Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 947)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Na Chrise Hemswortha se proklatě dobře dívá a to nejen kvůli jeho svalovině. Je schopen odtáhnout většinu filmu svým charismatem a skvělou prací s hlasem (navíc ho má fakt chlapáckej). Hodně mě překvapilo (příjemně), že většina fantasmogorických scén na mě nepůsobila úsměvným dojmem, jak se mi to u většiny 'klasických' komiksovek stává. Thor má díky precizní Branaghově režii velice příjemný spád a působí dojmem staré školy. Herci navíc nepodcenili ani vteřinu a všechny tyto atributy se spojili v jeden velice povedený film. 80%_Celé se mi to rozleže mírně v hlavě. Thor místy vypadá až moc uhlazeně a asi tam skutečně chybí více zábavných momentů, hvězda dolů a 70% ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Pro mě netypická komiksovka se sympatickým hrdinou, který půl filmu nemá superschopnosti. Branagh vytvořil zábavný film s úžasným vizuálem, chytlavým příběhem a fajn herci. Film, který mě zase po dlouhé době přinutil přát si být superhrdinou...:-) ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Chcete videt Samuel L. Jacksona? tak se podivejte na film. Hups vy jste ho tam nenasli? Tak sledujte titulky treba na neho narazite :-) Jinak co dodat Natalce to tam zase slusi :-) ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Když to člověk nebere storprocentně vážně, ale s notnou dávkou komiksového nadhledu, je to dobrý film. A tím to raději ukončím... ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Mystický superbůh z komiksů, ano film se povedl na plné čáře. Efekty, Chris Hemsworth. Na film nejvíce určitě nalákali Portman a Hopkins a nikdo nemohl litovat. Pro fandy komiksu asi to nejlepší co z toho mohlo vzejít. Jen mi vadila zbytečná postava kterou ztvárnila Kat Dennings. Scény zabavily a akce byla také dobrá. A nadmíru dobře ztvárnění Loki, který na filmovém plátně nevypadá jako hrozný záporák, ale má v sobě ještě kus srdce. Tohle jeho vyzobrazení se mi líbilo. A opravdu povedené kostýmy všech postav z Asgardu. ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Báječný film pro všechny! Je to umělecké, současné, vtipné. Tvůrci si dovolili opravdu hodně, když po úvodní půlhodince úplně změnili směr a místo děje. Casting se také hodně vydařil a film hodnotím jako jedno z nejlepších sci-fi za poslední léta. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak nejsem moc zastáncem způsobu zpracování MARVELovských filmů, Thor se mi sakra líbil. Hlavně tím, že se děj ubral mýtickým směrem a tudíž i velkolepou fantasy atmosférou, zajímavě propojenou se sci-fi. A vůbec přitom nebylo potřeba bourat velkoměsto, bohatě postačilo pouštní, venkovské prostředí. 80% ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Film ve všech ohledech naprosto srovnatelnej s Avengers - ty ve výsledku asi trošku vypiplanější přece jen jsou, ale jen těsně a o chlup. Tohle byla jízda - až mě to překvapilo. Jasně, s mytologií to má společnýho asi tak jen jména (trochu přehánim), ale o to vůbec nejde; aspoň mě to teda nevadilo. Zábava to byla obrovská po skoro celej film (na začátku srážení Thora tim autem, pak jeho výstupy ve fastfoodu nebo zverimexu, při každym Thorově pohledu vlhnoucí a pubertálně se hihňající Portman, charizmatickej Loki...) a nebejt toho trochu zbytečně Transformerskýho konce, tak bych asi neuměl říct, jestli jsem byl nadšenější z Thora nebo právě z obecně vychvalovanejch Avengers. Jo a Portman je prostě k sežrání, to se nedá svítit. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z těch povedenějších MARVELovek, ještě v období, kdy pro nás byly vzácností a ne již každoroční samozřejmostí. Chris Hemsworth je sympaťák na úrovni a s Natalie Portman jim to neskutečně sekne a svědčí (proklínám všechny obsažené za to, že se s Jane Forsterovou již neuvidíme v letošní trojce). Obsazení je zde jinak do poslední důležité, podstatné postavy povedené jako ještě snad v žádném jiném filmu. Ne nadarmo můžu Thora řadit mezi trojici nejlepších fantasy, které jsem kdy viděl. A ne není to tím, že se tomuto žánru téměř vyhýbám. Je to hlavně z toho důvodu, že tohle není marvelácký film z typického sci-fi soudku, ale spíše z toho fantazijního. A kromě Thora se v MCU ještě jiný odlišný snímek nepohybuje. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabou všichni Supermani nebo X-mani.. Je to trošku splácanina všeho možného, ale našla jsem tam všechno - akci, romantiku, legendy, sci-fi, fantasy, pohádky, atd. Ani chvilku jsem se nenudila, ale přiznejme si to, že je to jen příjemná kravinka :-))) Hlavní hrdina typ mladej Brad Pitt, ale dá se na něj líp koukat a fakt mě donutil mu věřit - budu se těšit na další jeho film :-) ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Branagh se nám pouští do natáčení filmů dle komixu? To jsem si nemohla nechat ujít! Příjemná oddechovka a navíc Chris je fešák (dámy rozumějí) :D Chtělo by to možná 2. díl ()

