Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ClimbVibe k tomuto seriálu (1)

Sanitka (1984) 

Tenhle seriál v sobě má pár dobrých věcí, ale celkově na mě nepůsobí jako "kult" a na spoustě míst jsem se chytal za hlavu. Ačkoliv mám rád scénáře pana Hubače - tady se mi zdá, že neukočíroval celkový obsah a samotné dialogy jsou občas hodně prkenné (-"Máš nový účes" -"Ale staré city"). Hlavní hrdina Jandera (ačkoliv mi Hanzlík nevadí) mi od začátku lezl krkem. Žádný smysl pro humor, čestný jak Mirek Dušín a je mu dost putna, že má na výběr dvě kočky (mladá Adamovská a Hudečková). A není to bohužel jediná nesympatická postava - celá Janderova rodina (a jejich dějové linky) je místy dost nesnesitelná (Karlík, Juřička). Velice mile mě překvapila sympatická postava J.Bartošky - ale opět - až do dílu 10, který byl pro mě osobně k nepřežití. Spousta dalších vedlejších postav (Zedníček, Vinklář, Myslíková, Kostka) je skvělá. Co mě také mile překvapilo bylo postavení se k režimu. Emigrace je tu brána jako jednoznačně obhajitelný krok - žádné stranické poučení, že za hranicemi je špatně a utíkají jen trosky atd. Srovnání s Nemocnicí na kraji města je na snadě a Sanitka vyhrává pouze v akčních (exteriér bus, trosky havárie letadla) sekvencích. Ve vztazích, vývoji postav, jejich střetávání a v nadhledu je Sanitka bohužel o dva řády níž. ()

Reklama

Reklama