Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Recenze uživatele TomikZlesa k tomuto seriálu (3)

Městečko Twin Peaks (1990) 

Kdysi jako malý sem seriál viděl v televizi, no řekňeme, že tenkrát sem z něho moc moudrý nebyl, co se celku týče, ale detaily a scény samotný mě neskutečně zaujaly...lesy, sovy, zlo, ohromné tajemno a dokonce i zmínky o UFO atd...Po několika letech sem si konečně dořál blaho v podobě znovushlédnutí seriálu. Tentokrát už sem si seráal užíval naplno, perfektní postavy, snad ani jedna zbytečná, nebo nezajímavá...Na vrcholu postavní řetězce u mě osobně nestojí Agent Cooper, ale Andy..tahle postava je prostě neskutečná, dál Leland Palmer, též velmi silná postava a samozřejmě tajemný major Briggs a Hawk. S krasavic byla na prvním místě jednoznačně Shelly a Audrey. Teoreticky bych se z prvu ani nezlobil, kdyby seriál po jistém dílu ve kterym je "vyřešena" vražda Laury Palmerové skončil. Následuje totiž několik slabších dílů s nezajímavými příběhy v čele s nudným motorkářem Jamesem. Jenže pak následuje naprosto neskutečný rozjezd. který hluboko do kapsy strká i samotné X-Files a seriál končí naprosto neskutečně, kdy jedna perfektní scéna střídá druhou...... ()

Pilot (1990) (S01E01) 

S největší pravděpodobností se jedná o jeden z nejlepších pilotů k seriálu. Nic nedokáže tak v táhnout do děje, než film který toho strašně moc ukáže, ale nic nevysvětlí. Pří scéně kdy se Sarah a Leland dozvídají o smrti své dcery je rozhodně nejsilnější moment, a to hlavně díky způsobu kdy jakým se zprávu dozvída Sarah. ()

Návrat (2017) (S03) 

Geniální, surrealistický, experimentální atd...možná by se to vše dalo shrnout jako "sračka" tahle serie se prostě neměl točit jako twin peaks a Lynch si měl vytvořit jinej projekt. U starého twin peaks sem litoval že lynch nedostal víc prostoru...no ted si říkám díky bohu ! odpad nedám jen kvůli několika naprosto fantastickým a tajemným scénám. Většina je spíš komická až tragická, např celej Dougie byl takovej kokot že by ho mohl hrát rovnou Lynch. Každá sračka která se mu honí v jeho chorý palici se nemusí hned cpát do seriálu ! Troufnu si říct že polovina scén byla o hovně a hlavně k hovnu pro seriál a cokoliv...jen se Lynch potřeboval vyventilovat a oslovit pseudo intelektuály. Poslední díl neskutečně roztáhlý hovno. ()

Související novinky

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Reklama

Reklama