Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (106)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Městečko Riverdale je občas tajemné jako Twin Peaks, místy zamotané jako Gossip Girl a často směšné jako Beverly Hills. Zkušený divák postupem času objeví další motivy ze seriálů Sopránovi, Glee, Zákon gangu a True Detective. Zlatým hřebem jsou však pocty kultovním filmům jako Snídaňový klub, Mlčení jehňátek a Rocky. Hlavní postavy jsou dokonalé archetypy, nechybí jim charisma a nějaký ten crush je prakticky zaručen. Zkrátka je tam všechno potřebné a specifické atmosféře seriálu nejde odolat, i když kvalita postupně klesá. Povinnost pro všechny notorické vysedávače v EB diners. S1: 85% S2: 80% S3: 70% S4: 75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/114 Díky seriálům Riverdale a Chilling Adventures of Sabrina i k nám dorazil fenomén Archie komiksů. Nikdo by nikdy nevěřil, že nekonečný příběh kamarádů ze střední bude stále populární, ačkoli jeho počátky sahají až do roku 1939. To neodolatelné kouzlo platí pro každou generaci, je tu Archie, zrzek, je tu Betty, blondýnka, je tu Ronnie, brunetka. A přesně tahle kombinace stačí, aby poutala pozornost už 80. let. Riverdale dnešní generace je méně komediální, více tajemný, velmi teatrální, estetikou často inklinující k filmům Tima Burtona a přesto, anebo právě proto, velmi atraktivní. ()

Reklama

DavidHolub 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla asi nejlepší, co se týče zápletky, ale pro mě asi nebyla nejzábavnější. Velmi kvalitně natočeno a finále bylo dost povedené. 1. Série - 80%. I druhá série byla velmi kvalitně natočeno. Ovšem už se nám tam objevily i slabší díly. Finále druhé série ovšem bylo perfektní. 2. Série - 75% Třetí série už byla výrazně slabší, scénář byl hloupý, některé postavy se chovali i docela hloupě. Sérii rozhodně neprospělo 22 dílů, myslím, že kdyby bylo méně dílů bylo by to lepší a nemuselo to být tak natahováne. 3. Série - 65% Čtvrtá série byla mnohem lepší než ta třetí a pro mě byla dokonce i nejzábavnějšíl. Jediným zklamáním byl muzikálový díl, který byl zatím z těch třech muzikálových dílů suverénně nejhorší. Do hodnocení čtvrté série přidávám i první tři epizody z páté série, které patří do čtvrté série, ovšem kvůli covidu byly zařazeny do páté série. 4. Série - 85% Tak pátá série byla rozhodně nejslabší, nevím jestli došlo po parádní 4. Řadě k výměně štábu nebo tvůrcům totálně hráblo? Myslím si, ze seriálu moc neprospělo posunout děj o 7 let později. Posledních 20 sekund však tuto sérii možná zachránilo. 5. Série - 50% Rivervale byl speciál šesté řady, který já ale k šesté řadě počítat nebudu, i kvůli tomu, že se jedná o něco úplně jiného. Pro mě to celé byla pouze zbytečnost, která posílá úroveň seriálu níž a níž. Jediné, co stálo za to byla poslední scéna v posledním díle Rivervale. Možná to změnilo konec páté řady. Jinak u některých dílů naprostý problém to vůbec dokoukat, většina proklikaná a já jsem, jak už jsem zmiňoval velmi zklamaný. Rivervale - 30%  Scenáristická zoufalost. Šestá řada nezačala úplně špatně, sice to nebylo úplně tak moc kvalitní, jak jsem doufal, ale alespoň průměr. Další díly už přinesly zhoršení. Absolutně nechápu to, proč tvůrce napadlo s normálních lidí začít dělat superhrdiny... Prostě celkově se tam dějí absolutně nelogické věci a navíc větina dílů je hrozně nudná. Je smutné, že když se první 4 série řadily k tomu nejlepšímu, co Netflix mohl nabídnout, tak tato 6. série nedosahuje žádné kvality. Je to prostě nudná, nesmyslná slátanina. Doufám, že se přes cestování času dostaneme před výbuch a žádné superschopnosti už zde nebudou. První osm dílů 6. série - 15% Kvalita šesté série se ke konci začala zlepšovat. 19. a 20. byly velmi kvalitní epizody. 21. Díl už byl trochu slabší, díl byl sice docela zábavný, ale už tam bylo prostě hrozně moc nesmyslů. No a finální díl? Ten byl opět velmi nesmyslný, ale alespoň trochu bavili, ovšem poslední 4 minuty byly strašné a vůbec se mi nelíbí to, v jaké době se sedmá série bude odehrávat. 6. Série - 30% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborný, temný, netypický high school seriál z městečka Riverdale, které působí jako dělící brána mezi nebem a peklem. Snad v každé postavě se na základě okolností (intriky, vraždy, moc pěněz) odehrává souboj dobra se zlem a ani divák do poslední chvíle neví, co převládne, a o to větší je to zábava sledovat. Zlo samo o sobě neexistuje. Je to jen prostředek, který si lidé vytvořili k dosažení úspěchu. 90% Po 60ti dílech musím zvednout na pět, už za to, jak plynule umí seriál preskakovat žánr mezi dramatem, hororem, kriminálkou, gangsterkou a komedií. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a druhá série byla bomba takže 10/10 třetí série zbytečné natahování... hudební díly mi nevadily. Písnička "Seventeen" si mě naprosto ziskala a chytla za ♡. Třetí sérii to ale nezachránil od 6/10. Nyní koukám na čtvrtou sérii a je to zase rozjíždějící se pecka, už pilot in memoriam chytne za ♡. Čtvrtá série 9/10 jen mohl být víc využitý potenciál u nahrávek snuff filmu. Pátá série se blíží do finále dle posledních sneek peaku to vypadá na velký převrat, co bych zde chtěla ale vytknout nedostatečný prostor pro Polly ta Cooperovic holka to táhla několik sezón nebo se vždy vracela ale tak odkrojený kousek a závěr si nezasloužila. Pátá série drží nějaký standard mezi skvělými díly jsou pak slabší části. Vztahová linka se nám nějak zamotala až je z toho šílený chaos. Pátá řada nebyla vůbec špatná, sedmiletý skok v čase seriálu prospěl tak i změny u Archieho, Ronnie, Betty a Juga hodnotím tedy 7/10. Dle mého šestá řada měla slibný potenciál kráječ, víc zamotat dějovou linku super schopnostmi wtf, nejvíc mne dostala hloubka Jugheada a betty, slušný byl i muzikálový díl především konce odhalení betty a Alice. :'( Cheryl mi přišla více sympatická než předchozí 5 řadě. Hodnotím tedy šestou řadu o jeden bod více 8/10 a čekám co finale serie Riverdale přinese zatím to vypadá velmi rozporuplně. Jako dopadnou vztahy ? Jaké bude Riverdale po zániku vypadat ?  Uvidíme co nám back in time přinese. ;-) ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama