Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 7
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 7

Recenze (119)

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední loď jsem si pouštěl jako sci-fi z apokalyptické budoucnosti. V první sérii jsem to také získal, jenže ironií je, že právě první série jsem jakžtakž přežíval. Štvala mě Rhona Mitra, štval mě ten až moc televizní feeling a triky. Jenže pak přišla třetí série, změna pravidel, žánru, postav a já byl spokojený. Najednou se z Poslední lodi stal válečný seriál, kterému jsem ledacos rád odpustil. Škoda hlavních rolí, protože ty byly nejslabší, naopak vedlejší seriál táhly až do závěru. Musel jsem si zvyknout, není to áčkový seriál pro každého, ale nakonec jsem si našel cestu a jsem moc rád, že jsem cestu na Nathanu James podstoupil. Admirále Chandlere, Sasho, Mikeu, Danny a Wolfe.. Děkuji, že jsem s Vámi mohl plavit! ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Nie. Ako som sa obával. 3/4 sa odohráva na pevnine, ľudstvo je na hrane zániku, ale všetci bez problémov majú potrebu útočiť na loď, ktorá nesie potencionálne riešenie, prípadne sa strieľa len tak, aby sa nepovedalo (tradične s mizernou muškou)...Medzi tým si záporáci z času na čas zastrelia niekoho vlastného. Na nete som si našiel top momenty (chápte tak, že N. James robí aj niečo iné, než sa len plaví). Seriál prísť v roku 2006, bola by to pecka. Malo to mať celé nahustených takých 10 dielov a bola by to paráda. 5 sérií? Šialené. Najväčšie pozitívum? Je to ďaleko lepšie, než odpadové blbosti typu Ponorky. A prečo má preboha Rusi používajú vrtuľníky Sikorsky 53? Fiktívna sestra triedy Kirov v nejakej divnej konfigurácii výzbroje (a nie, nie je to Iowa, jak sa píše v zaujímavostiach), loď k sebe nechá prísť len tak pár nepriateľských helikoptér... ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot není rozhodně odfláknutý. Tvůrci se snaží co nejvíce prodat armádní techniku, a tak rakety létají možně i nemožně. Nicméně čekám nový Star trek, kde posádka miluje kapitána a společně se vydají k lepším zítřkům. Last resort s atomovou ponorkou měl realističtější charaktery a tady se do akčního pilotu moc nevešlo. Čekala jsem, že na posádku osud lidstva dolehne víc, ale uvidíme v dalších dílech. Celá sezóna: Snížila jsem hodnocení z 4/5 na 3/5 převážně kvůli tomu, jak z lidí dělají blbce. Nad dílem o oklamání ruského radaru jsem kroutila očima týden, a to nejsem technický typ. Pro děcka dobré, ale pro dospělého je seriál předvídatelný, schematický s černobílými charaktery a nerealistickým používáním techniky. ()

Alien220 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by byl dokonalý nemít tolik dílů. Jedna řada by naprosto splnila a pojala to, co by film nezvládl. Bohužel se dnes musí všechno natahovat a nafukovat tak, aby se z toho dalo hodně vydělat. Myšlenka byla krásně rozvedená a pak ji zlikvidovali a udělali z toho další Walking Dead. Nicméně je to koukatelné a první řada rozhodně stojí za to. Dokonce i po odborné stránce to není naprostá blbost a něco z té biologie viru je i správně! A Adam Baldwin zůstane už napořád XO Slattery! ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem s hodnocením až do páteho dílu druhé řady a musím dát 5 hvězd. První řada se mi líbila, zaujala, ale nenadchla. Od prvního dílu zatím do páteho díl druhé řady se to ale změnilo a smekám. Nonstop akce na suchu i ve vodě. Mám rád válečné filmy na vodě i pod vodou (např. Ponorka U-571) a tenhle seriál mi toto nadšení dodává v plné palbě. ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • Kapitán a Tex sú zajatí ruským vrtuľníkom Mi-24. V skutočnosti však na krížnikoch triedy Kirov, ako mal byť aj RFS Vyerni, slúžia vrtuľníky Ka-25 prípadne Ka-27. (Rorschach_SK)
  • V zábere na loď U.S.S. Nathan James, plávajúcu do ústia Rieky sv. Jána, vidno zadnú pristávaciu plochu lode úplne prázdnu. O niekoľko sekúnd neskôr z nej odštartuje vrtuľník. (koba)
  • Eric Miller (Kevin Michael Martin) si prezerá knihu o lodi U.S.S. Nathan James a zastaví sa na kapitole o námornej poddôstojníčke 3. triedy Mayi Gibsonovej (Felisha Cooper). Pri bližšom preskúmaní textu v knihe si však možno všimnúť, že sa stále opakujú dva rovnaké odseky. (koba)

Reklama

Reklama