Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (384)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání ničeho výjimečného jsem byl nakonec vcelku spokojen. Nic, co by člověk brzy nezapomněl, ale pořád lepší než zmírající série Insidous. Nějaké převratné originality se v téhle sérii nejspíš nedočkáme, a tak nepřekvapí lehké vytěžení Vymítače ďábla. Kněz, co se na začátku na chvíli zastaví před domem, vymítání, až všechno lítá, co peří má (i když bylo fajn), a soška - totem, co tentokrát není vykopána, ale podstrčena. Při pátrání po sektě zjistíte, že o žádnou sektu ve skutečnosti nejde. A co dokáže zaručeně zabít zážitek z fantastického filmu je věta: Podle skutečné události. A já naivně myslel, že už se s ní v rámci žánru nesetkám. Jedinou vyloženě sympatickou postavou je Lorraine a nutno říci, že Vera Farmiga má v sobě jakousi tajemnou jiskru. Oceňuji minimum lekaček, byť hlučnost si autoři neodpustili. Nejlepší - Blondie, E. Presley. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nic proti ničemu. Od Conjuring universa už jsem přestal očekávat zásadní žánrové filmy, které by měly mít ambici přinést něco zajímavého, originálního či skutečně děsivého. Filmy, které by se zapsaly do moderního zlatého hororového fondu a vzpomínalo by se na ně. Hlavně proto jsem si třetí díl hlavní série vcelku užil. Řemeslně je to rozhodně schopnější než Chávesova prvotina La Llorona, nepůsobí to směšně a hlavní dvojice je stále náležitě sympatická. Úvodní vymítačka a scény s tlusťochem z márnice dokonce vyloženě výborné. Zamrzí větší nevyužití hlavní záporačky. Mohl bych tomu klepnout tři hvězdy, mohl bych tomu klepnout čtyři hvězdy, je mi to víceméně jedno. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželský pár záhadologů chce tentokrát spasit duši mladíka, kterého posedl "rohatej"  a kterému za vraždu hrozí trest smrti. Režisér propaguje strašení pro mateřskou školku, absolutně si nedovedu představit, že se u filmu někdo lekne, nadskočí z gauče, případně navštíví toaletu, aby ulevil střevům v důsledku mrazivé či naléhavé obavy z právě sledovaného filmového dějství, a téměř dvě hodiny sledovat absolutně předvídatelný film není překvapivě úplná ztráta času. Michael Chaves režíruje podruhé, je to zase horor a má omezený limit na krevní průtok a všeobecně drastické scény, celý film totiž působil dojmem, jak kdyby musel dodržet pravidla filmu přístupného mládeži, což je u hororu docela problém. Takže spousta scén má strašidelně výživný potenciál (kupříkladu sekvence z márnice), jenže se každá taková scéna zakončí korektně až naivně, tudíž otrlý hororový divák odchází z projekce, protože ten trapas s nepodařeným naháněním hrůzy prostě nevydrží, zbytek tomu dá šanci, i když tak nějak tuší, že každý režijní postup je těžce předvídatelný a ničím výjimečný. Velkým poutačem je zdařilá technická stránka, kdy film působí dražším dojmem, a masky, dekorace a další propriety zaslouží pochvalu. Osvědčené herecké duo Vera Farmiga a Patrick Wilson nepolevuje ve svém charismatickém a dramatickém úsilí. A jistě i fakt, že jde o případ podle skutečných událostí, byť se v mnoha ohledech jedná o fabulaci, se rozhodně také počítá.  Bohužel se v podstatě jedná o málo působivý a jakkoli zajímavý horor, kde je užito hodně obehraných postupů, co jsou známy ze spřízněných snímků, nebyly k vidění žádné úchvatné sekvence, to nejlepší z celého filmu obstaral úvod s exorcismem, načež dalšími hororovými laskominami se povážlivě šetřilo. Do průměru moc nescházelo. 6/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Po desiatkach filmov s témou posadnutnosti zlým duchom, či priamo pánom Satanom, by sa mohlo zdať, že už sa nič nové vymyslieť nedá. Veď vždy je na jednej strane posadnutá obeť a na druhej vymetači, ktorí sa snažia vyhnať zlo z tela. A predsa: V zajatí démonov 3 originalitu ponúka. Nie v základnej konštrukcii - tam naozaj niet veľmi kam uhnúť - ale v nápaditom spôsobe spracovania a vyhraní sa so scenárom. Tlieskam. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%]  Po delším čekání tu máme třetí díl V ZAJETÍ DÉMONŮ! Bohužel, pandemie koronaviru si vybírá svoje daně. Do kina na to holt nejdu, neboť to dříve vyšlo na internet. Ale dost o tom. Hezky jsem si to naladil v mé velké TV a užíval si film až do konce. Asi budu jeden z mála, že jsem tomu dal plný počet hvězd, ale já si prostě nemohu pomoci. Spoustu lidí tu píše, že to prostě není od Wana atd. Jasně, James Wan to nerežíroval, určitě by tu jeho rukopis byl vidět, ale přesto jsem s režisérem – Michael Chaves spokojen. Jeho předchozí počin z téhle řady související hororové série, La Llorona mi nepřišel vůbec špatný, taková jednohubka. Za to tohle je opravdu poctivé pokračování CONJURING série. Rozdílem oproti předchozím dvěma dílům je tak trochu v žánru. Už to není vyloženě duchařský horor s řádnou porcí lekaček, ale zaměřuje se to i spíše na postavy. Takže balancujeme mezi hororem, thrillerem/ drama atd. Především jsem rád, že se to soustředí na ústřední dvojici, postav manželů Warrenových. Patrick Wilson a Vera Farmiga to zvládli opět skvěle. Fandil jsem těm postavám až do konce. Takže i to NAPĚTÍ zde bylo cítit. Jasně, nepůsobí to po celý čas filmu nějak moc strašidelně a tak, ale ta starostlivost, vytíženost postav je opravdu dobře zahraná. I vedlejší postavy mě baví. Úvod je skvělý, skoro jak kdyby ho točil Wan. Podrobné scény, kdy Ed Warren vláčí malého chlapce, jenž je posedlý po schodech apod … Tempo snímku se asi v prostřední cca části zpomalí, ale není na tom nic špatného. Mě to stále bavilo. Celkový příběh a odhalování démonů je jednoduchý, ale pozornost si to u mě udrží. Lekaček je zde méně, ale třeba taková technická stránka a rozpočet je obstojný. Rko je tu využité tak akorát. Je tu mnoho dobrých scén. Třeba ta mimořádná schopnost Lorraine, která vidí nadpřirozené věci ve svých vidinách – to jsou zajímavé scény. Samozřejmě se to nedá brát moc vážně s ohledem na to, že nám ve filmu běží titulek, že je to založeno podle skutečných událostí. Ale co … Finále je dobré a jsem rád, že k ukončení zla ďáblů nepřispěje jen dvojice manželů Warrenových. Takže nesrovnával bych to s Jamesem Wanem, který je v tomto žánru bezesporu nejlepší. Chtěl jsem dát lepší 4*, ale nakonec se musím přiklonit k té páté, nejvyšší hvězdici. Režisér mě mile překvapil. Byla v tom filmu vidět velká snaha. Ono natočit něco takového je už dost ohrané a já jsem rád, že to má stále potenciál. Tak doufám, že vznikne ještě aspoň čtvrtý CONJURING. Třeba podobné záležitosti jako je série INSIDIOUS, tam se povedly první dva díly. Třetí byl teda pěkně slabý a čtvrtý už lepší, ale stále nic extra, proto jsem zvědav, jak se vyvine pátý INSIDIOUS. U Annabele také …první díl vcelku solidní, ale druhý a třetí  - žádná sláva. Takže když to tak porovnám, tohle je SUPER! Ještě zmíním hudbu, ta zde nebyla nijak výrazná, ale pro potřeby filmu byla ucházející. Těším se na další shlédnutí! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Na začátku filmu je při vymítání záběr na Otce Gordona (Steve Coulter), který vystupuje z taxíku a hledí k domu. Jedná se o odkaz na velice podobnou scénu z kultovního filmu Vymítač ďábla (1973). (NiWi)
  • Film se odehrává v roce 1981. (ČSFD)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama