Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

subic 

všechny recenze uživatele

Po slabých prvních 3 dílech v tom čtvrtém konečně dochází ke zvratu, něco se začne dít a začne to být i trochu akční. A to je dobře, konečně mám důvod se na to dodívat. I když je to místy strašně hloupý, naivní a filmařsky dost slabý. Jan Kraus v seriálu na Nově, asi mu to stálo za to. Robert Jašków v roli superpoldy, to je to, proč se na to dívám. Dneska dál umí zahrát slušně drsňáckýho poldu snad už jen Langoš, tak jak to nedávno ukázal v Labyrintu (2015). Problém je taky v tom, že časové linie se tak divně míjí, že nejde kolikrát poznat, co už bylo a co je teď, jestli se hlavní postava Dan Chládek (Robert Jašków) ještě schovává nebo už ne, když se teda má schovávat a udělat ten atentát na prezidenta. Poslední díl to ještě víc rozdivočil, nakonec ten padouch je sám prezident a ne jeho poskok a Dan si vybere kterou, tu těhotnou? 51% ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Po velmi dobré Expozituře jsem se těšil na pokračování, ale toto je silný kafe. Včerejší třetí díl mě utvrdil v tom, že by Nově měli zakázat točit seriály podobnýho ražení. Ať si vysílaj pičoviny typu Ulice a Ordinace, na to jsme už za tu dobu zvyklí, ale vymývat hlavy tímhle je masakt. Když jsem si přečetl, že třetí díl bude o hnutí skinheads, čekal jsem, že to naše multi-kulti televize nafoukne a trefil jsem se do černýho. Jako bych koukal na hlavní zprávy s čechem jak poleno Rayem Kokotrangem.Ještě čekám nějakej díl o agresivních fotbalových fanoušcích, co v sektoru žerou malý děti, o cikánech co chcou pracovat, ale nemůžou kvůli diskriminaci a nedivil bych se, kdyby si Terča Hodačová v posledním díle nastěhovala do bytu pár uprchlíků. Tak to přece má být, lidi jsou úplně mrdlí a uvěří všemu, co natočíme... Chce se mi zvracet !!! ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Začátek je teda opravdu šílený - politikové jako parodie se jmény velice podobnými jako ti skuteční, a Krauzovo hraní Klause je opravdu parodie a k tomu bláznivé téma atentátu na českého prezidenta. po prvotním šoku asi od pátého dílu začína hodně supr popis toho jak to tady funguje - uplácení politiků, ovlivňování případů přes znalecké posudky, moc šmejdskech exekutorů, fungování bezpečnostních agentur atd. Bohužel pak to přejde na x dílů do hrozně nudné linie ( kterou Nova při premiéře asi na dva měsíce nelogicky přerušila ), takže zbyli jen skalní příznivci Expozitury, kteří mohou konstatovat, že tahle série nešáhá té původí ani po kotníky. Negativa: velký počet dílů, menší rozpočet, nadpřirozené síly Pozitiva: kdyby se udělalo the best of do šesti dílů, vynechali se některé nelogičnosti ,tak to mohl být serál do top deset. Dvě hvězdy navíc dávám za poslední díl, protože mi to nahradilo to nudné čekání na konec. Kraus nakonec toho prezidenta zahrál hodně dobře. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Taky si myslím, že vrchol absurdity je už jen představa, že chce někdo spáchat atentát na českého prezidenta... No nic, můžeme být za to vlastně rádi. Jinak tedy o provázanosti politiky a ekonomicky neuspokojených skupin snad nepochybuje ani největší optimista, takže bezcílné ňahňání v tomhle marastu je tak akorát na naštvání. Pěknou práci tu odvedl snad kameraman a potěšili někteří herci. Označením herci myslím opravdu herce, ne Jana Krause, Zdeňka Podhůrského nebo Noida... ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Poslední díl - to byl tedy "nátřesk"! Prezident ČR nebezpečným ruským agentem, který je zapleten i do vražd, novodobý Rasputin na dálku zničí dalšího nebezpečného ruského agenta (i za špatné řeči na adresu mrtvého ruského agenta - milence "Rasputina") a poté se samovznítí, nebezpečný mafián (předobrazem postavy Vít Bárta) má během zákulisních jednání po boku starou paní, která moc dobře vnímá okolní svět, údajně ubitá policistka Jánská žije kdesi na chatě a my se dozvídáme, že Chládek o tom asi věděl a Terezu pouze využil (chtěl se jí odměnit jedním sexem, ale to se mu nepostavil - viz 17. díl). A pak je tady proměna Kofčína, jenž nenávidí Rusy až za hrob a raději pomůže Chládkovi, kterého chtěl na začátku seriálu zabít. Wolf je již jako exprezident zastřelen českým válečným veteránem, takže úspěšného atentátu se divák dočká. Druhá řada Expozitury nebyla vyloženě špatná, ale rozhodně nejde o seriál, který bych mohl brát vážně. Poslední díl z toho udělal úplnou frašku. Klíma údajně řekl, že se dají točit další série. No raději ne - ve třetí řadě by proti sobě třeba mohli stát Tereza s Kofčínem proti Chládkovi a Jánské. Ať zůstanou oba scénaristé raději u reportáží. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se na zámku Hořovice a také na zámečku Bon Repos u Lysé nad Labem. Restaurace Oáza je ve skutečnosti Golf klub Klánovice. (M.B)
  • Ve 2.epizodě "Veterán" zhruba v čase cca 0:31:00 Tereza Hodačová (Hana Vagnerová) odzbrojí neznámého muže, který má zájem o Danův dům.Nůž spadne na zem ostřím směrem k domu a celkem daleko od pistole, kterou Tereza předtím položí. Když Tereza běží pro zbraň, tak nůž evidentně leží blíž vedle pistole, než kam dopadnul a ostřím směřujícím od domu. (PatrikP4)
  • V roce 1989 při vyjednávání zástupců Občanského fóra s předsedou tehdejší federální vlády, Ladislavem Adamcem, Václav Havel chybně představil svého budoucího nástupce na postu prezidenta republiky, Václava Klause, jako Václava Volfa (Wolfa). (kulyk)

Reklama

Reklama