Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 2
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 414)

ER 

všechny recenze uživatele

Díky zhlédnutí seriálu Agents of S:H:I:E:L:D: lze všemu,co se v tomto filmu děje,skvěle porozumět. Už v prvním filmu se první Avenger profiluje jako člověk,vyznávající správné hodnoty. V tomto druhém pak u hodnot zůstává,ale těžko se v soudobém světě s nimi orientuje.Prosté podání rukou na stvrzení "smlouvy" tady nefunguje a tak se není co divit,že se obočí prvního Avengera mračí čím dál víc. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Po předčasných ovacech Iron mana 3 jsem se Capitaina 2 obával. Hlavně proto, že jednička je podle mě nejhorší Marvel co je ... O to víc se mě Winter Soldier líbil. Až na lítajícího černouška to bylo fakt vostrý, nápaditý, zajímavý a vtipný... Chce si někdo vystoupit :-))) ??. Už první scéna s autem mě vtáhla do děje a pokud bude ve stejném duchu i Nick Fjury (ted nevím jak se to píše) tak se máme na co těšit... ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Kapitán Nuda: Klišovitý voják. Nevím, proč si tvůrci myslí, že superhrdinský film musí mít nutně debilní příběh bez špetky překvapení. Možná by se to pro to ohromné množství "návratů" mohlo jmenovat spíš Jarmark nesmrtelných. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

začalo to fajnově, jenže ... zdá se, že filmaři ve snaze zobrazit "něco co tady ještě nebylo" posouvají hranice do stále většího absurdna ... nulový příběh je u komixu téměř jistá věc a zas tolik mi nevadí, ale ty postupné šílenosti a ukázky k čemu všemu je možný užít štít už moc nekoušu ... ()

degster 

všechny recenze uživatele

Kto by povedal, že sa z tohto filmu marvelovského skautíka po fiasku prvého dielu stane môj naj film celej superhrdinskej línie? ()

gemi 

všechny recenze uživatele

O hodně akčnější než jednička, ovšem chvílemi jsem měl dojem, že se dívám na Supermana. Řada scén byla totálně přehnaná. ()

ktL 

všechny recenze uživatele

Díky S. L. Jacksonovi je to napínavé a koukatelné... nic. Dvojka je klasický roztahaný sequel s mdlým vizuálem a speciálními efekty, které převažují nad dějem. Moderní doba Kapitánovi nesluší. 60 % ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kapitán změnil dobu, změnil žánr a neskutečně mu to sekne. Pro mě je Winter Soldier stále jedna z nejlepších Marvelovek, ne-li úplně nejlepší (psáno v červnu 2017). Špionážní akční thriller je jako svěží vánek, který se mi setsakramentsky líbil. Osobně i hodně chválím absenci Ironmana. Nechápejte mě špatně, mám tu postavu rád, má šmrnc a je s přehledem nejlepší, ale je ho už prostě moc. Scarlettka a Chris si to dávají s přehledem a jako vždy chemie mezi nimi funguje už od Perfektního skóre. Ke konci se Návrat prvního Avengera sice trochu dostává do mlýnku na maso s nápisem "Marvel", ale přepálený závěr dokážu snést, když jsem před tím dostal 90 minut perfektního komorního akčňáku se Scarlett v upnutým oblečku :-) ()

Durgas 

všechny recenze uživatele

Keďže si so svojim najsuper kamošom z vojny nedal na tej padajúcej helikopotvore pusinku, dám len dve hviezdičky. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu Kapitána Ameriky jsem raději nic neočekával. Oproti prvnímu dílu, který byl sám o sobě nudná tragédie, se nečekaně jedná o velmi milé překvapení. Konečně tu máme zajímavý námět a příběh, který má hlavu a patu, působí svěže a má pořádné grády. Kapitán Amerika nám konečně trochu "dospěl" a předvádí mnohem lepší výkon, než který předvedl v minulém díle. Potěšila mě taky přítomnost Samuela L. Jacksona, který si střihl hned ze začátku perfektní našlapanou scénku. Dále mile překvapil Anthony Mackie a především drsný záporák, tajemný a řádně nadupaný. V tomto ohledu provádí tvůrci a především herci výbornou práci. Já osobně jsem moc spokojen, film mě docela hodně bavil a jednoznačně patří k tomu nejlepšímu, co svět Marvelu nabízí. 10/10. ()

pistik 

všechny recenze uživatele

Konecne poriadny Marvel film. Mozno len kvoli tomu ze je to akokeby kopia The Dark Knight. Ziadny fialovy mimozemstania, dementny prvoplanovy humor, Sherlock Holmes krutiaci rukami v carovnom plasti alebo priblbly milionar v cervenom plechovom kostyme. Chapem ze toto vela nezarobilo o to je to smutnejsie ze ludom sa pacia zlataniny typu Iron Man, Thor, Captain Marvel, etc.. sice stale poriadne hlupe (kam sa hrabu na Nolanovu trilogiu), ale dotahuje sa to na Infinity war a pravdepodobne to je najlepsi MCU film. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání, že ve dvojce je Kapitán již plně adaptovaný na moderní svět a pohybuje se tu jako ryba ve vodě. Na druhou stranu potěší důležitá role Scarlett Johansson jako nejbližší parťačky a dohazovačky, Redford v trochu netypické roli a šťouchance do činnosti tajných služeb. Heil Hydra ... ()

Grogan 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, aby dvojka dalece překonala jedničku, ale tady se to beze zbytku povedlo, dokonce v rámci celého univerza jde o jeden z nejlepších dílů. Ne, že by minulý díl byl špatný, ale Captain America na mě vždycky působil jako nejslabší marvelácký hrdina - takový americký Mirek Dušín (navzdory sympatickému Chrisi Evansovi), tady si u mě spravil reputaci. Sice tady chybí ta retro atmosféra (a skoro absentuje sexy agentka Carterová), ale tady je jeho idealistický přístup ve skvělém kontrastu s ústřední zápletkou, přihrávají mu další sympatické postavy z universa (Fury, Black Widow), je tady přesně dávkované množství humoru, akci je radost sledovat a máme tady slušné záporáky (velmi dobrý Redford, drsňák Grillo) a hlavně stylový Winter Soldier, ze kterého jde strach, ale taky se ukáže jeho pohřbená lidská stránka, takže ho člověk i lituje. Taky návaznost na jiné filmy z universa potěší (třeba malá rolička agenta, který v Thorovi pomáhal zajišťovat kladivo - kdo by čekal, že ho vrátí zpět? a ta scéna se shozením ze střechy je skvělá), tu pátou hvězdičku nemůžu nedat už kvůli božské Scarlett. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Prostě kapitán je správňák jak má být. Dlouho se na filmovém plátně takovej neukázal. Musíte mu fandit, i když nechcete, ale Winter Soldier je o úroveň výš, moc dobře napsaná postava, která ale kdyby tu nebyla, film by za nic nestál. Každopádně spolu jim to funguje. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po dlhej dobe. Za mňa jeden z najlepších MCU filmov. Pokračovanie, ktoré je o dosť lepšie ako prvý film a z celej trilógie je to najlepší film za mňa. Má síce jednu malú chybu v scenári ale to sa dá pochopiť, hoci mne tam jedna časť chýba. Konkrétne, keď sa spomínalo, že idú získať oblek pre Falcona. To tam mohlo byť a film by sa tak možno predĺžil len o 10 min. Okrem toho neviem čo vytknúť. Pribudla nám nová postava, ktorá je veľmi dobre spracovaná a herec sa mi hodil. A. Mackie zahral Falcona bravúrne. Máme tu tiež zaujímavý a nečakaný zvrat. Áno pre znalcov komiksov to nič nové nie je ale pre mňa a pre ľudí, ktorý komiksy nečítajú, tak áno. Teda aspoň bolo, keď som to videl prvý krát. Winter Soldier je veľmi zaujímavá postava. Má zaujímavý charakter a hlavne ako záporák funguje kvalitne. Hudba, herci, efekty sú opäť na najvyššej možnej úrovni. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama