Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Recenze (766)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Návšteva kina v mojom meste, tentokrát po druhýkrát s fanúšikom Marvelu ale najmä seriálov priniesla sklamanie, nakoľko Spiderman bol veľmi slabým filmom s priehľadným dejom a iba pár dobrými efektmi, inak sa takmer nebolo načo pozerať. Ide o ešte väčšie sklamanie akým bola Godzilla, nebyť toho že som film pozrel v spoločnosti dobrého kamaráta a pár hláškami sme si ho spestrili bola by to obrovská nuda. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Na Spider-Manovi s Tobeym Maguirem jsem vyrůstala, na "Amazing Spider-Mana" jsem úspěšně zapomněla, ale Tom Holland a jeho uvolněná teenagerovská show si mě v předchozích marvelovkách úspěšně omotali pavučinou a na školním výletě do Evropy si definitivně získali moje srdce. Neskutečně zábavné, s přehlednou akcí, zajímavým zvratem, naší nádhernou Prahou a hlavně s nejvíc božími potitulkovými scénami, které mají konečně nějaký hlubší smysl a jsou pevnou součástí filmu. Skoro 5*. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jde to. Nádherná města jako kulisa, která Američani tak rádi ničí (asi nám je závidí). Trochu trapný humor a skvělý Jake Gyllenhaal jako mistr iluzí, které nechápu. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tu novou spidermanovskou sérii mám ráda. Je akční, vtipná, svěží a celkově se mi líbí její teenagerovské ladění. Třetí Spider-Man mě potěšil, laťku si filmy stále drží vysoko. A potěšily mě i scény z Prahy. Jsem zvědavá, co Marvel, i v souvislosti s koronavirem, vymyslí dále. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Hvězdička navrch za Marisu Tomeiovou, ale tentokrát také za něco, co se v běžném hollywoodském blockbusteru nevidí: Michal Kubal se zcela vážnou tváří referuje česky v rámci zpravodajství o tom nočním akčním infernu v Praze. Ať už jeho výstup vymyslel kdokoli, donutil mě se v průběhu filmu aspoň jednou opravdu pořádně zasmát. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Další variace a vykrádačka původního geniálního nápadu. Klasickému Spider-manovi už to ale nesahá ani po paty. Tom Holland je sice sympaťák, lokace krásné - i když už mnohokrát využité jinde, ale jinak jen digitální nuda propletená ubohoučkými dialogy. Což byl ale nejspíš záměr - cílovka jsou evidentně malí klučíci do deseti let. ()

Radda 

všechny recenze uživatele

Po epickém Avengers: Endgame zde máme zakončení 3. fáze. A dopadlo to opět celkem dobře. Sice už to nemá logicky tak monumentální příběh, ale i zde se najdou slušné zvraty. Ve srovnání s předchozím Spider-Manem: Homecoming je to na podobné kvalitativní úrovni, Far from Home je možná i o kousek lepší. Děj celkem slušně odsýpá, záporák se zde řadí k těm nejlepším v MCU a i hudební podkres je celkem dobře složený. Je zde velká spousta odkazů k předchozím snímkům zejména ke konci již zmíněného Avengers: Endgame. Ke správnému pochopení děje byste tedy minimálně měli vidět předchozího Spider-Mana a poté dva následují filmy Avengers. Na konci jsou dvě potitulkové scény, kdy jedna obsahuje cameo známé postavy a končí obrovským cliffhangerem a poté druhou potitulkovku která přímo odkazuje na budoucnost MCU. Snímek hodnotím 70%. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Za mě skvělá a výborně nahláškovaná letni cool senzace..... tenhle film sem v kině neviděl naposledy...... 90% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Oproti zajímavější jedničce je Far from Home kvůli turistickému aspektu "projedeme se všemi městy, jejichž země přispěla pobídkami" dutá. Velmi hezky popsal můj pocit z Hollanda v tomto filmu v komentáři Verbal a kromě velmi zajímavě podaného poselství "bacha na fake news, mladí lidé" tento film víc nenabízí. Chudák Gyllenhaal (za kterého dávám hvězdičku navíc, že mě bavil) a Zendaya už oba hráli v mnohem lepších věcech mnohem lepší role, ale ten šek jim přeju, aby mohli zase hrát ve svých divných filmech bez existenčního dilema. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Endgame mě maximálně zklamala, takže jsem k novému dobrodružství pavoučka přistupoval opatrněji. Kupodivu jsem odcházel relativně spokojen. Jako každá marvelovka má Far From Home skvělý vizuál, dobrý humor a skvělou akci. V rámci příběhu by se ale mohlo ještě hodně upravovat. Mysterio mě zklamal a vlastně celý jeho příběh. Čekal jsem něco víc. Trochu mi to připomnělo třetí díl Iron Mana. Je to vlastně stále to samé dokola. Šablonovitá marvelovka, která upadne do průměru. V celém komplexu MCU je to fajn a dává to smysl, ale samostatně to je nuda. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší jak ta zrůdnost jménem Amazing spider-man a první Hollandův celovečerák (Homecoming). Tom Holland mi připomíná staré dobré časy z původní trilogie, konečně to do sebe zapadlo a začínám z toho mít good feeling. To co přijde v dalším Spiderman filmu, je harmonie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne Spider man bez Tobeyho Maguire -ho a hned kvalitna podivana. Samotny Spider Man je sam o sebe drsny komix, plny akcie, namakanych dialogov, lasky /on + ona, to je jasne/ - no a musim napisat ze mlady Anglican Tom Holland konecne na urovni, vyrazne lepsi nez Amik Maguire. Jon Watts za kamerou sa rezisersky predviedol, fakt kazda scena natocena na urovni, tempo je masakrozne dobre, nuda ani nehrozi, stale sa nieco deje a hlavne kopec akcie. Film nadvazuje na Avengers, lebo aj samotny Holland to vo filme povedal, takze chlapec mal tvrdy zivot - psycho deptanie tam bolo rozhodne , veru ze som drzal Hollandovi palce /Maguiremu nie, tam mi to bolo jedno/. Apropo, mozno sa mylilm a viem ze u hercov mam byt opatrny, a myslim si, Ze samotny Holland je i lepsi herec nez Maguire. Ako spravne pise tron, nechybaju odkazy na byvale Cesko -Slovensko, dnes uz vlastne Cesku Republiku : to s tym, ze Cesi su idioti lebo odmietli uzavriet mesto : 95 % ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Spider-mana jsem si oblíbil už prvním dílem a Far From Home se také vyvedl, nenudil, velmi bavil a Peter Park je milá dvojka s MJ. Ale ani Happy a kamarád Ned nejsou špatní, spíš naopak. .. Jo a samozřejmě záporák Mysterio v podání Gyllenhaala je dobrý, sice né epický, protože z jeho iluzí se mohlo vytěžit ještě mnohem více, ale toho se možná ještě dočkáme v jiných dílech, moc to nevypadalo, že by doopravdy zemřel. + Potitulková scéna stojí zato, není to jen zbytečná třešnička, je to trochu víc ! .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Far from home sice i nadále jede na vlně kterou zvedlo Homecoming,ale bohužel to co dělalo předchozí díl zábavný a svěží je tady spíš přítěží.FFH je mnohem víc mladicky rozjívený a v mnoha momentech to není ani zdaleka vtipné či snad roztomilé,ale pouze otravné.Vše je navíc umocněno psychedelickými pasážemi a mohutně přehrávajícím záporákem,který jako by vypadl z nějaké méně povedené bondovky.Samozřejmě je tu pořád dost akce,která není úplně špatná,ale zároveň ani ničím výjimečná a v rámci Marvel universa patři k tomu slabšímu.Ani přesun do Evropy (který u jiných sérií znamená spíš že tvůrci neví kudy kam) tu nepomáhá tolik jak sem čekal,i když našince jistě potěší,že se kousek odehrává v našich končinách.Pro mě osobně je to v rámci MCU první opravdové zklamání...60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak nechci tady v žádným případě srovnávat ty dvě postavy, nicméně pro mě to trochu je jak Capitan America. Né postavy, ale díly série. Stejně jak jednička Kapitána je za mě trága, tak i první díl Pavouka nebyl světovej. Ovšem všechno to lámou díly druhý! Má to grády, akci, vtip, napětí, efekty, prostě klasika Marvel biják. Navíc jako bonus to má i Gyllenhaala, což je záruka větší kvality. Moc se mi líbilo využití dronů ke stvoření záporáka a jeho síly! To tady ještě nikdy nebylo a za to určitě ta čtvrtá hvězda musí být! 70% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak doháním resty z loňska a že bych z pokračování Spider-mana měl nějak extra dobrej pocit. Asi mi úplně nesedí to, že je to teen ukecaný. To předchozí jeho filmy neměly. Ale na to si asi budu muset zvyknout, třeba do příště trochu dospěje. Mysterio jako záporák a jeho vyspělý hologramy? Ale no tak, vždyť to není schopnost kvalitního záporáka. Celá ta situace, jak to na ně jakoby zahrál. Do toho opět digitální bordel, občas mi to prostě nesedne, když je toho moc. Momenty, kdy drony pálily po Peterovi na mostě a on se všem těm střelám vyhýbal, neskutečný. Fajn byla ta cesta do Evropy a hlavně teda do Prahy. Aspoň se zas trochu zapíšeme do paměti, všem těm, kdo si pořád myslí že žijeme v ČSR. A románek se Zendayou, to bylo docela roztomilý. Mírně se ale obávám, že se starejma Avengerama ta kvalita půjde dolů. Potitulková scéna s Furym, zase nějaký novinky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Moderní film pro teenagery, odlehčený , mnohde vtipný, ale také dostatečně akční a napínavý. Tom Holland sice není Tobey, ale celkem svou roli zvládá. Hlavní záporák byl tentokrát pro mě dost překvapivý. Film je možná určen pro jinou věkou skupinu, než jsem já, ale byl jsem spokojen. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší, než předchozí díl. A přitom tak podobné. Nicméně důvod pročˇuděluji o celou hvězdu nižší hodnocení se hned dozvíte. Tak předně palec nahoru za tu evropskou odyseu, která nebyla špatně pojatá a tu a tam připomínala dávné road movie komedie ze začátku milénia, éry kdy panovaly prcičky a jim podobné snímky. Důvod proč je pro mě Spider-Man: Daleko od domova slabším kouskem stojí a padá na samotném Spider-Manovi. Konkrétněji na jeho scenáristickém vedení. Tom Holland v roli Petera Parkera se zde stává drtivou většinu stopáže pouze submisivní figurkou na !POZOR SPOILER! šachovém poli Mysteria. !KONEC SPOILERU! Jeho dějová linka příběh příliš kupředu neposouvá. Je pouze hybatelem vedlejší linky stojící na tom, že se snaží sbalit MJ, která je zde pojatá jako EMO, která nemá daleko k tomu začít si řezat žíly. Tohle prostě je dějově špatně a mě to osobně nudilo. Minulého Spider-Mana od Marvelu jsem měl chuť pustit si znovu, jak kvůli Parkerovi, tak kvůli excelentnímu záporákovi (a samozřejmě Iron Manovi). Tento nový Spider-Man ale nemá dobrého záporáka a už vůbec ne správně pojatého hlavního hrdinu. A to je důvod, proč jsem s hodnocením klesl o dvacet procent níže. Bohužel, nepovedlo se to. Vrchol filmu pro mě byla sekvence s iluzí a ta bohužel byla příliš krátká než aby výsledný verdikt změnila. 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Watts se neprosadil v jinejch filmech,tak se přestěhoval k filmu pro děti.Spider-man je taková blbina na poklidný nedělní odpoledne(vlastně sobotní),a já už vlastně po třech hodinách nevim,na co sem koukal40%. ()

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama