Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 947)

ferda12 

všechny recenze uživatele

Nejsem z toho vytržený, jak někteří borci zde. Pro mě to byla věc, na kterou jsem se velmi těšil a dopadne to tak, že film, který jste viděli a který by měl být oporou večera nebyl. Vy si myslíte, že si půjdete lehnout plní energie s pocitem, že jste viděli megafilm, tak si jdete si lehnout úplně vycuclí s tím, že co se tam vlastně stalo a jaká byla pointa. Na druhou stranu si tenhle film nezaslouží pod *** hodnocení. ()

L.u.x 

všechny recenze uživatele

Okrem krásnej hudby, prázdny. Tak by sa dal charakterizovať tento tu Tór. Po skoro 2 hodinách stopáže si to Odinov synátor strihne expresom do Jotunheimu, aby troška rozkopal čerstvo napadaný snežík a na Zem, poštekliť Portmanovej ohyzdnú kostričku. Nakoniec si to rozdá s nieažtakcelkombratom vo verbálnom súboji. Toť vše. Z tohoto všetkého mi vzišla jediná otázka : Kde má Loki ťažisko na prilbe? ()

Janec82 

všechny recenze uživatele

Thor ? Tak jak vlastně vypadal v SGC to byl modrej mužiček :) A.Hopkins sedla role vladce Asgardu Celkem pohoda film = 5* ()

ryhy 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mi fantastično nevadí, vlastně ho spíš zbožňuju, tohle je nic, nuda. Obecně nevyznávám komiksové předlohy, ale vůbec ne záměrně, jen jsem ještě nepotkala žádnou, co by za to stála. Thor je pěknej chlap, za to má nepochybně kladný body, má dokonce i nějaký druh trošku propracovaný osobnosti (v tomhle druhu měřítka), ale nikdo další už takovej náznak nemá. Co se týče příběhu, stereotypní šablonu komixů známe, nepřekvapí nás. Tudíž by neměl být cíl nás šokovat (to by asi nevyšlo), ale udělat to co nejvíce dramatický a zajímavý. No a to fakt neni. Jak jsem řekla: nuda, nuda, šeď, seď (cimrmanovská výpůjčka). Podprůměr, 45% ()

jinglesska 

všechny recenze uživatele

Parádní ! Stejně jako Iron man, Avangers, kapitán Amerika... po shlédnutí všech filmů, to celé dává smysl, všechny tyto filmy mají u mě své místo :-) ()

killerfromcz 

všechny recenze uživatele

Jako začátek komixové sezony velice nadprůměrné ale co mi nesedlo byl hlavní představitel Thora, dovedl bych si tam představit několik jiných herců.Ale jinak sem se u filmu velice dobře bavil. ()

mato331 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní týchto filmov o superhrdinoch, ktorí v poslednej chvíli zachránia celý svet a priľahlý vesmír, nadobúdam pocit, že kdesi v nejakom Hollywoodskom štúdiu sa tvorcom pár rokov dozadu zasekla kopírka a odvtedy chrlí kópie toho istého scenáru. Chvíľu nikto nevedel, čo s tým, až niekoho napadlo - a čo, veď zmeníme mená postáv a vydáme to ako nový film. A pri priemernej inteligencii diváka si to skoro nikto nevšimne. I tak urobili, a čuduj sa svete, ono to funguje. K samotnému filmu, o nordickej mytológii scenáristi zjavne počuli len z rozprávania svojich alzheimerických prababičiek, akútny nedostatok znalostí (logiky, inteligencie...) zachraňujú dva znaky každého blockbusteru - veľkolepé počítačové efekty a akcia. A hoci rád sám seba presviedčam o tom, ako idem mimo mainstream, dám tejto paródii na mytológiu dve hviezdy. ()

Bajerys 

všechny recenze uživatele

80% Další hrdinská adptace o Thorovi, která spíše působí jako divadelní hra(to nemyslím jako zápor). Film je fajn, nepůsobí nijak moc digitálně. Působí dost příjemně a nijak moc přeplácaně. Chris Hemsworth a jeho role jako Thor mi přijde povedená po jeho boku mu náleží sympatická a krásná Natalie Portman. Tom Hiddleston a jeho záporná postava je ve filmu celkem zasazená, protože u od začátku filmu mi bylo jasné že on bude záporák. Jinak všichni jsou Ok. Branagh ví co chce a tak to natočil celkem skvostně. Dobrá adaptace. ()

killberrybil 

všechny recenze uživatele

Co by na takto vyprávěnou mytologii řekli pánové Adolf a Wágner. Těm by se to nelíbilo. Já si ale pouze pokládám otázku: a kde jsou jako Valkýry?! ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Jako taková zpetřující kulisa při mytí nádobí je to fajn. Sem tam dokonce i moment kdy odložíte mycí houbičku a zanecháte ještě ten talíř odmočit a na chvíli se mrknete co se to tam podle vyšších decibelů děje. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Thor je jedna z těch lepších komiksových adaptací, s nimiž se v poslední době bohužel roztrhl pytel. Od Kennetha Brangha jsem ani průšvih nečekal. Velmi dobré obsazení spolu s kvalitním výtvarným řešením dělají z Thora o něco originálnější podívanou. ()

vajico4 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejnudnější postava ze všech Avangerů. Film je o Thorovi, ale když do něj obsadíte homokládu s gorilým xichtem, který neviděl hereckou školu ani z dálky, tak vám to kupodivu domrdá celý film. Posilovat ve fitku umí každý, takže nechápu proč obsadit takového joudu, který vypadá tupě už od pohledu. Naštěstí přispěchá na pomoc krásná Natalie a spasí tento film alespoň na docela krásné dvě hvězdy. ()

Josefka 

všechny recenze uživatele

Na pána s kladivem bych se mohla dívat hodiny.. a hodiny. Je prostě dobrej. Dvojka sice už tak ne, ale mu lehce prominu. ()

Diamonts 

všechny recenze uživatele

Krásný film ze studia Marvel se jen hemží počítačovými triky. Obzvlášť hezká byla animace vesmíru a duhového mostu. Je až neuvěřitelné, že se hrálo u zelené stěny. Pocit toho, že je Asgard skutečný podtrhují kostýmy. Volba herců je také dobrá. Chris Hemsford, který vypadá jako hromotluk se do postavy Thora s kladivem hodí. Stejně tak Tom Hiddleston jako lstivý Loki nebo Anthony Hopkins jako moudrý Odin. ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Zajímavé představení dalšího z hrdinů marveláckého universa, jen škoda, že ta mnohem zajímavější část se odehrává na Asgardu, ale přitom většina filmu na Zemi. Platí to ve všem, ve výpravě, v politikaření, manipulaci i v akci. Nafoukaný synek Thor je za trest vykázán k nápravě na Zem, která to prostě musí odsrat. Branagh to natočil velmi dobře, je znát, že to je prostě divadelní režisér, dokonce tu jsou i pokusy o mluvení ve verších, celkově je to fajn a povedená sólovka, jen mám pocit, že měla na víc. I samotné završení akce mezi Thorem a Ničitelem bylo takové nemastné a neslané, Thor své kladivo moc nepoužil. Ale zase, pokud by nebyl děj na Zemi, těžko bychom se dočkali Natalie Portman a agenta Coulsona. A musíme se tedy smířit s tím, že je to prostě další puzzle díl do skládačky Avengers. 75%, což je prostě pořád dobře odvedená práce. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Adrenalinová jízda plná emocí! Vášeň a zrada ve spojitosti s propracovanými charaktery postav patří mezi největší přínosy filmu. Výborný Anthony Hopkins si zasluhuje za svou roli respekt, ovšem i zbytek osazenstva (včetně titulního hrdiny) je sympatický. Jde o velmi schopný film. :) (viděno v původním znění) ()

Duffman 97 

všechny recenze uživatele

Někdo řekne klasická marvelovka,ale pro mně to bylo přece jenom něco víc.Je to trochu něco jako fantasy s prvky Muže z oceli.Mně se to líbilo. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama