Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

PKD

Pokud se potvrdí, to co teď slyším. Tak na novinky o Flashovi si možná počkáš. Začíná se totiž objevovat zvěst, že ho ještě odloží. Což není moc divu.

na příspěvěk reagoval dragon94, PKD

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

PKD

Tak tu encyklopedii, nebo cos mi to doporučil jsem ještě nečetl. Ale historii Batmana jsem četl i jinde a samozřejmě něco i znám. Sice s nějakým hardcore znalcem Batmana bych se asi hádat netroufl, ale nějaké to podvědomí o postavě a jejím lore mám. 
Ono to je právě to, na co narážím. Snyderovi se na charakteristice postav vyčítá všelicos, ale vtip je v tom, že většina těhle "chyb" už tu byla mnohokrát. A doteď kolem nich nikdo nepíp. A pak ironie, když někdo vyhlásí zrovna Keatona za nejlepšího filmového Batmana.
Kdo je potom ten, co ty komiksové postavy nepochopil? Jasně, moderní nezabíjející Batman je asi myšlenkově lepší, a u Batflecka by asi bylo mnohonásobně lepší, kdyby tenhle jeho zlom líp vykreslili, ale ve výsledku je to stejně validní ztvárnění Batmana, jako každé předešlé.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tak co vím, kolega ratemus a drak se o tom co jim vadí na Snyderovi/u Snydera (a že je toho dost) vyjádřili již mnohokráte na mnoha jiných DC diskusích za posl. roky, včetně této. Tož tak. Já bych to ale už opravdu vrátil k the Flashovi (už jen z toho důvodu, že tyto nekonečné debaty, nikam nevedou) prozatím ukončil a soustředil se na novinky jak budou postupně choditi a kvůli kterým to mám zaškrtnuté. To nejni špatný nápad, že ne? ;-)

na příspěvěk reagoval Clark_Cent

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Clark_Cent

Tak s tím Jokerem jsi to dobře vystihl. Ostatně, to si může každý zjistiti v té masivní comics knize, vydané k jeho 75tinám. Tam je velmi dobře zdokumentován jeho vývoj od počátku až po new52. A s tím Batmanem je to taky tak a z tvého textu mám dokonce pocit, že jsi už četl tu mnou doporučovanou knihu od Weldona.;-) Mě už dávno příjde vysoce trapné a otravné, jak se většina (samoz. odpůrců) drží toho nešťastného videa, které a to si dobře pamatuji, dal nějaký expert na diskusi ke kinoverzi JL, jak slepice flusu. Ano, mě to taky tenkráte překvapilo, že má vlastně pravdu, což jsem zjistil z té kompletní historie Batmana, páč je prostě prdel, že ti desítky let defilují před očima nějaké verze té postavy, ale ne všechny. A když to neznáš/nevíš, tak to zkrátka příjmeš jako mantru a to pak jede samospádem. A sám jsem mnohokráte zapoměl, že i ve druhém Burtonovy se s tím Batman zrovna moc nesere, pokud vím a to žeru. Ale Snyderovi tohle budou tady i jinde omlacovati o hlavu snad dalších 50 let. Zkrátka má spoustu podob za těch 80+ let a ne každá je zkrátka rozesmátý lidumil, co jen mrzačí lidi a způsobuje jim trvalá poškození mozku, jak velmi trefně tatínkovi vytkne Damian v Injustice 2. On sice ´´nezabíjí´´ ale dělá z lidí mrzáky, což je u mě tedy morálně horší, než přímá likvidace. Ale to je zdůrazňuji můj pohled na věc. P.s. samoz. že to Joker v mnoha comicsech apod. vystihl přesně, Batman je stajný magor jako on. Jen na opačné straně barikády. 

na příspěvěk reagoval Clark_Cent

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Clark_Cent

Je to zajímavý. Nějaká charakteristika postavy vznikne v podstatě jako prvek cenzury a i když je prakticky ve všech hraných filmech ignorována (kromě filmu Batman a Robin), tak až v roce 2016 si na ní lidé vzpomenou a začnou jí řešit. 😆😆😆 Jinak by mě zajímalo, co mají lidé proti Snyderovu pojetí. Pokud jim vadí třeba dialogy (které jsou ve Snyderverse neskutečně cool), tak ať se laskavě obrátí na Chrise Terria. Ono ne vždycky je fajn dělat ve filmu literárnější dialogy (viz Záhada hlavolamu), ale komiksy jsou plný vět, který by nikdy nikdo neřekl ani si nepomyslel. Tak nevím, v čem je problém, když to konečně v nějakých fmech taky takhle probíhá.

na příspěvěk reagoval PKD

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

No, ono je toho víc. Ale asi to vyžaduje trošku vyšší level znalostí DC komiksů, než mám já. Za sebe ale třeba vím, že třeba s tím hodně vyčíhaným zabíjením od Batmana, to ve skutečnosti není až tak žhavé jak většina lidí proklamuje. Protože pravidlo nezabíjení, skutečně nebylo Batmanovou stěžejní charakteristikou vždycky. Vlastně ani ten Joker nebyl vždycky "agent chaosu", jak ho známe dnes (zpočátku byl skutečně spíš vychytralý chladnokrevný schemer). Když pohlédneme třeba až dalece do samotné Zlaté Éry, tak Batman byl s pravidly docela na štíru a neváhal i použít zbraň. Až teprve odezva od rodičů mladých čtenářů, tvůrce donutila, Batmanovi dát nějaké základy dnešních pravidel, které ale stejně dodržoval dost volně. Ale není to jen tam. Ostatně i Burton si ve svém filmu s pravidly nějak zásadně nelámal hlavu. A technicky vlastně Batman přímo zapříčiní Jokerovu smrt na konci filmu (pamatuji si třeba i herní zpracování toho filmu, kde ho Batman zabije přímo osobně). A je toho víc. Ale nebudu se o tom hádat. Je faktem, že od Moderní Éry, to skutečně je stěžejní součást charakteru a na tu jsme asi většina z nás zvyklí. Ve výsledku si tak vlastně troufám souhlasit s PKD, že je to o tom, jak člověku dané ztvárnění sedne nebo ne, a jak moc se v něm najde.

na příspěvěk reagoval Ištván87, PKD, PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Clark_Cent

Asi tak. Já tedy DC comicsy znám, ale zase bych netvrdil, že Snyder byl/je/bude(?) hodně blízko. Mě prostě  jeho vize nebo jak tomu chceš říkati sedla, líbí se mi to pořád a to je celé. O tom to všechno je. O ničem jiném. Leč jsem netušil, že comicsový znalci říkají, že Snyder je hodně blízko. Zajímavé. 100 lidí, 100 chutí. Nakonec tedy jde jen o shodu. Aspoň minimální.;-)

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Clark_Cent

No, dva komiksy převedl doslova na plátno, to není žádný tvůrčí um ani znalost komiksů. Potom MOS, bvs a Liga jsou filmy inspirované komiksy kde sem tam jsou přímo scény podobné komiksovým panelům. Podle mě těm postavám spíš nerozumí ale umí je pěkně použít pro své artové scény...ovšem některé ty scény jsou skutečně k posrání kýčové, viz Aquaman na vodě, Flashova scéna s párky, Lois jak jde s kafem zpomaleně po ulici, ženská číchající ke svetru, celá sekvence amerického fotbalu zpomaleně a dalších x věcí...to ani nezmiňují nulovou chemii postav, dialogy jak z prdele a hromada zpomalovaček naprosto zbytečných... každopádně to jsme probírali už hodně krát...mě zase celkem rozesmivá tvrzení že Snyder je vizionář... natočil kolik, tři originální věci? Sucker punch, dva filmy o zombie a zbytek je kopírka komiksu nebo věci z toho čerpající...

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

higuain

To je pořád dokola. My 2 např., to máme stejně a kolegové naopak. Asi tak. Ale nechci ti do toho nějak kór mluvit. 

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

Ať si má rád kdo chce co chce, ale přijde mi kolikrát úsměvné slyšet jak se lidi ohání Snyderovým neporozuměním komiksům. A pak od znalců komiksů slyšet, že Snyder je komiksům ve skutečnosti blíž, než mu většina lidí dává. Kde tedy potom je ten, zlatý řez. 

Co se DCEU týče. To především od samotného začátku potřebovalo svého koordinátora, který by držel směr. Takového DC Feigeho. Toho nikdy nedostalo, a Walter Hamada to po pár pokusech raději rovnou vzdal. Že tak všechna tvůrčí rozhodnutí nakonec spadli v dobrém i ve zlém Snyderovi do klína, je čistě dílem Warnerů.

na příspěvěk reagoval Ratemus, PKD

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

dragon94

ZSJL není dokonalá, ale z toho, co jsi vypsal, tak např. rozhodně nemám problém s vizuální stránkou ZSJL (viz "digi bordel"), nemám problém se scénou WW v bance (její agresivita v boji byla pravděpodobně ještě dost umírněná s ohledem na to, jaký byl původní koncept WW v rámci Snyderverse), nemám dokonce ani problém s tou narážkou Jokera, přijde mi, že už to byla ryzí provokace ze Snyderovy strany. A jakkoliv jeho rozhovor ohledně Batmanova zabíjení byl trochu nešťastnej, tak už vůbec nemám sebemenší problém s tím, jak je Snyderův Batman vykreslen v BvS a jakým jeho postava projde vývojem během BvS a ZSJL - a to je pro mě relevantnější než nějaký interview. A když se podívám na celou tu storyline a další storyboardy a uniklý informace o tom, co bylo původně v plánu, tak si myslím, že naopak nikdo neměl ani zdaleka tak kvalitní plán pro DC jako měl svýho času Snyder.

na příspěvěk reagoval PKD

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

dragon94

Na ty 4 a půl hodiny prázdných dialogů, nulové chemii mezi postavami a zbytečných balastních rádoby cool scén fakt vzpomínám nerad

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

higuain

Rozhodně nechci působit jako Gunnův uctívač nebo tak. V tomhle ohledu jsem nejspíš v menšíně, neboť se mi první Suicide Squad líbila víc než ta jeho.

Ovšem za tím co jsem napsal o Snyderovi si stojím. JL je 4 hodinový digi bordel, ve kterém jediná postava co má co hrát je Ezra Miller. A to si myslím, že je to hroznej casting na Flashe. Je to plné scén jako holka co čichá ke svetru ve zpomaleném záběru.. Holčičky, která chce být jako WW, která právě zničila zeď muzea, zranila policisty a několika chlápkům rozplizla mozek po podlaze.

A nakonec dotočené narážky na homosexuální vztah Batmana a Jokera..

No a jeho interview o tom jak Batman v předloze zabíjí pořád... Toliko k jeho porozumění postavám.

Na druhou stranu, ale dovede vybudovat skutečně audiovizuálně působivé scény.. viz. Flashův běh časem..

Ale ten příběh, ta práce s postavami a celkové pojetí DC je prostě ukázka toho jak by se to dělat nemělo.

Snyder by byl hrozně dobrej pod vedením někoho jiného.. nebo kdyby následoval nějaký jasný plán.. Ale určitě by neměl vytvářet svůj vlastní, protože na to prostě nemá.

Ano může to být taky tím, že mu studio dost poutalo ruce.. ale vzhledem k tomu jak dopadla WW84, kde měla Patty plnou tvůrčí svobodu si myslím, že to taky vůbec není dobrá věc.

na příspěvěk reagoval Ratemus, higuain

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

higuain

Jestli si mohu dovolit tě trochu opravit, tak to co tu často říkám nejsou nějaké moje názory (pokud to vyloženě neřeknu), ale spíš sdělování informací (ať už zákulisních nebo veřejných), který jsem měl možnost slyšet. Takže tady není s čím souhlasit nebo nesouhlasit. Fakta jsou fakta a drby jsou drby. V případě druhého jmenovaného je to pak maximálně o tom, jestli drbům věříš nebo ne.
Já Peacemakera taky ještě nehodnotím, ale že generuje silně průměrná čísla sledovanosti, je prostě doložený fakt. Že pak média a všichni kolem se ohánějí vysokými čísly zájmu a prokliků na sociálních sítích je potom další doložený fakt. A čert se v tom vyznej. Kde jsou časy, kdy pro všechny byly směrodatné pouze koláče sledovanosti a tržby z pokladen kin.

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

dragon94

A fyi tím vůbec netvrdím, že souhlasím s tím, co píše Clark_Cent, či obecně s jeho názory. A Peacemakera už vůbec nehodnotím, ani nemůžu ostatně, protože jsem ho doposud neviděl. Jen stejně jako někteří nerozumí tomu kultu osobnosti u Snydera, já tomu nerozumím u Gunna. Čistě proto, že ze tří filmů, co jsem od něj viděl, mě nic nenadchlo a ničemu jsem nedal víc (a ani míň) než 3*.

