Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Recenze (966)

Yancl 

všechny recenze uživatele

V zásadě povinnost pro všechny "marveláky" a zcela jistě doplňující základ pro poslední Avengery. Ale celkově opět Marvel boduje, jak ziskově, tak kvalitativně. Kapitánka Marvel je přesně to, co člověk tak nějak chce vidět. Akce - humor - bravurní vizuálnost - podkreslené hudba a především zapadající kousek skládačky. Sympatické jsou i známé postavy, v podobě Coulsona, Furyho nebo Ronana ... Takže obecně se dá říct, že divák dostane to, co očekává. Což je vlastně i jediný zápor filmu z mého pohledu, nic extra, nic dechberoucího, prostě dobře odvyprávěné scifko se vším, co k tomu patří. [80%] ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Digitálna hračka, ktorá sa v hlavnej postave dlho hľadá, a tá nám ako superhrdinka nemá čo ponúknuť, lebo jej postava je plocho napísaná, nemá charizmu, a krása Brie Larson to celé nezachráni. Humor je hlavne vďaka muftimu a jeho kúskom, keď dokonca spapká modrú kocečku, a tým pádom vyznieva lacno. Poteší nostalgická spomienka na 90. roky, keď vidíme ako dlho sa načítava CD či keď zbadáme videopožičovňu, no na druhej strane atmosféru nehlcem, lebo tieto vecičky boli len strčené do dnešného sveta. A teda pôsobia prvoplánovo, podobne ako celkom nadupaný soundtrack hitmi z 90. rokov. Režijne sa bavíme o rutinne natočených akčných scénach a vizuáli, ktorý nesklame, no ani nenadchne. Captain Marvel je fajn jednohubka, no nič viac neponúka. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Má to charisma, nenucený vtip a v současných komiksovkách drží slušný standard. Já jsem spokojen a nenásilnou formou motivován vidět v kině nadcházející (poslední?) Avengers. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Captain Borefest - aneb - jak u Marvelu natočili slaboduchou kopii prvního Underworldu s megatonovskou akcí a bylo kolem toho mnoho řečí... taky o dinosaurech. Takže: Mohla v tom hrát třeba Rosamund Pike, Gina Carano, Alicia Vikander, Julie Estelle, Gemma Arterton, Riley Keough, Tharoth Sam aka Little Frog, Antje Traue, Saoirse Ronan, Hannah al Rashid, Abbey Lee, Mia Wasikowska, Anna Paquin, Giorgia Whigham, Rebecca Romijn, Ziyi Zhang, Rachel McAdams, Rooney Mara, Kate Mara, Anya Taylor-Joy, Elle Fanning, Jena Malone, Lily Collins, Bria Vinaite, Freida Pinto, Justine Waddell, Kristen Wiig, Amy Johnston, Kaya Scodelario... tak PROČ ta herecká fošna? To skoro vypadá, jakoby Marvel chtěl "dohnat" DC. Jedna za Bena Mendelsohna a jedna za... Bena Mendelsohna. Jináč hanba blit. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byla dějová linka na zemi ve stylu buddy movie s omlazenym Samuelem Jacksonem, ve který padlo několik hlášek, podařilo se několik vtípků a panovala v ní sympatická devadesátková atmosféra (ačkoliv jí mohlo být mnohem víc). Taky se mi líbily menší odkazy na Avengers ve smyslu "jak to všechno začalo" (kde se vzal jejich název; jak přišel Fury o oko nebo tesseract). Jenže světu Kree ani Skrullům jsem nedokázal pořádně přijít na chuť (hlavně jejich kostýmy ani vizuál mi nesedly, Captain Marvel s "čírem" v závěru byla až komická). Akce byla tentokrát spíš průměrná a docela se s ní šetřilo. Záporák Juda Law mi přišel dost nevyužitej, vlastně mi nějakej pořádnej záporák uplně scházel. Za mě dosud nejslabší Marvelovka, kterou v dohledný době znova fakt vidět nemusim. Třetí silnější hvězda za scény na zemi, devadesátkovou atmosféru, stylovej soundtrack a odkazy na Avengers. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Hm takhle těsně přes koncem si zkazit svůj vítězný strike, Marvele. What a shame. Od filmu jsem neměla velké očekávání, spíše jsem čekala nějaký lepší průměrný film jako byl Dr. Strange, bohužel i to bylo vysoké očekávání. Místo toho tu máme film kvalitativně stejný jako Ant-Man jen s tím rozdílem, že místo snesitelného herce tu máme herečku, která má tzv. „punchable face“. Celou dobu se tváří, že má střevní potíže, a proto se chce co nejrychleji prokousat na konec filmu, aby si mohla odskočit na záchod. Nemá charisma, nemá emoce a oproti jiným hercům z Marvel universa je zapomenutelná a podprůměrná. Upřímně je mi jedno, jestli to mělo zahrát na strunu feminismu, nebo se jen narychlo snažili zaplnit prázdné místo, které brzy přijde po partě Avengers 1.0. Film byl celou dobu takový nemastný a neslaný. Souboje se odehrávaly hlavně ve stylu barevné diskotéky a béčkovitých Star Wars efektů, které už jsem viděla tolikrát, že mi nestály ani za zvednuté obočí. Děj byl také už značně obnošený a o nějakém vygradováním finále nemůže být řeč. Jediné světlé momenty zajišťoval Nick Fury, pardon, jen Fury, který se mermomocí snažil tuhle tragickou novou postavu přišít k Marvelu. Jenom ty scény s jistým velmi nebezpečným mimozemským druhem mi připomínaly Muže v černém a do filmu mi moc nepasovaly. Další plus dávám za Coulsona, který měl ve filmu asi tak 3 minutový výstup a za tribut Stanu Leemu, který byl vážně dojemný. Abych to shrnula, pokud Vás baví blikající barvičky, drsné hlášky a ještě vás neunudil k smrti prototyp hrdiny, který je všemi podceňován, ale nakonec v sobě najde nezměrnou sílu, tak třeba budete s filmem spokojeni. Já si však říkám, že tohle je první Marvelovský film, který znovu už vidět nepotřebuji. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Zase další solo film spadající do universa MARVELu. Většinou solo filmy přinesly svěží dech do už zažitých příběhů a stejně je tomu i u Captain Marvel. Výhodou je i přítomnost jedné z hlavních postav z předchozích filmů, Furyho, kterého bravurně stvárnil Samul L. Jackson. Dá se říct, že na jeho osobitém charakteru celý film stojí. Jasně, postava Carol (Captain Marvel) je taky dobře podaná, ale na scény s Jacksonem se budete vyloženě těšit. Film nijak netápe, je plný akce a ty dvě hodiny utečou jako voda. Není moc co vytýkat, snad jen ten konec, který je schválně utnutý, aby vás nalákal na to, abyste za těch pár týdnů zašli na Endgame. Holt to jinak nešlo. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Marvel prostě po tolika letech přesně ví co si může a nemůže dovolit. Tohle je prostě velmi silná stránka, kterou by jim měl kde kdo závidět, a nejen ve filmovém průmyslu. Představit hrdinu který svou známostí není na takovém levelu jako třeba Thor či konkureční Superman chce trochu odvahu anebo prostě skvělé načasování. Nebo mix obou možností, přičemž je důležitá to s tím načasováním. Tady tento případ je to o načasování. Film je v podstatě malým předkrmem před vyvrcholením v podobě Endgame a do rozletěné rakety naprosto skvěle zapadl. Poslepoval v důsledku jen malichernosti v celém to stroji, ale věrného fanouška to zahřeje na duši a nový fanoušek prostě koukne možná na další filmy. Marvelovka je to ze širšího hlediska možná lehce nadprůměrná ale je minimálně stejně zábavná a důležitá jako všechny před ní. Obsazení je opět fajn což je další stránka, kterou má Marvel opravdu výbornou. Za mě prostě maximální spokojenot kterou jsem si užil… ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

3,5*. Má to tempo, má to vtip a klasická tisíckrát prošlapaná cestička za stvořením dalšího superhrdiny je v tomto případě přece jen dostatečně klikatá na to, aby tu dvouhodinovou stopáž zvádla. Škoda jen, že má divák na konci pocit, že na očekávaného Thanose stačí postavit tady toto monstrum a ostatní Avengers budou tak maximálně hrát křoví. Ale kdoví, možná, že se u ní nějaká slabina ještě objeví. A navíc, scénky s Furym a Flerkenem opravdu nečekaná zábava. ()

jacko 

všechny recenze uživatele

Att-Lass: Species, Flerken. Threat, high. /// It’s a cat. Not Hannibal Lecter. /// Species, Human male. Threat, low to none. /// Nick Fury: That thing is clearly busted. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Hezká přípravka na finále. Ženská hrdinka je příjemná změna a ruku v ruce s tím jde i humor, který jede ve stylu Ant-Mena. Rozhodně potěší přítomnost Furyho, který tomu hodně pomáhá. Mírnější zklamáním byli slabší záporáci. Ale celkově je to fakt důstojný zářez na pažbě Marvelu. 4* ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Film silně připomíná Wonder Women od DC - především silnou sympatickou ženskou hrdinkou a její "proměnou" z "polosupermanky" na "supermanku". Ačkoliv jde jen o intermezzo k End Game, divák si film užije - hlavně díky přímočarosti a nepřekombinovanosti. Což je poslední dobou hlavní neduh Avengers filmů. K dokonalosti přeci ale jenom něco chybí... Možná plastičtější vykreslení psychické roviny proměny Claire v "nadbytost". 3 hvězdy za Wonderku Marvelku, 1* za kočku a 1* za původ názvu Marvel. Klobouk dolů mistrům digitálního umění - omlazený Jackenson se opravdu povedl. To se o ještě o tři roky straršímu pokusu s R. Downey Jr. trvajícímu pár chvil říci nedá. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Taký vlažný origin, Marvel to vie aj lepšie. Brie Larson je mi sympatická, i keď si tú radu Juda Lawa o neprejavovaní emócii nemusela brať až tak k srdcu. Zasadenie do 90-tych rokov veľmi cítiť nebolo, nebyť niekoľkých okatých referencii na popkultúru a pár pesničiek od Garbage a No Doubt, tak si ho ani neuvedomím. Oproti posledným marvelovkám ale príliš málo svoje a bez zapamätania hodných scén (odhliadnuc od flerkena). 7-/10 ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Vtipná jednohubka plná digitálnych efektov a efektných akcii. Humor funguje, herci sa bavia a príbeh uteká rýchlosťou blesku. Brie Larson bola dobrou voľbou, pretože z nej vyžaruje osobitosť a elegancia a s nestarnúcim /samozrejme vďaka technológii/ Samuelom Jacksonom tvoria duo, ktoré Vás bezpochyby rozosmeje. Ďalšia Marvelovka, pritom však niečim odlišná a tým aj zábavnejšia ako napríklad prekombinovaný a troška únavný katalóg hrdinov Avengers: End Game. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poměrně fajn Marvelovka se znatelně nucenou femmi propagandou a naprosto odpornou Lashanou Lynch, či co to mělo být. Ale aspoň nám to dává doufat, že si studio odpustí "superhrdiny" a natočí sólovku s pravým hrdinou Furym feat. Goose... ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Už se toho Marvelu začínám zajídat. Jejich filmy objektivně nejsou přímo špatné, mají obrovské produkční hodnoty, jsou víceméně zábavné, ale postrádají hloubku a emoce (rozuměj jsou povrchní), a už dlouho nepřináší nic nového. Captain Marvel je příběhově prostě jen další generická Marvelovka, natočená podle stále stejného schématu. Pobaví, ale musíte být naladěni na stejnou vlnu. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Nemá to něco co by mě vysloveně štvalo ale faktem je že to nemá absolutně nic co by mě zajímalo. Captain Marvel je řemeslně i scénáristicky sterilní a nezajímavý film. Jediný plusový body má u mě Samuel L. Jackson který mě po dlouhé opravdu bavil a nepřišel mi jen jako šašek do počtu. 4,5/10 ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama