavý, ale chápu, že tuto postavu do filmu vybrali, protože to je jeden z hlavních Spider-Manových záporáků z komiksů. Ale jinak to je hezkej film u kterého jsem se pobavil. 70% ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Film zapadá do filmového vesmíru Avengers. ve filmu je zhruba to, co čekáte, jako comicsovka ničí nepřekvapí. Triky nejsou nic úchvatného, kromě Spider-mana tam nejsou žádné charaktery postav. Film je moc dlouhý a na konci už jsem se nudil. (2D dabing) Rozpočet: $ 175 miliónů, Tržby: $ 880,166 miliónů. ()

BORKLASER 

všechny recenze uživatele

Nejslabší verze Spidermana kterou jsem viděl.Parker je prostě jen dítě co se honí za tím aby byl avenger a pořád leze za Starkem,vše za něj dělá jeho oblek,herec není špatnej ale co ta jeho Teta...asi nejlepší z celeho filmu byl záporák.Navíc člověk po tolika rebootech teto serie nějak ztrácí zájem o dalšího spidermana a spiderman se mi sám o sobě znechutil. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Spiderman mě nikdy moc neohromoval. S Raimenem to byl tenkrát teda docela svěží vítr, ale pak ta dvoudílná trágedie s Garfieldem. Avšak tento dobrý soused Avangerů se mi líbil. Ona i ta vsuvka Spidermana v Občanské válce byla vydařená. Je to konečně opět povedený pavouček po Té katastrofě s Garfieldem. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Nový spider-man je veskrze cílen na věkovou skupinu do 14 let a bohužel je to na něm dost znát. Tatam jsou morální dilemata, místo toho máme vyprsenou tetu May a vyzáblého Petera. A jako třešnička na vrchu včetně štopičky se tyčí nuda a zmar. Ne, děkuji. Jednou stačilo. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Pavoučák Tom Hollandů mi sedl, už když se objevil v Civil War, natož pak v Infinity a Endgame. A už má i dva samostatné filmy…a jsou dobré. Homecoming jsem si připomenul nedávno, po shlédnutí aktuálního snímku Far from Home (2019). A svůj tehdejší rozpačitý dojem jsem si poupravil k vřelejšímu přijetí. Spiderman Homecoming má totiž dobré herce ve všech rolích, včetně hlavního záporáka Vulture v podání famozního Michaela Keatona. Bez něj by to vážně nebylo ono. Film zřetelně cílí na fanoušky MCU, zejména ve věkové hranici 10 -25. Spidey je hodně ve škole, nešikovně balí svou náctiletou vyvolenou a když nelítá po New Yorku, s chutí si staví s kámošem hvězdu smrti z lega. Ale Vulture mu dá zabrat, hrábne si na dno a vykutá v sobě ten zápal a odhodlání, které, jak už víme, bude kvůli Thanosovi a jeho potřebě si pořádně lusknout, sakra potřebovat. Čili, celá linka MCU věnovaná Spidermanovi se moc dobře rozjela už tímhle filmem a za vidění skutečně stojí. Ode mne pěkných 80%. P.S. Tobey Maguire ale zas tak špatný nebyl, a ani Andrew Garfield. I když, na svoji Amazing dvojku se asi ani on nebude koukat po letech dvakrát rád … ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Kupodivu jsme se nenudil a to bych vyzdvihl jako největší plus filmu. Odpočinkový snímek, kdy scénář a herci jsou podpořeni trochou vtipu a sympatickým finále. ()

gpx odpad!

všechny recenze uživatele

Uf, takovou nudu jsem nečekal. Tohle si nezaslouží mít jméno Spiderman v názvu. Krom toho, že ze Spidermana tu dělají autoři celou dobu totálního vocasa, nenabízí film prakticky vůbec nic. Za pozornost tak stojí snad jen rasová "vyváženost" snímku. Tak málo bílých postav jsem viděl naposledy v sitcomu "Show Billa Cosbyho". (Jenže tam to alespoň působilo autenticky.) ()

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama