Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer 1
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (251)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mě pilot příliš nepřesvědčil, dal jsem seriálu šanci a dobře jsem udělal, protože Man In The High Castle se pro mě stal jednou z nejlepších televizních záležitostí roku. Alternativní historie na téma vítězství Třetí říše a Japonského císařství patří k mým oblíbeným námětům a tady se vykreslení případných osudů Spojených států povedlo namalovat víc než důvěryhodně. A hlavně nejde tady jenom o odboj a tajemné filmy, které ukazují vítězství Spojencům, ale ve vedlejších liniích se odehrává i boj o vliv na japonské straně, kde řádí obávaná tajná služba Kempeitai či soupeření o moc v nejvyšších strukturách Třetí říše. Baví i nejednoznačnost postav, ať už se jedná o nacistického agenta, japonského ministra či obergruppenführera v podání Rufuse Sewella, který, ač ve vedlejší roli, byl pro mě největší hvězdou seriálu. A tak jediné, co jsem trochu nepobral, byl úplný závěr, ale pevně doufám, že ho budou mít možnost tvůrci v další sérii vysvětlit. 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý seriál s pomalejším rozjezdem a naprosto luxusní atmosférou. The Man In the High Castle je rozhodně jedním z těch lepších loňských seriálových počinů, jehož kvalita je naprosto bez diskuze. První polovina seriálu je pomalejší, navnazuje do děje, seznamuje se skvěle napsanými a zahranými postavami. A pak se to rozjede a je to ještě větší žrádlo, prostě dílko, které je fakt díl od dílu lepší a zejména poslední dva díly jsou vyložená lahůdka (heil Heidrich). Navíc, už jen ten nápad (koho tněkdy nenapadlo, jak by to vypadalo) si zaslouží hvězdu navíc, obzvlášť když má tak špičkové ztvárnění - už jsem se zmiňoval o té luxusní atmosféře a vizuální stránce celého díla? Phillip K. Dick by měl radost. Přesto jsem byl mírně zklamán a tak zatím nechávám čtyři hvězdy, nicméně na druhou sérii jsem nesmírně zvědavý. Před ní si to asi dám ještě jednou a slibuji, že sii to vychutnám víc, včetně prvních dílů, které by opravdu mohly jen těžko zaujmout - ale nevzdávejte to, ten seriál je fakt klenot (u mě se to zlomilo někdy na konci čtvrtého dílu, pak to jelo). 80%. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nápad za milion, který všem ležel od roku 1945 přímo před nosem, ale odvahu dát mu vlastní tvář měl málokdo. Pokud do toho jdete stejně jako já bez znalosti předlohy, tak po komorním pilotu přijde mnoho otázek, protože většinovou představu nesplňuje ani za mák. Kde je utrpení běžného obyvatelstva, kde jsou hvězdy odboje, kde jsou velcí hráči nacistického Německa? Skoro celá první série se nese i nadále v tomto komorním duchu, kde se nám sice představí hromada postav, ale nic velkého se nestane. Velký prostor dostanou Japonci se svými zvyky a divným chováním. Pro někoho zřejmě exotické koření, ale já bych upřednostnil jejich kámoše s hákovými kříži. V posledních dvou epizodách jsou výše zmíněné výkřiky do tmy částečně zrealizovány, ale znovu jde o značně dietní množství, které však v plné kráse odhaluje obrovský potenciál celého projektu, jenž velká jména, která se pod něho podepsala, snad v další sérii konečně odpálí a divákům spadne čelist. 1. série: 65%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je síla, retro seriál, který se vrací k minulosti, jež se nikdy nestala. Skvělý námět i scénář, výborné herecké výkony a vše dohromady spojuje vynikající hudba, nemohl jsem se od první řady odtrhnout. Tvůrci navíc obsadili do jedné z rolí mého oblíbeného záporáka z béčkových akčních filmů Cary-Hiroyuki Tagawu, čímž si u mě mohutně šplhli a odpustil jsem jim některé podivnosti, které mě na seriálu zarazily. Jako příklad uvedu zvláštní vývoj v technice, zatímco letadla a automobily prošly od konce války zlepšením, ručních zbraní se to netýká, stále se používají Walthery 38 a Erma-Werke MP40. I přes drobné nedostatky a podivný závěr první řady nemůžu udělit méně než 5* a těším se na pokračování. // Po shlédnutí závěrečné sezóny přidávám tento dodatek, protože mě čtvrtá řada poněkud zklamala a hlavně její finále bylo ze strany tvůrců seriálu velmi chabé. Je to škoda, jinak byl tento počin pro mě jako dělaný. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Filmy či seriály podle Dickových románů moc slavně nedopadají, snad až na Blade Runnera, který se od knihy docela dost, i když ne tak podstatně, jako tento seriál, liší. A řekl bych, že bohužel ani tento seriál nebude výjimkou, pokud jde o kvalitu či popularitu. Kniha není žádná akčňárna a chybí i zajímavá dějová linie, příbeh, proto se seriál dost liší a ten děj je prakticky dílo scenáristů, kteří využili hlavně téma knížky. O čem by konec konců seriál byl, kdyby se držel knihy, která je přesně tím typem díla, které je nezfilmovatelné? Zpracování seriálu je výborné, to se musí uznat, ale podobně jako mě nenadchla kniha, nenadchl mě ani tento seriál. Seriál jako celek nebudu hodnotit, viděl jsem jen polovinu epizod první řady. Jestli vás seriál nechytne během prvniích dvou nebo tří dílů, nechytne vás asi vůbec, protože je pořád na jedno brdo, takže zvažte, zda další díly stojí za váš čas. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • V 6. epizodě 1. série "Three Monkeys" zazní zhruba v polovině stopáže na pozadí děje z Dvořákovy opery "Rusalka" česky árie "Měsíčku na nebi hlubokém..." (ydenbroy)
  • V alternatívnej realite, v ktorej sa odohráva dej seriálu, prebiehala druhá svetová vojna v rokoch 1939 – 1947. (Avathar)
  • Philip Kindred Dick, autor předlohy "Muž z vysokého zámku", obdržel za své dílo v roce 1963 prestižní cenu Hugo Award. (Tomihiro)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama