Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mirra66 k tomuto seriálu (1)

Sanitka (1984) 

Tak jsem čerstvě dokoukal a změnil jsem hodnocení ze 4 hvězd na 5. I tady je vidět autorova hluboká znalost člověka, všech trápení, bolestí, ale i radostí, které život každému z nás přináší a s čím se každý musíme v životě porvat. Role Cyrila Jandery, toho cholerika s velkým srdcem, je "Panem" hercem Karlíkem ztvárněna tak, že člověka nenechá chladným. Z technického hlediska "jen" televizní záležitost, z pohledu obsahového se však jedná o dílo, které rámec televizního seriálu překročilo. Tupé bláboly o bolševické propagandě (jako u jiné tvorby z let před rokem 89) nebudu komentovat. Za mě vysokých 85%. ()

Reklama

Reklama