Gar-mogoth 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddychovka, s nejlepší hudbou první fáze. Příště ale méně scén z amerického zapadákova a víc Asgardu, prosím. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších komiksových filmů, co jsem v životě viděl! Nevím jestli to je tím variabilním prostředím různých planet a celkovým fantasy mýtickým nádechem. Nebo skvělým obsazením, a skvělými hereckými výkony. A nebo výbornými hláškami, scénářem a příběhem ? Asi všechno dohromady. A jako třešnička na dortu: narážky na Marvel Cinematic Universe. Moc se těším na The Avengers! Moc! :) ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

No slabota, vážení přátelé...nejni to sice vyloženě průser, ale žádná výhra taky nee...scénáristický nedodělek...odbytá zápletka i postavy....řada zajímavých, ale nedotažených motivů ( například politické aspekty a vztahy uvnitř vesmírné říše, vztah obou bratrů...vztah otec -syn se v tomto směru jeví jako nejpropracovanější...ale nejsem si jist, jestli to neni podmíněný tim, že jsou si oba fyzicky podobní:)... uprostřed filmu jako by chybělo tak dvacet minut ( nedotažená pozemská linie, jak postavy, tak konfrontace Thora s novým prostředím)...divný přískoky v ději....několikrát dokonce deus ex machina...a role Stellana Skargarda a Rene Russo...no to je teda fakt paráda...hlavně Russo by si za svojí trojzáběrovou a trojvětou královnu mohla regulérně hodit mašli...a ty rakurzy...místama jsem měl pocit, že je planeta z kopce...bohužel jsem nezjistil, na kterou stranu, protože Branagh je velmi kulišácky střídá....abych nebyl za úplnýho škarohlída - bylo to docela vtipný ( "asi někdo od Starka" :))...hlavní představitel solidní ( bohužel mu ale scénář nedával moc prostoru k rozvinutí širšího hereckého rejstříku - kterým ale podle mě disponuje)...ale jak se tady neustále skloňuje to "okouzlení". "poctivost" a "ryzost" a já nevim co...to jsou právě ty prvky, který jsem na Thorovi docela postrádal...přišlo mi to jako standardní prefabrikát...ačkoliv potenciál to rozhodně mělo...a celý Bjerndallen - nebo jak tomu řikaj - by měl za tři hvězdy líbat ponožky... ()

Maki89 

všechny recenze uživatele

po dlhšej dobe výborná nenáročná oddychovka, ktorá zaujme audiovizuálom, obsadením a náväznosťou na mýty a legendy... spracovanie výborné, herecké výkony síce mohli byť lepšie.. .ale čo by sme čakali od komixovky? ja som spokojný... 8/10 ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Sympatická moderní fantasy pohádka říznutá sci-fi, komiksem a trochou romantiky. Podobný koktejl sice na pohled působí jako dort Pejska a Kočičky, ale tentokrát se recept "přidej všechno co je dobré" osvědčil. Kenneth Branagh upekl velice stravitelnou pochoutku, která kupodivu dokáže vyhovět snad všem. I když je Thor naivním dětským příběhem s plochými postavami, minimální akcí, průhlednou zápletkou a přímočarým dějem, rozhodně se nedá říct, že by byl stupidní a nebo nudný. V časech kdy každý druhý velkofilm sází na sofistikovanost a řeší hluboká morální dilemata, boduje Thor díky své zábavnosti, jednoduchosti a srozumitelnosti. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama