Reklama

Reklama

Animal Kingdom

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2022), 58 h 55 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Jonathan Lisco

Hrají:

Shawn Hatosy, Ellen Barkin, Finn Cole, Jake Weary, Ben Robson, Scott Speedman, Molly Gordon, Christina Ochoa, Daniella Alonso, Morgan Rusler, Anna Belknap (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(75)

Recenze uživatele Davies182 k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2016) (S01) 

Je tak trochu krutou ironií seriálového osudu, že to, co jsem ve své podstatě očekával od bohužel nedokoukaných Zákona gangu a posléze také od US verze Shameless (tj. ryze dramatický seriál s příměsí krimi a se silnými charaktery, rodinnými intrikami a zajímavými zvraty), jsem dostal až s Animal Kingdom, na jehož filmovou předlohu nedám dopustit. A musím teda říct, že zatím hodně dobrý. Když tomu odpustím několik přešlapů v podobě dějové linky s vojenskou základnou a hloupé scénáristické mindfucky, které se k hlavnímu heistu vážou (nalomení otce Nicky a Joshův výlet za plot s ostnatým drátem), tak jsem se po celou dobu dost bavil, a neměl prostor přemýšlet nad pár nedotaženostmi. Poslední dva díly jsou navíc správnou adrenalinovou šlehou, a seriál se kupodivu nebojí vytasit ani s pěkně ostrou břitvou, když má dojít na katarzní redukci hlavních postav. První sezónu jsem zmáknul za tři dny, a briskně nasedám do rychlíku směr finále té šesté. Díky moc [Amazon Prime]! ()

Season 2 (2017) (S02) 

Druhé sérii táákhle dlouho trvá než se pořádně rozjede, a musím se přiznat, že po druhé epizodě jsem se na seriál skoro vybodnul, resp. jsem si dal velkou pauzu, protože to holt ze začátku ukrutně ztratilo dech... Tvůrci ale asi jen potřebovali uvést nové diváky do děje a seznámit je (znovu) s postavami a jejich aktuálními duševními rozpoloženími, no a pak se naštěstí zase šláplo na plyn. Namísto jednoho heistu ve finále tu máme v průběhu celé řady rovnou dva, a opět notně infarktové. Do toho si všichni napínavě podrážejí nohy, hádají se, udobřují, a mezitím hasí různé nenadálé situační ohníčky, které občas přerostou v pořádný fire. U Animal Kingdom tedy zatím stále platí, že takhle nějak si představuji výživné thrillerové drama šmrncnuté heist kořenkou, a kromě neskutečně otravného sad-face pysku Ellen Barkin jsem i na další sezónu docela (ne)zdravě nahajpován. [Amazon Prime] ()

Season 3 (2018) (S03) 

Poprvé slzičky! Jestli něco tvůrcům seriálového Animal Kingdom vážně nechybí, tak je to nekompromisní jednání s hlavními postavami. Když jsme na konci druhé řady svědky šokujícího cliffhangeru, říká si divák, že se na začátku té další všechno alibisticky zamete pod koberec, a bude se pokračovat jako by se nic nestalo - o to větší šok přichází hned v S03E01! Zdejší (anti)hrdinové opravdu nejsou nesmrtelní, a hrozně mě tahle skutečnost na kriminální show baví. Heistu sice tentokrát výrazně ubylo, ale nevadí. Namísto toho se řeší tuna dramatických bolístek a malé velké války gangů, a třetí sezóna celkově vypadá jako chudší kříženec Breaking Bad a Ozark, takže velká mňamka. Já osobně už jsem s touhle rodinou na [Amazon Prime] jako doma, miluju to. Akorát mě teda pořád děsně štve uksichtěná Smurf, tenhle nenáviděný casting se vážně povedl... Ale satisfakce se blíží, cítím to v kostech! ()

Reklama

Reklama