Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (510)

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní desítky minut mě ještě docela bavily, ovšem pak přišel masivní chaotický bordel, růžky ve velkém vystrčila nefunkční dramaturgie, nefunkční chemie mezi postavami, nefunkční množství zápletek. Úvodní expozici s explodující nemocnicí a vzduchem svištícími nemluvňaty nahrazuje linie, jak se Flash snaží zabránit vraždě své matky, tvůrci nás mezitím zásobují přepáleně humornou stylizací, přičemž atmosféra absentuje, do toho skočí dvě verze batmanovského comebacku a v závěru na širé pláni dětinská bitva vesmírných obrů (jestli si to dobře vybavuju, protože jsem už podřimoval). K tomu je tu množství (nijak zvlášť zajímavých) postav, řada zápletek nemá uspokojivé vyústění a celé je to navíc bolestivě digitální, přeplácané a otravné, trikově až ostudné. Nejen od DC Comics si dám zase na čas pauzu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Druh sci-fi cestovani casem , kde udela hrdina okruh s potkanim sve alternativni hippie verzi, ale nic moc nevyresi. Je to dalsi superhrdinsky film zalozeny spise na zabavnych jednotlivostech , ktery muzete doporucit vasi babicce, ktera jeste nema sveho oblibeneho superhrdinu. Ten pritom pusobi civilne se souborem psychodiagnoz. Tim se lisi od Batmana ci Supermana. Prvniho zde najdete jako radce a druheho tatu, Superman je tu v damskem podani v podani Sashy Calle, ktera si to vyridi de zlymi Rusy, coz asi dost divaku oceni. V posledni scene je prekvapeni. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Nedává to smysl. Příběh nikam nic pořádně neposouvá a vrací se do DCU momentu, který bych už nechal spát. Ale Andy Muschietti po divákovi pálí momenty, které jsem si užíval. Záchrana padajících miminek, Elfmanův Batman Theme, kolize světů, Supergirl. Flash tak trochu aktivoval toho třináctiletého kluka ve mně a to je pocit, který mám rád. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Aj keď uprednostňujem komiksové sólovky a menej akčné filmy, The Flash je v rámci žánru majstrovský kúsok spektakulárneho popcornu o superhrdinoch, s vyprecizovaným scenárom, ktorý poskytuje adekvátnu kombináciu pokračovania, originu (fakt veľmi umne zapracované), cameo rolí rôznych hrdinov, humoru i fatálneho príbehu, ktorý lomcuje svetmi, čím je v rámci filmov možno najbližšie tomu, ako sú písané komiksové romány. A je tu pravdaže aj adekvátna dávka fan servicu, ktorý neupútava celú pozornosť (vo svete Keatonovskeho Gothamu sa dalo fanúšikom naservírovať oveľa viac), ale v správnom momente naservíruje totálnu bombu (a nemyslím tým posledný záber, ALE VEĎ VIETE KOHO!!!). Vizuálne je to nádherné a úvodná akčná scéna môže ísť do učebníc ako točiť tímovky. Až mi je strašne ľúto, že toto univerzum - hoc zaslúžene - ide do koša. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě, celovečerní sólovka s populárním rychlonožkou ze stáje DC želbohu reprezentuje vše, co je na moderních komiksových filmech a blockbusterech celkově špatně.... Nejen v rámci filmovýho DC univerza Flash nepůsobí jako inovativní žánrový prototyp, který by měl svou originalitou a vynalézavostí jako rychlostí blesku progresivně směřovat kupředu, což bylo ostatně avizováno od samotných tvůrců nebo skalních fandů. Paradoxně totiž působí právě naopak: zpátečnicky, jako několik kroků zpátky; jako nedopečenej produkční polotovar a nechutná rychlokvaška, jejíž příprava byla přehnaně uspěchaná. Zejména pak působí jako šíleně nefunkční pseudo-crossover, který namísto kvalitního příběhu o záchraně rodiny [potažmo Barryho vztahu k matce] dává do popředí lacinou marketingovou reklamu na fan-servis a věšák na easter-eggy, který nepůsobí nijak zábavně, ale naprosto směšně, až trapně – a je mi fakt smutno z toho, že se komiksový filmy dostaly do tohoto stadia.... Zda je to příčina studia či režiséra Andyho Muschiettiho je mi záhadou, ale když už sem tam sporadicky dojde na serióznost či emocionální hloubku, Flash se jí marně snaží obhájit naprosto dementní hrou na city v podobě výměny konzervy s rajčatama [ne, nedělám si srandu]. Hřebíčkem do rakve týhle naspeedovaný jízdy skrze digibordel do krematoria zapomnění [protože jinak se to nazvat ani nedá, a o zapamatovatelný film tuplem nejde] je echt nezajímavá akce, která až přehnaně lpí na naprosto odporným CGI [kvůli kterýmu hlavní postavy působí jako gumoví panáci z céčkovýho animáku]. Což se samozřejmě pojí s absolutně nekoherentním a zkratkovitým příběhem, vedoucí odnikud nikam, poněvadž finální katarze = nula.... Rádoby cool [ale ve skutečnosti naprosto lacinými] lákadly jsou zde pak comeback legendárního Michaela Keatona v roli Batmana či Michaela Shannona jakožto generála Zoda [nejde o nic víc či míň než o laciný tahák nostalgie], dvojrole Ezry Millera [jež je dost otravná, jelikož ten týpek fakt nemá žádný charisma], cestování časem alá Back to the Future z Wishe, a v neposlední řadě pak nesmyslný a absolutně zbytečně využitý koncept multiversa [který je zde doslova vysvětlen receptem na špagety] – přičemž všechny tyhle taháky jsou zde jen jako přikrášlený pozlátko, který však z hlediska vyprávění reálně nemají žádný ospravedlnění či opodstatnění [a kupodivu mě upřímně děsí, kam otěže DC nyní povede můj miláček James Gunn].... to vše [zcela legitimně] degraduje Flashe na fakt podprůměrný blockbuster, který si pozornost věrnýho komiksovýho fanouška doopravdy nezaslouží. To už si radši běžte někam zaběhat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Cílem kostymérů pro Batmana (Michael Keaton) bylo zachovat původní oblek, jaký používal v prvních dvou filmech od Tima Burtona. Ovšem problém byl v jeho funkčnosti, kdy neumožňoval herci hýbat hlavou do stran ani nahoru a dolu, a proto se musel v kostýmu vždy otáčet celým tělem. Přišli tak s úpravami, které kostým učinili víc flexibilnější, pohodlnější a celkově použitelnější. Když s tím za Keatonem přišli a pověděli mu o těchto vylepšeních, odmítl s tím, že to tak prostě nemá být. (ScarFace_V8)
  • Po tom, čo 15. októbra 2014 oznámili meno predstaviteľa pre hlavnú rolu, to vyvolalo medzi fanúšikmi predlohy vlnu nevôle. Naopak fanúšikovia herca Millera Ezru, vyjadrili mediálnu podporu prostredníctvom "hashtagu" (#supportezramiller). Miller sa zároveň týmto obsadením stal najmladším hercom, ktorý kedy získal výraznejšiu rolu vo filmoch od DC comics. (LuiCJ)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama