Reklama

Reklama

Sanitka

(seriál)
  • angličtina The Ambulance
Trailer
Československo, 1984, 10 h 52 min (Minutáž: 57–60 min)

Režie:

Jiří Adamec

Scénář:

Jiří Hubač

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Zlata Adamovská, Eva Hudečková, Ivana Andrlová, Jiří Bartoška, Petr Kostka, Josef Vinklář, Josef Karlík, Zdena Hadrbolcová, Miroslav Zounar (více)
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Jsou vždy tam, kde se něco děje. Když je život v ohrožení, přicházejí záchranáři. V jedenácti dílech budete moci sledovat úsilí hrstky obětavých lidí, vyjíždět s posádkami vozů Záchranné služby tam, odkud se ozývá naléhavé volání. Lékaři, ostatní členové posádky vozů Záchranné služby a jejich nejbližší budou vstupovat do vašich domovů: J. Hanzlík (MUDr. Vojtěch Jandera), J. Bartoška (MUDr. Richard Skalka), Z. Adamovská (Eliška Vorlová), P. Zedníček (sanitář Fanda), P. Kostka (MUDr. Mádr), F. Němec (sanitář Evžen), V. Galatíková (vrchní sestra Záchranné služby), T. Juřička (Jarda Jandera), J. Karlík (otec Jandera) a celá řada dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Dr.dogous k tomuto seriálu (1)

Sanitka (1984) 

Asi nechtěná nejlepší obžaloba režimu. Neskutečné diletantství hasičů, lékařů, saniťáků. Naprostá desoraganizace, nedostatek technického a materiálního zabezpečení, odpovídající nějaké banánové republice v Karibiku. Nedostatek benzinu, nedostatek neskutečně zastaralých sanit. "Stejšiny". Škoda 1200. Nejsou lékaři, nejsou sestry a ti co jsou, jsou líní, hloupí a neochotní. A to skutečnost byla asi mnohonásobně horší, v seriálu je ještě notně přikrášlena. "No vida, z cizího krev teče." Hláška lékaře v kravatě, zachraňujícímu životy po hromadné autohavárii obvazem a dobrým slovem. Hanzlík občas nevěřícně civí do blba, občas propadá hysterickým záchvatům. Nebyla to lehká doba pro živé ani pro mrtvé. A to skutečnost byla asi mnohonásobně horší, i tak na nám film prozrazuje z dnešního pohledu neuvěřitelné věci. Tím nechci říci, že dnes je vše jiné. Lidských debilů je stále dost a lenost se jen tak nevymýtí. Dnešní situace je spíše opačná a to nebezpečí "přílišného léčení" a tahání lidí za nos a peněz z kapes nešťastníků. Je dobré si pustit tyto seriály, Sanitku, Zemana apod., abychom nezapomněli v čem jsme žili. I tempo děje seriálu je patřičně pomalé, jako byla celá tehdejší doba. 95% ()

Reklama

Reklama