Reklama

Reklama

Star Trek: Discovery

(seriál)
  • USA Star Trek: Discovery
Trailer 2
USA, (2017–2024), 54 h 32 min (Minutáž: 38–66 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Sonequa Martin-Green, Doug Jones, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Wilson Cruz, Shazad Latif, Michelle Yeoh, David Ajala, Blu del Barrio, Jason Isaacs, Anson Mount (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Star Trek je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších sérií po celém světě. Po padesáti letech od premiéry legendárního původního seriálu se vrátil na televizní obrazovky díky novému seriálu Star Trek: Discovery. Noví hrdinové, nová vesmírná loď a nové mise přilétají na vlně stejných vznešených idejí a naděje v lepší budoucnost, které už inspirovaly celou generaci snílků a vizionářů. Seriál Star Trek: Discovery zachycuje výpravy Hvězdné flotily během jejich misí za objevováním nových světů a nových forem života. Hlavní hrdinkou je důstojnice Hvězdné flotily Michael Burnhamová (Sonequa Martin-Greenová), která musí přijít na to, že aby skutečně pochopila cokoli „mimozemského”, musí nejdříve porozumět sama sobě. Michael je lidského původu, a přesto se stala sestrou jednoho z nejslavnějších hrdinů ve „vesmíru” Star Treku. Vykonala něco strašného, a přesto má šlechetné srdce. A i když není neohroženou kapitánkou vesmírné lodi, i když o tom ještě neví, na tom, co udělá a jak se rozhodne, závisí osud celé galaxie. (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (166)

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Discovery nám dává konečně to, o čem jsme snili, dalekou budoucnost. Po Voyageru byla zařazena zpátečka a retro řada Enterprise nebyla v minulosti jen dobou děje, ale i filozofií a etikou. Bavila tedy Easter eggs a pomrkávající souvislosti, ale ducha Star Treku kazil prvoplánový sexismus, nebo etika na úrovni, kdy kapitán v jednu chvíli plně přijme pirátství v duchu „účel světí prostředky“. Discovery nás vrací plnou parou do budoucnosti, nejen chronologicky, ale právě i v oblasti etiky a morálních dilemat, emocí a identit. Poprvé v dějinách Star Treku překračuje cis/heteronormativitu a přistupuje k diverzitě s opravdovým respektem. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle tragikomedie by se měla přejmenovat na Star Trek: Social Justice Warrior nebo Girl Power či tak něco. Hlavní hrdinka je drsná černoška. Admirálka co do všeho kecá je drsná běloška. Nový vůdce Klingonské říše je drsná klingo-minorita ženského pohlaví. Císařem Terran Empire je drsná asijská žena. Většina důstojníků na můstku jsou drsně vypadající ženy. Jediný drsně vypadající muž, ze kterého se navíc vyklube hlavní záporák, je zabit drsnými ženami. Zkrátka ženy jsou drsné a husté a v budoucnosti konečně zatočí s tím šovinistickým světem, který se k nim v 21. století chová tak úděsně! Aby toho nebylo málo, tak samotná náplň epizod je blbá až na půdu, kdyby to nebylo vydaný pod značkou Star Trek, tak to nepřežije možná ani první sérii... První řada má ode mě jednu hvězdu za 2 dobré epizody z Terran Empire vesmíru a postavu Lorcy. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Nejsem trekkie (díky bohu) ale taky nejsem úplnej buran a tak vím, že Star Trek není jen "žij dlouze a blaze" ale taky: "Kapitánův lodní deník, hvězdné datum bla bla, dodatek..." a uzavřený příběh na jednu epizodu s ponaučením. Takže tohle není Star Trek, ale nějaká podivnost s cliffhangerama a rozplizlejma vývojema postav co jsou mi veleuprdele. Balím to po 4 dílech. ()

Drirr 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo celkem dobré a bavilo mě to. Už někdy v polovině první série jsem ale zjistil, že je to stále rozplizlejší a stále méně sympatické. Hlavní postava nemá dostatečné charisma, aby tu jízdu utáhla a nezajímavé mi přijdou i mnohé vedlejší postavy. Druhou sérii jsem opustil po prvním dílu. Ač zní pátrání po Spockovi hrozně zajímavě, je okolo až příliš otravných věcí. Já chci vidět dobrodružství! Objevování! Hlubiny vesmíru! A ne uzívanou soap operu, kde každá postava řeší milion traumátek a vztahů. Meh. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší rozjezd i dojezd, ale až na drobná zaváhání se Discovery celkem povedlo. Z postav nejvíce zaujal kapitán Lorca v podání Jasona Isaacse. Nepatřím mezi velké fanoušky Star Treku, takže se ani nebudu pouštět do jakéhokoli srovnávání. Discovery je solidní podívaná, ale čekat od seriálu zázraky je zbytečné. 1. série - 80% ()

Galerie (1 375)

Zajímavosti (29)

  • Philippa Georgiou (Michelle Yeoh) má pukance (fotka vpravo) v rovnakej nádobe, akú použil Craft (Aldis Hodge) v epizóde Calypso (2018) seriálu Star Trek: Short Treks (fotka vľavo). (koba)
  • Seriál se odehrává v „základní“ verzi vesmíru světa Star Treku, nikoliv v alternativní časové linii známé také jako „Kelvinova časová osa“. (Veskoslav)
  • Scény planéty Pahvo boli natáčané v prírodných rezerváciách Kelso Conservation AreaHilton Falls Conservation Area neďaleko kanadského mesta Milton (provincia Ontário). (koba)

Související novinky

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

Michelle Yeoh hvězdou nového Star Trek filmu

19.04.2023

Tak se fanoušci Star Treku přece jen dočkají nového filmu. Místo návratu party okolo Chrise Pinea (Dungeons & Dragons: Čest zlodějů) ale nakonec jako první dorazí snímek s názvem Star Trek:… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Reklama

Reklama