Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Stejšn k tomuto seriálu (1)

Sanitka (1984) 

Tenhle seriál je především o lidech, zachraňujícíh životy. O lidech, kteří každý den vyrážejí se starými auty přecpaným městem a bojují o vteřiny, aby vám (nám) mohli ještě pomoci. Kteří musejí mít žaludek na roztřískané oběti neštěstí, utopené děti a agresivní opilce. A kteří také mají svoje životy, svoje problémy, lásky, zklamání a osobní tragédie. Nějaké politikum, kteří v tom mnozí vidí jen kvůli době vzniku je tam až podružná, spíš "potřeťná" věc. Pokaždé když v seriálu (a nejen v seriálu) letí driftem do zatáčky zoufale houkající sanitka a doufá, že to ještě stihne, mě mrazí. Závěrečná písnička "Můj čas" (ne tvůj, skutečně je tam MŮJ, doporučuju poslouchat nebo přečíst text) je naprosto vynikající počin, zvlášť když si uvědomíme, že je o záchranné službě. Pro mě jasných pět hvězdiček, seriál mě ovlivnil natolik, že jsem si nakonec pořídil svojí vlastní skutečnou sanitku. ()

Reklama

Reklama