Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 2
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Recenze uživatele tomik99 k tomuto seriálu (12)

Velké poslání (2021) (S01E01) 

Pěkný začátek, slušná emocionální jízda a také skvělé vysvětlení nejen cestováním časem, ale také uvedli na pravou míru Lokiho příběh, kde se ne všichni diváci musí chytat. Za tuto epizodu rozhodně dávám palec nahoru. ()

Varianta (2021) (S01E02) 

S tím časem se do toho zamotávají, nicméně stále to jde. Konec byl opravdu napínavý a skvěle natočený. Chemie mezi hlavními postavami je úžasná, Tom Hiddleston si roli naprosto užívá. ()

Lamentis (2021) (S01E03) 

Chápu, že se Loki musel seznámit se svou druhou verzí. Museli jsme si získat sympatie obou, ale nějak mi přijde, že toto celé divadlo na planetě byla jen "nucená" odbočka, která stejně nikam nepovede... ()

Větvení (2021) (S01E04) 

Měl jsem pocit, že toto snad bylo finále celého seriálu. Napínavé od začátku do konce prošpikované skvělou hudbou a výborným dějem. Po minulé, trochu horší epizodě mi rozhodně toto spravilo chuť. Rozhodně doposud nejlepší epizoda seriálu a jsem zvědavý, zda tato bude překonána. ()

Cesta do neznáma (2021) (S01E05) 

Je jasné, že nešlo udržet tempo z minula, nicméně na můj vkus se až moc zpomalilo. Čekal jsem, že v Prázdnotě se toho odehraje více a vše bude mít větší význam. Díl byl v podstatě z větší části výplňkový, na druhou stranu to dost vynahrazují stále výborné herecké výkony a taktéž lze pochválit hudbu. Ta byla famózní. ()

Pro tok času. Vždycky. (2021) (S01E06) 

Asi jsem také čekal úplně jiné finále a zcela jiné zakončení. Na druhou stranu nemohu říci, že bych byl zklamaný. Jonathan Majors si roli velice užíval a sledovat ho byla jedna báseň. Skvělý herecký výkon. Jinak máme za sebou tři seriály od Disney+, kdy bohužel mi přišlo, že finále seriálu nebylo zvládnuto ani v jednom případě. Ale zatímco u Falcona a Wandy jsem měl velkou pachuť, tak tady mi to nevadí. Nakonec přimhouřím oko a dám tomu plný počet. Kdyby to ale šlo, dal bych 90%. ()

Ouroboros (2023) (S02E01) 

Povedený start nové série. OB se rychle stane vaší oblíbenou postavou. Epizoda měla spád, napětí a byla vtipná. Tolik humorných scén v jednom díle seriálu jsem snad v MCU ještě neviděl. ()

Bídák Brad (2023) (S02E02) 

Scény mezi Lokiem a Mobiusem stále na dobré úrovni. Jejich slovní výměna u dortu byla parádní. Zbytek ale upřímně nic moc. U Sylvie mi přijde, že se malinko vyčerpala a nemá toho tolik co nabídnout. Brad je rozhodně ceněným nováčkem, ale chybí mi k jeho příběhu nějaké intro. Kde se vlastně tato postava vzala? ()

1893 (2023) (S02E03) 

Tak po prvním nadšení z nové série přichází rychlé vystřízlivění. Marvel se snad vystřílel a vyčerpal hned v první epizodě, od té doby to jde od desíti k pěti. Vedlejší postavy jsou úplně otřesné (Ravonna, Hunter B-15, Victor Timely) a Loki s Mobiem vše nezachrání. První polovina epizody byla za mě nekoukatelná, Majors a jeho Timely mi fakt nesedli. Silně mi začíná vadit i Sylvie, která se neustále opakuje a nudí s každou další epizodou. Mám dojem, že ta aura kolem Lokiho je pryč. ()

Srdce TVA (2023) (S02E04) 

Směsice rádoby chytrých vět, které mají dávat nějaký smysl, ale i po několikátém a pečlivém zhlédnutí zjistíte, že postavy melou naprosté nesmysly. Rádoby vědecké věci TVA jsou naprosto mimo. Druhá řada je jedna velká katastrofa, kterou vede přehlídka béčkových a nudných postav v čele s postavou, která byla ještě před pěti lety fajn. Koukat na neustále utrápený obličej Toma Hiddlestona mě už počtvrté za sebou nebaví. Klaďas mu nesluší a tečka. ()

Věda/Fikce (2023) (S02E05) 

Takže jsme dostali flashbackový díl, který měl říci co? Úplně to nechápu, vždyť jsme se o Mobiovi, Caseym a B-15 nic nového nedozvěděli. Flashbacky nám měly ukázat jejich život před TVA, abychom věděli, že všichni něco ztratili a nemají důvod se do organizace vrátit (nebo naopak). Ale co jsme se vlastně dozvěděli? Že B-15 pracovala v nemocnici? Vždyť to mohli říct o epizodu zpátky a vůbec nic by se nezměnilo, neboť scény s ní postavu nikam neposunuly a vůbec nám nenapověděly, že měla lepší život předtím. Mobius - měl práci a syny, ale neznáme jeho vztah s nimi a opět nechápeme, čím ho život naplňoval před / po TVA. Ty flashbacky neodhalily absolutně, ale absolutně nic. Pardon, omlouvám se, ale já tohle tvůrcům nežeru. ()

Velké poslání (2023) (S02E06) 

Výborné finále, které skvěle děj propojuje s první řadou. To jsem nečekal a fakt jsem netušil, že to mají až natolik promyšlené (nebo to alespoň tak vypadá). Jednotlivé časové skluzy do minulosti a její opravování byly na epizodě to nejlepší, že jsem snad schopný odpustit ten zbytek (převážně bídné) řady. Hodnotil bych pěti hvězdy, nebýt těch posledních deseti minut, které mi už tolik nesedly. Nemohlo to zkrátka skončit tím, že by Loki tu Sylvii skutečně zabil? Stejně na posvátné časové ose nemá co dělat a jedná se o anomálii. Rád bych viděl další "spolupráci" Kanga a Lokiho, tudíž jednu hvězdu ubírám, že se tvůrci nakonec vydali jiným, přesto ne úplně hrozným směrem. ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama