Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DocBrown k tomuto seriálu (1)

Sanitka (1984) 

Sanitka byla hodně nekonzistetní. Některé díly skvělé, některé špatné - tedy hlavně ty, kde si řešil Hanzlík osobní problémy. Naprosto nechápu, jak to někdo může označovat za propaganistické dílo. Poměrně dost je tu vidět z tehdejších nešvarů včetně arogantních funkcionářů. Copak někdo čekal, že tam bude Hanzlík nadávat na stranu ? Postava Mádra je kapitola sama pro sebe, pro mě osobně to byla nejsympatičtější postava (samozřejmě hodně díky Kostkovi). Proč by tam měl být za grázla ? Jeho postava je vylíčena jako tragická a jeho emigrace spíše pochopitelná. Však i Hanzlík to přejde bez odsouzení a spíš s pochopením. Co víc by mohlo projít přes cenzuru ? Jestliže jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi, tak poslední díl to rozhodl jednoznačně, to je opravdu mistrné dílo. ()

Reklama

Reklama