Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 2
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele jackalsc k tomuto seriálu (5)

Série 4 (2018) (S04) 

Podle mě zatím nejlepší série. Breaking Bad se to přibližuje asi nejvíc ze všech sérií. Nutno uznat, že tentokrát další linky nebyly jen do počtu, měly šťávu, zakončení, no prostě všechno co divák chce. Jen prosím nedělejte tu chybu, že se na to podíváte s českým dabingem. Seriál sleduji od začátku s českým dabingem, ale to co předvedli tvůrci dabingu zde je absolutní spatlanina a největší žumpa českého dabingu. V každé části, která má být tichá, nebo kde se mluví potichu, dabéři do všeho vzdychají, křičí kde se má šeptat, emočně na to serou úplně, jak by četli knihu. Absolutně je nezajímá, že dělají něco opačného, než mají dělat. Toto je přímo sabotáž diváckého zážitku. A vůbec nezáleží, že obsazení dabérů je snad nachlup stejné jako v minulých sériích. Hlavně že dostaneme zaplaceno, kašleme na kvalitu. Ztratil jsem nervy hodně brzo a musel jsem přepnout na EN. ()

Pochůzka (2020) (S05E08) 

Kdyby tato epizoda byla v Breaking Bad, nikomu by to ani nepřišlo divné. Neskutečný maras. Říct že je to nejlepší epizoda by bylo zvláštní, když seriál cílí na jiné prostředí. Ale rozhodně nejlepší epizoda s prvky původního Breaking Bad co jsme tu zatím měli. A já se nemůžu dočkat dalšího dílu. ()

Špatná rozhodnutí (2020) (S05E09) 

SPOILERY Škoda že nám minulou epizodu tak nějak utnuli s tím signálem. Osobně bych se rád dodíval jak ta celá tůra skončila. Ale i tak. Seriál se nám už totálně začíná prolínat s Breaking Bad. Lalova připomínka, že Tuco bude za chvíli vypuštěn. A v podstatě všechno co se už děje má pomalu ten rozjetý ráz který máme tak všichni rádi. S rozdílem, že Breaking Bad tak nějak selhaly brzdy a všechno už se čím dál sralo k horšímu. Takže Saul to přeci jen musel nějak uhamovat. Ale ta závěrečná scéna. Tvůrci si s tím krásně pohráli. Byl vytvořen Lalo, totální zmrd který je chytrý ale nemá žádné slitování. Umí svým způsobem ocenit dobrou práci a lidi, kteří ji vykonávají, v podstatě Fring z druhé strany. Pak tu máme Mika, který není zbrklý a víme, že by zasáhl. Ale nikdo neví jestli by to stihl včas. A pak je tu Kim Vexler, kterou jsme v Breaking Bad nikde neviděli a která začne řvát po Lalovi. No tvůrčí záměr byl jasný a fungovalo to dokonale. Divákovo tušení se v průběhu scény snad 10 změní. Kdyby tam byl třeba Tuco, tak všichni ví jak by to dopadlo. Toto jsou ty úžasné momenty, ke kterým všechny ty díly směřovaly, kde divák dostane dokonalou satisfakci za všechen ten strávený čas vžitím se do příběhu. ()

Neodpustitelné (2020) (S05E10) 

Škoda. Podle všech indícií jsem čekal, že se dočkáme opravdu něčeho "nezapomenutelného". Všechny předchozí epizody k tomu tak nějak směřovaly. Ale zatím to tak vypadá, že epizoda typu "Něco nezapomenutelného" připraví dobrou půdu pro zřejmě "nezapomenutelnou" 6 finální sérii. Jak vyhrocené minulé epizody byly, zde dochází k uklidnění situace. Celkově velice klidná epizoda se zajímavými dialogy a s důstojným ukončením 5 sezóny. Ale čekal jsem víc. Tak uvidíme v poslední sérii. ()

Série 6 (2022) (S06) 

Nemůžu si pomoct, ale šestá série ačkoliv je finální se mi zdá slabší něž předchozí.  Od celé závěrečné série jsem prostě čekal více a lepší zakončení. Je to možná tím, že v sérii chybí z větší části postavy které to předtím táhly - třeba Lalo. Škoda. ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama