Reklama

Reklama

Volejte Saulovi

(seriál)
  • USA Better Call Saul
Trailer 1
USA, (2015–2022), 52 h 16 min (Minutáž: 42–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Michael McKean, Miriam Colon, Raymond Cruz, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(63)

Tenhle prequel Perníkového táty nominovaný na Emmy sleduje život začínajícího advokáta Jimmyho McGilla a jeho proměnu na morálkou nesvázaného právníka Saula Goodmana. (Netflix)

Recenze uživatele Tobias18 k tomuto seriálu (15)

Série 1 (2015) (S01) 

Seriál, který má něco společného se značkou Breaking Bad, to u mě nebude mít jednoduché. Better Call Saul se svému předchůdci v žádném případě nerovná, a ani zdaleka nepřibližuje, ale jako seriál z právnického prostředí to funguje. Několikrát byly odkazy na BB až moc nucené (hlavně Tuca si mohli trochu víc prošetřit, ale chápu že v příběhu má své místo), ale pár jich bylo i příjemných (Kevin Costner). Výsledek je rozhodně silný nadprůměr, ale oproti BB slabší. Chytrý scénář a dobře napsané dialogy nestačí, když vypráví příběh tak jednoduchý, že by se vešel do dvouhodinového filmu. 60%. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Druhá série si vede o kus líp, než první. K dokonalosti Breaking Bad to má sice míle daleko, ale i tak je to velmi nadprůměrný, dobře napsaný, excelentně zahraný a zajímavě natočený počin. Příběh byl oproti předchozí řadě mnohem zajímavější a přijatelnější, a celkově to bavilo tak nějak víc. Na plný počet to sice stále nedosahuje, ale už je to velmi těsná hrana. 80%. ()

Série 3 (2017) (S03) 

Třetí řada to konečně dokázala. Dostala se na úroveň prvních dvou řad BB, a poprvé je to tedy za plný počet. Od série druhé jsme se hodně pohnuli, do děje se zapojuje kartel a vztah mezi Jimmym a Chuckem je ještě vyhrocenější (a dokonale, nečekaně ukončený). Všechny dějové linky fungují na jedničku, je tady mnohem více zvratů a napětí, a přesto téměř žádná akce. Vince Gilligan zkrátka umí. A ve čtvrté sérii vidím velký potenciál. Těším se, co bude dál! 90%. ()

Série 4 (2018) (S04) 

Po zhlédnutí první řady BCS bych řekl, že tohle nikdy nenapíšu, ale stalo se: čtvrtá série toho stejného seriálu je naprosto dokonalá. A co bych už vůbec nečekal, je že kdy řeknu, že se to vyrovnalo třetí, možná i čtvrté řadě BB. Ale opak je pravdou. Celá tahle série byla tak skvěle napsaná, natočená, zahraná a celkově koncipovaná, že tomu nelze upřít naprostou genialitu. Vince Gilligan je nejlepší scenárista, který kdy byl. Řekl jsem to. A nikdo mi to nevyvrátí. Jestli tohle překoná, bude BCS skutečně na úrovni BB, což je pro mě naprosto nepředstavitelná skutečnost. Nepobírám. 100%. ()

Série 5 (2020) (S05) 

Díky bohu že jsem to po první sérii nenechal. Po dokonalé čtvrté sérii přichází další, scenáristicky, řemeslně a převážně herecky nadupaný počin, který je čím dál povedenějším fanservisem. Dvě slabší, pomalejší epizody ve středu série nahrazuje druhá, naprosto znamenitá polovina. To postupné propojování a teasování na BB je neskutečně dobře zvládnuto, a v šesté sérii to jistě vyvrcholí do nezapomenutelného zážitku, o tom nepochybuji. Oproti BB to však nemá až tak vzestupnou tendenci, a tato série byla přeci jen o něco malinko slabší než ta předchozí, hlavně kvůli menšímu prostoru pro některé charaktery, pro který tam potenciál byl, bohužel však promarněn skrze ty dvě epizody o kterých jsem už mluvil. Až na tuhle drobnou výtku se však jedná...o špičku televize. Tleskám, Gould a Gilligan jsou bohové, Bob Odenkirk a Jonathan Banks naprostí herečtí mágové a Kim Wexler je nejpřitažlivější čtyřicítka u soudu. 95%. ()

Mág (2020) (S05E01) 

95%. ()

Namasté (2020) (S05E04) 

80%. ()

JMM (2020) (S05E07) 

90%. ()

Pochůzka (2020) (S05E08) 

95%. ()

Související novinky

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

Boj o moc a Medvěd si podmanili ceny Emmy 2023

16.01.2024

Proběhlé předávání cen Emmy se ocitlo v poněkud kuriózní situaci, když se slavnostní ceremoniál kvůli stávkám v Hollywoodu odsunul ze září 2023 na leden 2024. Navíc zde byly předávány ceny za seriály… (více)

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Reklama

Reklama