Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Recenze uživatele oLí k tomuto seriálu (3)

Městečko Twin Peaks (1990) 

A Damn Fine Cup of Coffee... Hodnoceni Twin Peaks jako celku: Jeste pred peti tydny jsem o teto veci vedel pouze to, ze je to "ten slavnej Lynchuv serial, kde hraje Kyle MacLachlan". Pred deseti minutami jsem dokoukal Twin Peaks: Fire Walk With Me a tim prozil posledni cast zivota obyvatel tohoto mestecka. Posledni cast, ktera nam byla ukazana. Mam z toho velmi smisene pocity - jsem moc rad a svym zpusobem stastnej, ze jsem si tento serial pred peti tydny sehnal a temer kazdy den se ponoril do jeho sveta. Zaroven kdyz tohle cele skoncilo pripadam si, jako by mi dala holka kopacky :)... je mi to proste lito a citim i trocha toho smutku. Jeste nikdy jsem si v zadnem filmu ani serialu neoblibil tolik postav. Vzdy prosty ale skvely Andy co breci kdyz vidi mrtvolu, jeho laska - krehka Lucy s hlaskem desetilete holcicky, tik v oku podpantoflaka Pete Martella, pidlovoka puboska Nadine, ma laska Audrey, fantasticka Donna, spravnak Hawk, sicak Bobby, Lynchuv Gordon Cole, Duchovnyho Denis(e) :), serif Truman a dalsi a dalsi ( starecek jako hotelova sluzba s mlekem :D, starosta "je ta vec zapnuta?", pacholek Dick, Albertovy hlasky)... a nakonec On, meho srdce sampion - zvlastni agent Dale "damn good coffee, and hot!" Cooper. Stene, ktere si v blizke dobe poridim, se bude jmenovat Coop :). V tomhle mestecku se clovek smeje, boji, preje, proziva lasku, napeti, trapeni, premysli, luska si prsty, ji koblihy a pije kavu kdyz hlavni postavy jedi koblihy a pijou kavu, proste tohle Twin Peaks clovek nesleduje ale zije ho. Nesmim zapomenout zminit dokonalou hudbu od skvele znelky pres "Laura Palmer´s Theme", "Audrey´s Dance", Freshly Squeezed" po "Nightingale" z Roadhouse. Skvely vyber prostredi - vlkhko, zamraceno, z lesu stoupajici para. Dnes po nekolika letech mi je skutecne lito, ze nejaky filmovy pribeh uz nikdy nemohu prozivat poprve. Tenhle serial me opravdu hodne ovlivnil a tesim se, az se do Twin Peaks po nekolika letech znovu vratim. Deset dni neschopenky, pet baleni Jihlavanky, tricet koblih, zatahnout v pokoji zavesy, zalezt pod perinu a neznat svet okolo :o) ________ Hodnocení seriálu: Viz vyse, zadna epizoda neni slaba, v kazde se neco deje a strida takovym zpusobem, ze nedovoli divakovi nudit se a divim se, ze ta smesice zanru drzi pohromade, to je az obdivuhodny. No a posledni dvacetiminutovka kurva mraziva... [10/10 květen 2009] ()

Pilot (1990) (S01E01) 

A Damn Fine Cup of Coffee... Hodnoceni Twin Peaks jako celku: Jeste pred peti tydny jsem o teto veci vedel pouze to, ze je to "ten slavnej Lynchuv serial, kde hraje Kyle MacLachlan". Pred deseti minutami jsem dokoukal Twin Peaks: Fire Walk With Me a tim prozil posledni cast zivota obyvatel tohoto mestecka. Posledni cast, ktera nam byla ukazana. Mam z toho velmi smisene pocity - jsem moc rad a svym zpusobem stastnej, ze jsem si tento serial pred peti tydny sehnal a temer kazdy den se ponoril do jeho sveta. Zaroven kdyz tohle cele skoncilo pripadam si, jako by mi dala holka kopacky :)... je mi to proste lito a citim i trocha toho smutku. Jeste nikdy jsem si v zadnem filmu ani serialu neoblibil tolik postav. Vzdy prosty ale skvely Andy co breci kdyz vidi mrtvolu, jeho laska - krehka Lucy s hlaskem desetilete holcicky, tik v oku podpantoflaka Pete Martella, pidlovoka puboska Nadine, ma laska Audrey, fantasticka Donna, spravnak Hawk, sicak Bobby, Lynchuv Gordon Cole, Duchovnyho Denis(e) :), serif Truman a dalsi a dalsi ( starecek jako hotelova sluzba s mlekem :D, starosta "je ta vec zapnuta?", pacholek Dick, Albertovy hlasky)... a nakonec On, meho srdce sampion - zvlastni agent Dale "damn good coffee, and hot!" Cooper. Stene, ktere si v blizke dobe poridim, se bude jmenovat Coop :). V tomhle mestecku se clovek smeje, boji, preje, proziva lasku, napeti, trapeni, premysli, luska si prsty, ji koblihy a pije kavu kdyz hlavni postavy jedi koblihy a pijou kavu, proste tohle Twin Peaks clovek nesleduje ale zije ho. Nesmim zapomenout zminit dokonalou hudbu od skvele znelky pres "Laura Palmer´s Theme", "Audrey´s Dance", Freshly Squeezed" po "Nightingale" z Roadhouse. Skvely vyber prostredi - vlkhko, zamraceno, z lesu stoupajici para. Dnes po nekolika letech mi je skutecne lito, ze nejaky filmovy pribeh uz nikdy nemohu prozivat poprve. Tenhle serial me opravdu hodne ovlivnil a tesim se, az se do Twin Peaks po nekolika letech znovu vratim. Deset dni neschopenky, pet baleni Jihlavanky, tricet koblih, zatahnout v pokoji zavesy, zalezt pod perinu a neznat svet okolo :o) ________ Hodnocení pilotniho filmu: Uz od sameho pocatku me to cele pohltilo a nez jsem se dostal k jednotlivym epizodam, uvodni film jsem si dal 3x behem dvou dni. Do Twin Peaks jsem proste ujel jako s namastenou prdeli na klouzacce. [10/10 květen 2009] ()

Návrat (2017) (S03) 

Stal se zázrak a jedno z mých starých nesplnitelných filmových přání se vyplnilo - dočkal jsem se pokračování Twin Peaks ( tím druhým vždy bylo pokračování Terminátora 2 s Arnoldem a režií Jamese Camerona ). Trvalo pár let, než jsem se odvážil do The Return nastoupit, protože ho většina fanoušků popisovala jako něco úplně jiného, než byly původní dvě série a měl jsem velký obavy, jestli mi to sedne, přecijen u mě v případe Twin Peaks jde o něco víc, než jen o oblíbený filmový svět, je to srdeční záležitost. A asi je dobře, že jsem na to byl předem připravenej, protože tohle pokračování jiný je. Ale jelikož - a to je to hlavní důležitý - si to celé vzal na svá bedra sám David Lynch, je tohle pokračování/rozšíření světa Twin Peaks nejen vytouženým návratem, ale taky pěkně solidním mindfuck námrdem alá starej známej badass motherfucker Lynch. "Starring KYLE MacLACHLAN na konci každého dílu mluví za vše. To co tu předvádí hlavní představitel starého dobrého Agenta Coopera je naprostej nářez a to se starého dobrého Coopera dočkáme jen na pár desítek minut. Vynikajicí hudba, staré i nové postavy, camea a ten konec... Jako celek perfektní záležitost, prostě perfektní, v dnešním světě a trendu televizní i filmové zábavy opět nevídané, odvážné, ale ve svých základech pevné, fungující. Nikdy nic nebude takové jako Twin Peaks. 9/10 ()

Související novinky

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Reklama

Reklama