Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kajislav89 k tomuto seriálu (1)

Sanitka (1984) 

Stojím si za tím, že v Sanitce šla propaganda stranou. Pokud má být tento seriál propagandistický, pak by musel být do stejné kategorie zařazen každý kinematografický počin zobrazující jednání, schůze, snahu o zlepšování a posouvání se vpřed. Co je propagandistického na tom, že se parta lidí (mezi nimi i seriálem neodsouzený západní odbojář) snaží o to, aby záchrana života byla na lepší úrovni. A klacky pod nohy jim při tom házejí straníci z vyšších míst. To je ta propaganda? Nebo jsou nějak propagandistické úžasné herecké výkony cholerického Josefa Karlíka, který je zarmoucen nad smrtí své pozdní lásky? Co je prorežimního na nejmasovější a nejlepší záchranářské scéně českého filmu? Nadáváme na majora Zemana, ženu za pultem a podobná díla, ale zbožňujeme primitivní horory a krváky. Každá americká splácanina je pro nás lepší než kvalitní český příběh jen proto, že v ní "hrají" hvězdy, které jsou podle "všeobecného" mínění nejlepší. S tím nesouhlasím a Sanitku, seriál o obyčejných lidech v neobyčejné profesi, mám prostě rád. ()

Reklama

Reklama