na příspěvěk reagoval Clark_Cent, dragon94

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

dragon94

Ne že bych se chtěl zapojovat do další nekonečný diskuse o tom, jaký je Snyder režisér - už jsme to tu řešili snad milionkrát v několika diskusích - ale Gunn že natočil dva nejpůsobivější filmy MCU? Dva nejpřeceňovanější možná tak. MoS, BvS i ZSJL jsou tak o dva levely výš než oba díly GoG. Což je samozřejmě jen můj názor. Že Snyder neumí pracovat z postavama atd. bych se taky hádal, ale opět, kvůli tomu jsme se v různých diskusích na čsfd dohadovali už tolikrát, že úplně nevidím důvod se v tom nimrat zas a znovu. Každopádně bych byl opatrný v těch tvrzeních o tom, co je "výrazně lepší a funkčnější", protože na každýho funguje něco jinýho. A jak Snyderovy, tak Gunnovy filmy nejsou tak objektivně špatný, abys je mohl odepsat jako všeobecně uznávané dno žánru. Oba režiséři mají hodně fanoušků, pro které je styl jednoho nebo druhého přesně tím, co na něj nejvíc funguje.

na příspěvěk reagoval PKD

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

dragon94

Hele, kámo opět. Chápu, že tě jako fanouška bolí, že někdo nemluví o tvém milovaném seriálu pozitivně. Ale čísla jsou prostě čísla. Teď jsem ti to do diskuze Peacemakera napsal. Všude se mluví akorát o zájmu který seriál generuje a jeho vlivu na HBO MAX. To popřít nelze, a v tomhle směru je to asi úspěch. Ale v celkovém kontextu, je to akorát seriál se silně průměrnou sledovaností, o kterém se akorát hodně mluví. Souhlasit nemusíš. Ale ukaž mi konkrétní čísla, které dokážou, že se mýlím. Rád svá slova sním. Já proti Peacemakerovi celkově nic nemám. A hodnotím objektivně, ne subjektivně.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

PKD

To nemůžeš myslet vážně, že s tímhle člověkem souhlasíš.. ke všemu se vyjadřuješ jakoby byl součástí tvého náboženství.. Vždyť plácá naprosté krávoviny.. A posledních týden se nasnaží o nic jiného, než co nejvíce očernit Peacemakera a Gunna a využívá k tomu třeba Bobu Fetta a další.. A přitom je úplně vedle..

Několik zdrojů uvádí, že je Peacemaker momentálně nejsledovanejší seriál na streamech. (Nebo byl minulý týden)

+ Že má nejlepší hodnocení ze všech DCEU počinů.. Překonal tedy i první Wonder Woman.. a on o něm naprosto fanaticky mluví jakoby šlo o největší odpad na světě.

Co se samotného Snydera pak týče.. Tak co si budem. Není to ideální režisér. Nerozumí postavám, nedovede s nimi pracovat, neumí napsat pořádný příběh.. a s jeho velmi specifickým stylem byl určitě velmi špatnou volbou na pozici hlavního tvůrce filmového universa.

Gunn je samozřejmě taky magor, ale je to magor, který udělal dva nejpůsobivější MCU filmy.. A i když se mi jeho Suicide Squad tolik nelíbila, tak látce rozumí a umí s ní pracovat o dost lépe než Snyder.Protože ať to vemem jakkoli tak je Suicide Squad pořád výrazně lepší a funkčnější film, než Snyderova Armáda Mrtvých.

Čímž nechci říct, že to není dobrý režisér.. Jeho Watchmeni jsou skvělý.. Ale u těch jen rozpohyboval komiks.. To samé pak u 300 atd.. Tohle mu jde.. Ten zbytek až tak moc ne.

na příspěvěk reagoval Sigebert, Clark_Cent, higuain, higuain, Clark_Kent

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

Clark_Kent

Že se Peacemaker Španělům líbí je sice pěkné, ale při svých průměrných číslech bude hrobkou maximálně pro samotného Gunna, který si nad rámec HBO MAX neškrtne. Do kin ho po failu se samotnou The Suicide Squad nikdo nepustí. A nové vedení s ním ani nějak zásadně nepočítá. Snyder se pak vrátí už jen proto, že za něj u Davida Zaslava lobuje samotný Nolan. A s přihlédnutím na tržby Snyder  Cutu, se tržní potenciál určitě nebude ignorovat. 
Jinak Warneři jsou teď "aktivní" protože jsou v časovým presu. Hodiny tikaj a jejich konec je už dán. Nic to nezmění. Čas se probudit kámo. Dokud máš čas.

na příspěvěk reagoval PKD, woodsman

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama