Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (89)

WandaVision (2021) (seriál)

  • V tomto seriálu můžeme vidět návrat postavy z Captain Marvel (2019) – Monica Rambeau (v Captain Marvel ji hráli Azira Akbar a Akira Akbar, v tomto seriálu Teyonah Parris). Vytvořil ji Roger Stern spolu s umělcem John Romita právě jako následovnici Captain Marvel pro komiks „The Amazing Spider-Man Annual #16“ z roku 1982. Později však vystupovala pod jmény Photon („Avengers Unplugged #5“, 1996), Pulsar („New Thunderbolts #9“, 2005) a naposledy pak pod jménem Spectrum („Mighty Avengers #1“, 2013). Dokáže absorbovat, generovat a manipulovat s energií, kterou se dokonce sama může stát v jakékoliv formě v elektromagnetickém spektru. Tyto schopnosti jí umožňují rychle cestovat a dosáhnout tak až na rychlost světla. Zúčastnila se bitev proti Beyonder, Jean Grey, Attuma, Kang The Conqueror, Grandmaster či Egghead, díky bitvě s ním se stala plnohodnotnou členkou Avengers. Později nahradila Wasp a byla „leaderem“ Avengers ve velice těžkých chvílích, kdy jim velela v bitvách proti X-Men, olympským bohům a Super-Adaptoidům. Snažila se též vyřešit spor mezi Herkulem a Namorem. Dále čelila telepatovi Dr. Druid, který se jí snažil ovládnout a tím i celé Avengers a pomáhala také v boji s Drákulou Doctoru Strangeovi a Scarlet Witch. Působila i v týmech Nextwave (Elsa Bloodstone, Tabitha Smith, Aaron Stačil, The Captain a Dirk Anger) a Ultimates (spolu s Captain Marvel, Black Panther, Blue Marvel a Miss America). (3T)

Ms. Marvel - Předurčení (2022) (epizoda) (E03)

  • Když Najma (Nimra Bucha) najde náramek, je na modré ruce. Ta odkazuje na mimozemskou rasu Kree, jež se objevila již ve filmu Captain Marvel (2019), která vynalezla Terrigenskou mlhu, díky níž v komiksech Kamala probudila své schopnosti. (Kubaaa97)

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička - Čí je tenhle seroš? (2022) (epizoda) (E09)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

  • Podle původního scénáře se místo mimozemské rasy D’Bari měla ve filmu objevit rasa Skrullů, kteří mají v komiksech schopnost měnit svůj vzhled a podobu. Kvůli autorským právům a také kvůli přítomnosti Skrullů ve filmu Captain Marvel (2019) se od tohoto ale nakonec upustilo. (BaronMartin)

Black Widow (2021)

  • Druhý film MCU, ktorý obsahuje pieseň od Nirvany („Smells Like Teen Spirit“) po Captain Marvel (2019) („Come As You Are“). Obe piesne sú z albumu "Nevermind" (1991). V Black Widow bola použitá cover verzia a v Captain Marvel použili tú pôvodnú verziu. (Pat.Ko)

Black Widow (2021)

Blíženec (2019)

  • Mladší verze postavy Willa Smithe nebyla pouze omlazená oproti původní předloze (podobně jako S. L. Jackson v Captain Marvel, 2019), ale vytvořená komplětně digitálně. Smith tak hrál mladší postavu 2x. Jednou na place a podruhé s motion-capture oblekem k zachycení mimiky, pohybu a výrazu. [Zdroj: Filmkult.cz] (Kinofil)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

  • Závěr filmu byl výrazně přetočen z vesmíru na scénu ve vlaku, kvůli přílišné podobnosti se snímkem Captain Marvel (2019), která se v závěru odehrává ve vesmíru. (Kinofil)

Ant-Man a Wasp (2018)

  • Snímek Ant-Man a Wasp je jediným z šesti filmů v rámci Marvel Cinematic Universe z let 2018 a 2019, jehož tržby v kinech nepřesáhly hranici miliardy amerických dolarů. Celosvětově vydělal 622,7 milionů dolarů (z toho 216,6 mil. ve své domovině). Zbývajících pět filmů, kterým se povedlo utržit více než miliardu, jsou Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018), Captain Marvel (2019), Avengers: Endgame (2019) a Spider-Man: Daleko od domova (2019). (Tashi)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama