Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele LoneGunman k tomuto seriálu (1)

Sanitka (1984) 

Zatímco protěžovaná Nemocnice na kraji města si vydobyla, mně zcela nepochopitelně, status kultu, Sanitka se vždycky krčila v jejím stínu. Můj pohled na tyhle dva seriály je ale úplně opačný. Sanitka měla na rozdíl od Nemocnice takovou depresivní (v kladném slova slyslu) atmosféru. Od seriálu z nemocničního prostředí tu tíživou, dusivou atmosféru očekávám. Nemocnice mi ale nic takového nenabídla. Oproti tomu v Sanitce bylo takových momentů poměrně dost. Ze scény se sanitkami spěchajícími k letecké havárii běhal mráz po zádech. Jediný velký problém jsem měl s tím, jak tvůrci zacházeli s postavou válečného veterána v podání Petra Kostky, to šlo myslím i nad rámec doby, ve které seriál vznikl. Kromě toho se na Sanitku vždycky rád podívám. ()

Reklama

Reklama