Reklama

Reklama

Agresivní virus

(seriál)
  • USA The Strain
Trailer 2
USA, (2014–2017), 34 h 22 min (Minutáž: 41–69 min)

Předloha:

Guillermo del Toro (kniha), Chuck Hogan (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

David Bradley, Sean Astin, Javier Botet, Natalie Brown, Francis Capra, Roger Cross, Kevin Durand, Ruta Gedmintas, Leslie Hope, Jonathan Hyde, Mía Maestro (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Na newyorském letišti J. F. Kennedyho přistane letadlo plné mrtvých pasažérů. Ty během letu přepadla neznámá síla a čtyřem z nich se podařilo přežít. Nikdo však netuší, co bylo příčinou smrti ostatních pasažérů, a proto je k případu povolán epidemiolog Ephraim Goodweather spolu s kolegy Norou Martinezovou a Jimem Kentem. Ephraim se právě rozvádí s manželkou, která ho opustila. Při vyšetřování událostí v letadle je objevena podivná truhla vypadající jako rakev. Ta však po nějaké době záhadně zmizí. Ephraim a Nora mezitím naleznou podivné červy. Patolog jim sdělí, že v tělech obětí se nenašla žádná krev. Na letiště dorazí starý židovský obchodník Abraham Setrakian, který si vynucuje setkání s Ephraimem. Ten ho odmítá, ale Ephraim mu stačí sdělit, že pokud se mu podaří zadržet rakev na letišti, nemusí dojít k žádnému problému. Ephraim tedy nařídí zákaz odjezdu všech větších vozidel z letiště. Rakev však s Jimovým souhlasem z letiště odveze zlodějíček Gus Elizalde, kterého najal Thomas Eichhorst, pravá ruka podivínského milionáře Eldritche Palmera. Na patologii mezitím těla zemřelých pasažérů obživnou a patologovi vysají veškerou krev. Setrakian si uvědomuje, že do New Yorku dorazila hrozba, které on už jednou v životě čelil. (TV Prima)

(více)

Recenze (289)

Larushka 

všechny recenze uživatele

Moc nerozumím tomu nadšení. Po dvou epizodách 50%. Postavy se nechovají logicky. Pravděpodobně to dopadne tak, že si raději přečtu knižní předlohu. Po celé sérii tři hvězdy. Žádnej hlubší dojem na mě seriál neudělal. Vzhled mastera je fakt komickej (jasně, jeho původ ale v seriálu zatím nezazněl). Závěrečná epizoda první sére byla fakt funny - a akční scéna byla zpracována opravdu velmi "akčně"..... Tak mám za sebou poslední díl. Na můj vkus to bylo moc laciiné, ale budiž. Jsem ráda, že už to skončilo. Bye-bye, agresivní vire. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1:75% Je to celkem pomalé, děj 8 dílů roztažen na 13, takže epidemie postupuje velmi pomalu, a když už se něco začne dít, je konec. Finále v podstatě není žádné. Ale navnadí to. Není zatím podobného seriálu a upíři vypadaji jak z Blade II. Season 2:85% Podstatně lepší, než první sezóna. Děj už konečně je ve fázi, kdy je nákaza značně rožšířená. Je zde více akce a flashbacky do minulosti některých postav. Dokonce se podíváme i do římského colossea na gladiátorské zápasy :-). Tady už nuda nebyla a těším se na další sérii. Ta už i bude mít místo 13 dílů jen 10, tak snad i děj bude ještě hustší. Season 3:85%Třetí série přinesla nejen pouze už 10 epizod, což bylo dobré rozhodnutí, tak i nové úvodní titulky. Jinak děj už je ve fázi, kdylidstvo ustupuje a strigoi získávají převahu. Konec série pak chvíli vypadá štastně, ale nakonec jde vše do kytek a lidstvo asi čekají temné dny. Čtvrtá séie bude poslední a patrně i hodně jiná, jelikož svět už není co býval. Season 4:78% A přeci je celkem happy-end ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to dost velká houpačka. První série ***** - temná a napínavá atmosféra a tak nějak uvěřitelný vývoj události. Další série trochu spadla a na třetí už jsem se díval spíš ze setrvačnosti. Pak přišlo rok čekání na další sérii, během kterého jsem na seriál úplně zapomněl a poslední sérii dokoukal až s velikým odstupem. A přišla mi moc fajn. Ne tak dobrá, jak byla první, ale furt slušná zábava. Nelíbil se mi způsob, jakým se příběh vyvíjel - proč všechny velmoci (armády) ignorují nastalou apokalypsu? Ale vcelku v pohodě a závěr byl špičkový. Ještě zmíním hodně špatné CGI efekty a občas i ty praktické efekty (původní podoba Mastera vyloženě k smíchu). Ale u seriálu to pochopím. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Druhá séria, prvá časť - vtedy tento seriál pre mňa definitívne skončil. Aj tak si myslím, že som vydržal pozerať dlhšie ako väčšina štvor až päť hviezdičkových fanúšikov, ale už to vážne nemalo úroveň. A to pilotné diely sérií by mali byť že vraj najkvalitnejšie. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Možný prequel BLADEII? Kdo ví co tím E.E.T chtěl říci... každopádně je to slušný halůz, ale ti upíři čističi a královská rodina... docela dobrý rozjest, důvod proč se těšit na druhou sérii? 8) ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

1. série: Po rafinovaně zábavném pilotu přišel sestupný pokles kvality, jež nezachránili ani občasné výkyvy geniality (epizoda věnovaná Romerovi). Kromě kvality klesalo tempo, originalita, ale především sympatie k hlavním postavám, jejichž charaktery sklouzly k průměrné šedi. Závěrečná epizoda je jen poslední skobou do rakve. Snad se tvůrci poučili z vlastních chyb a druhá řada přijde s mnohem epičtějším příběhem! 70% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Bylo dusno a moje robka seděla vedle mne. Potili jsme se a přesto jsem pustil díl 1. Ta má robka na seriály ani filmy moc není, ale u tohoto jsme si to vychutnali a oněměle zírali - hurá, konečně mám seroš pro dva - ba dokonce co baví a jsou v něm zajímavý herci. Prosím filmového boha, nechť The Strain nikdá neklesne pod 80%. Dovolím si, pro někoho to může být divné hodnotit po prvním dílu, dát čtyřku a po následujících dalších dílech popřípadě přehodnotit...Po dílu S1E8 je deratizátor nejlepší postavou !!! :-D ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný (čtyřhvězdičkový) pilot navnadil na atmosferickou podívanou. Už i z něj sice dýchla všechna možná "komiksová" klišé, ale to by vadit nemuselo pokud by byla kvalitně zpracována. Od druhého dílu je to ale naprosto šokující downhill do údolí těch nejnudnějších a nejméně nápaditých béček. Jediné co je zpracováno kvalitně jsou tak možná masky a efekty. Nad hloupými dialogy příšerných postav zůstává rozum stát. Vše ale zastiňuje naprostá ubohost scénáře, která je zázrakem horší a horší u každé další epizody. Možná je čas aby konečně vyšlo najevo, že s "talentem" del Tora to zas tak žhavé nebude. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Del Toro opět válí se svými příšerkami. Musím říct, že jsem propadl Zhoubnému kmenu ihned po první epizodě a byl ze všeho nadšený. Zpětně ale musím hodnotit s chladnou hlavou. První sezóna měla parádní start, kdy vše nové ze světa krvecuců, jenž se nelesknou na sluníčku, nepředvádí žádné maratonské výkony v posteli, ale svou podstatou dokážou děsit a přivodit nepříjemný pocit, rozhodně stálo za prozkoumání. Upíři jsou zde zkrátka festový potvory na které co nejdříve hodíte obří gangsterský stříbrný krucifix a česnečku, co jste zrovna měli k obědu, ve snaze zabránit tomu nejhoršímu francouzáku svého života. Některé epizody bohužel měli pomalé a nevyvážené tempo, kdy se řešili zbytečné a nepodstatné věci. Postavy se občas zachovaly hloupě a některé bitky až přespříliš křičeli nezvládnutou nebo naprosto postrádající choreografií. Když se to ale vše sečte je ve výsledku Strain podařený strigoi seriál, který se dneska vídá málokdy a to dokonce i na velkém plátně. Season 1 – 75%. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Guilermo del Torro je vizionářský vypravěč, který bravurně spojuje hororové výjevy s bájným folklórem. A proto jsem mu věřila, když hlásal, že stvořil skutečně děsivé upíry, které jsme doposud neviděli. No a měl tak zčásti pravdu... mimozemské pijavice jsou sice originální (a dost těžko si je budete asociovat s jakýmikoliv upíry, které jste kdy viděli), ale původní strigoi je.... no.... k smíchu. To i Voldemort nahání více hrůzy, nežli tenhle ušatý obr-skřítek. Kdyby mu nechali kapuci (alá Mozkomor) na hlavě, udělali by scénáristi mnohem lépe. To už více děsivěji působil „nesmrtelný“ nácek, který pro Mastera dělal poskoka. Nicméně příběh je dobře vystavěný – začátek s „mrtvým“ letadlem byl výborný; pak sice následoval útlum, ale jen do té doby, než mohla propuknout pandemie v celé své „kráse“. Aneb The walking dead místo zombíků s upíry – či spíše vetřelci... Několik zpočátku spolu nesouvisejících dějových linií se postupně střetnou a budou diváka docela slušně bavit – pokud tedy nebude nad příběhem příliš přemýšlet a nebude hledat nelogičnosti. A nakonec, když už jsem začala s těmi HP referencemi - „Filch“ je největší badass děda na světě:) Kdo jiný by mohl svým vnoučatům vyprávět o tom, jak hrál v Harry Potterovi, v Doctoru Who byl „sběratelem“ dinosaurů, v Game of Thrones uspořádal Rudou svatbu, a teď je z něj zabiják upírů? ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě naprosto odrovnalo. Nehorázně cool věc, tenhleten kmen. Mělo to vynikající atmosféru, skvěle napsaný scénář, pár znepokujujících dějových linek, herci byli skvělí (opět veškerá čest Davidu Bradleymu) a vypadá to, že to bude asi nejlepší hororový seriál, jaký jsem kdy viděl, protože je to fakt tak krásně znepokojující. Já jsem od toho nedokázal odlepit oči, začátek byl famózní a jak děj gradoval ke konci, bylo to lepší a lepší... A to je teprve po pilotu. Takhle si představuju upíry, konečně něco, kde vypadají a chovají se tak, jak mají a stejně jako seriál jsou děsně cool. Vypadá to, že se zrodil další velký hit a něco, co si velice oblíbím. Za mě po pilotu zatím 100%, doufám, že další díly budou na stejné úrovni, protože The Nigt Zero nasadila laťku hodně vysoko. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

Začátek byl super, ale pak to šlo tak nějak do kelu. Postavy jsou protivné, snad kromě "Krysaře", ten jediný je sympaťák. Nevím jestli se mi bude chtít dívat na druhou sérii. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

O upírech se v poslední době točí kde co, a strasti práce CDC probral ze všech stran nedávno vyšlý Helix. Čili originalitou Strain neoplývá. Sympatická snaha odlišit se temnou atmosférou a sázkou na depresi ale vyzněla do ztracena. Příběh střídá mrazivé okamžiky s těmi vyvanutými a ani po první sezóně se zápletka nedostala do bodu, ze kterého by nevedla cesta zpátky. S tou depresí a beznaději to tedy není tak žhavé, jak se původně zdálo. Ke všemu ještě postavy nejsou nijak sympatické a mimo Abrahama Setrakiana a Vasilye ani charismatické. Pevně doufám, že alespoň scénář naplní svůj potenciál. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ešte ušiel, ale už v ňom skúsenému seriálovému oku neuniklo možné riziko výskytu priblblých postáv. Od zhruba 5. dielu je skaza dokonaná. Panebože veď toto súdny človek nemóže pustiť live. Taký úpadok kvality ako The Strain predvádza po pol sérii sa len tak nevidí. Zlatý dobrý Helix, to bolo sračkové aspoň vedome, tu sa s vážnou tvárou servírujú vyslovene tragické scény, jedna po druhej. / po 10. epizódach /. Skúsim to z čistého sadomasochizmu dopozerať do konca série. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé pojetí tak trochu jiné virové apokalypsy s úplně odlišným nebezpečím! Po úvodním dílu dobře koukatelné, hlavně díky zápletce s letadlem co přistane a všichni jsou na palubě mrtví, kdy je chvíli děj jak s kriminálky. Když dojde ke zmizení rakve a odhalení záhadného zla a viru, tak už to jde mírně do kytek, ale i tak na seriál super! 60% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Kvalita první řady je jako houpačka, chvilku nahoře a pak dole. Úvodní epizoda je hodně fajn, ale pak přijde tvrdý pád na zem. Naštěstí se seriál v druhé půlce řady zvedne a začne nabízet méně atraktivní kopii Blade 2. Jsou tu velmi povedené momenty(nacistický tábor, likvidace nepřítele) a pak jsou tu momenty, kdy hlasitě nadávám nad logickým myšlení postav(nikomu nic není divné, vláda se nezajímá o jedno z největších měst na světě, postavy se chovají a jednají nelogicky). Je toho samozřejmě více, a právě proto nemůžu jí v hodnocení nahoru. A samotný záporák je k smíchu. The Strain není nejhorší seriál, ale k tomu lepšímu průměru má taky dost daleko. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Člověk by se musel asi dívat na seriály z tv CW, aby viděl dementnější scénář a chování postav. Přitom takový potenciál. Obrovské zklamání. (Season 1) TOP hláška: ,,Když si nadzvedl košili a já viděl jeho záda, byl to nejhorší okamžik v mém životě." (i bez vytržení z kontextu) ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Po nadějném startu seriálu bohužel citelně dochází šťáva. Navíc jsem snad nikdy neviděl tak velkou koncentraci dementně se chovajících postav (převážně ženských) - naštěstí na to tyhle postavy většinou dojedou:) Strain má solidní atmošku a masakruje postavy bez jakékoli "korektnosti", což je v dnešní tvorbě příjemně osvěžující - i proto dám další sérii šanci. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, tie low budgetové bitky a pár scenáristických výplní tomu uberajú na kráse, no má to premakanú mytológiu a zaujímavé postavy ktoré to ťahajú hore. Ku šťastiu mi stačí aj to, že tam upíri nesexujú a neriešia nezmysly, miesto toho je to šťavnatý masaker a krvavá občianská vojna. //1.séria- 75% //2.séria- 70% // ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě obsah, pár komentářů, téma, ale seriál samotný ne. U třetího dílu jsem v polovině nevydržel a skočil na další díly, ve kterých jsem přeskakoval kecací pasáže. Po přečtení asi stovky komentářů zde a diskuze k seriálu jsem se rozhodl po 6. dílu nepokračovat ve sledování. Opět, jako u mnoha jiných seriálů, které na první pohled a po přečtení obsahu vypadají zajímavé se tu objevuje nešvar - moc vaty, moc kecání, jeden díl slušný, další nudný k uzoufání. Děkuji, víc nechci. ()

Reklama

Reklama