Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Recenze uživatele Horal.P k tomuto seriálu (22)

Městečko Twin Peaks (1990) 

První řada byla naprosto geniální, u druhé řady chyběl stejně silný motiv jako byl u první řady (vražda Laury Palmerové). Druhá řada ale velmi rychle nabrala dech a byl to jiný, ale i tak velmi silný příběh. Na pokračování jsme si počkali 26 let .Třetí řada (Return) je už jen neúspěšný pokus  udělat něco naprosto nového. Jenže další "revoluce" v TV seriálech se nekoná a nikdo na to už nedívá. Dokoukal jsem Return jen z nostalgie. Takže 5 hvězdiček je za první 2 řady :-) Nějak nechápu to pětihvězdičkové "uchcávání" nad jakoukoli kravinou, kterou Lynch vymyslí...ale třeba je chyba ve mně a nechápu záměr tvůrce... jediné co mě potěšilo, že Laura žije, ale je to Laura? ()

Série 1 (1990) (S01) 

Twin Peaks jsem viděl se zpožděním 15 let, ale byl jsem tím zcela pohlcen ... tedy 1 a 2 řadou, každá je jiná, ale obě skvělé. Returnem jsem zklamán, všichni píší "zapomeňte na Twin Peaks na 1 a 2 řadu, třetí je báječná šílenost" ... ano, to je ale pro ty, co stříkají blahem nad jakoukoli surovostí, nesrozumitelností a šílenstvím, prostě jakoukoli schizofrením kouskem, co Lynch natočí. Seriál se špatně hodnotí jako celek - první a druhá řada fantastická , třetí řada je fakt o hovně, plná samoúčelných nechutností a surovostí. Hnus ()

Pilot (1990) (S01E01) 

Asi nejlepší pilot k seriálu, co byl kdy natočen  !!! Geniální, zábavné, napínavé a tajemné... ()

Návrat (2017) (S03) 

Nevím, zda třetí řadu uvidím někdy znovu, asi ne. Postrádá to vše, co jsme někteří měli u první a druhé řady rádi. Absolutní tvůrčí svoboda byla bohužel vykoupena totálním nezájmem a nepochopením diváků, včetně mého. Dokoukal jsem jen z jakési nostalgie a s nadějí, že to bude "někdy příště" lepší. NEBYLO. S Twin peaks je konec...už od roku 1992 ()

Epizoda 1 (2017) (S03E01) 

Dost nesrozumitelné, křečovité a zdlouhavé, mám pocit, že Lynch už si opravdu bude točit jen co chce, ale problém je, aby na to někdo koukal ()

Epizoda 2 (2017) (S03E02) 

Stále čekáme Twin Peaks a je to vlastně úplně jiný seriál, byť řemeslně dokonale provedený. ()

Epizoda 3 (2017) (S03E03) 

Mně se třetí díl líbil nejméně ze všech (zatím 4) nových.... nesrozumitelná nuda, bohužel :-( ()

Epizoda 4 (2017) (S03E04) 

Čtvrtá část je zatím nejlepší - druhá a třetí mně přišla naprosto šílená a to mám Lynche rád- ale atmosféra původního seriálu je pryč - snad až ve 4 části se to začíná vracet tam, kde to má být. ()

Epizoda 5 (2017) (S03E05) 

O něco lepší než předchozí části třetí řady, proti původním Twin Peaks pro mě nic moc ()

Epizoda 6 (2017) (S03E06) 

Po šesti dílech stále čekám původní kouzelnou atmosféru z devadesátých let, ale místo ní jsou v šesté části nechutně drastické scény, stejně "nablblý " Cooper - a to už je za námi třetina seriálu... z původních postav se některé jen mihnuly na pár záběrů. Už to skoro vzdávám...:-( ()

Epizoda 7 (2017) (S03E07) 

Dle mého nejlepší díl ze všech zatím nových, i když je pravda(i z jiných komentářů), že agent Cooper jako mimoň je už hodně natahovaný a zdlouhavý motiv. Zhruba čtvrthodinový "návrat", výlučně do městečka Twin Peaks na začátku tohoto dílu, mě hodně potěšil... hlavně s odkazy na Lauru Palmer .Původní postavy zde dostávají daleko větší prostor, včetně Dianne, jejíž podobu jsme dříve neznali. U minulého dílu jsem to už skoro vzdával, ale pokud by to pokračovalo jako sedmý díl, budu dost spokojen. Doufám jen, že pravý Cooper se stane už normálním agentem na kterého se těšíme. ()

Epizoda 8 (2017) (S03E08) 

Popravdě, u 7 dílu jsem si oddechl, že se konečně vracíme do Twin Peaks, po tomhle díle to už fakt asi vzdám. Nesrozumitená šílenost, z které já tedy neuchcávám blahem a netetelím se z báječného "nesrozumitelna". Z původního seriálu, až na pár vyjímek... z té původní bezvadné amtosféry, nezůstalo téměř NIC..Všichni co píší, že Lynch je frajer a točí si co chce.... ano máte pravdu, ale bohužel jeho tvůrčí svoboda je vyměněna za nezájem diváků.... a mám pocit, že na to lidi měli koukat, nebo ne ??? 300 000 sledovanost na díl je průser jak vrata.Navíc brutalita je naprosto nechutná a samoúčelná.Toto není mastrspís ale výplod chorého mozku. Lynch je zvláštní, ale toto je naprostá schizofrenie, která není revolucí v televizních seriálech, jako v roce 1990, ale výstřelek někoho, kdo si buď ze všech dělá srandu a to dost pro HBO drahou, nebo je fakt hodně ujetej. ()

Epizoda 9 (2017) (S03E09) 

Podobné jako sedmý díl - udělá radost těm, kteří se těší na to co zbylo z původních Twin Peaks... takže "u mě dobrý" :-) ()

Epizoda 10 (2017) (S03E10) 

Některé postavy a jednotlivé dějové roviny se začínají hezky propojovat, ale zdá se mně to velmi pomalé na to, že je seriál už za půlkou. Ale jinak vcelku velmi zdařilý díl. ()

Epizoda 11 (2017) (S03E11) 

Je to pořád strašně natahované a už jsem se smířil s tím že, Cooper bude vystupovat jako blb až do konce seriálu...možná mimo úplný závěr To co se u Coopera jevilo jako legrácka v prvních dílech, bohužel pokračuje dál - tohle není Twin Peaks na které jsem se těšil. Vím, že není snadné po 25 letech navázat, ale pro mě je více zklamání než nadšení. Nostalgie částečně funguje, ale nové postavy jsou dost mimo a dějově je to místy nuda...navíc brutalita zde působí dost samoúčelně...viz díl č.8 Zcela jistě dokoukám, ale pak si pustím znovu 1 a 2 řadu. ()

Epizoda 12 (2017) (S03E12) 

Slušný díl, tentokrát nepůsobí natahovaně jako některé jiné. ()

Epizoda 13 (2017) (S03E13) 

Pohodový díl (spousta starých známých tváří) -s moc pěkným závěrečným hudebním číslem - ostatně jako v téměř všech dílech třetí řady. Jinak mně připadá, že se toho moc neděje, děj se posouvá hodně pomalu a nemohu se smířit s tím, že už nemáme Coopera, co jsme znali a měli rádi. Scény se "zlým" dvojníkem Cooperem jsou zbytečně a nevkusně brutální ...u Boba ve starém Twin Peaks stačil jen jeho škleb v krátkých sekvencích - tady teče krve jak v béčkovém hororu a "zlý" dvojník Cooper je vše, jen ne ztělesněním hrůzy... vypadá spíš směšně, místy i trapně jako nepovedený indián . Uvidíme kam se seriál posune v posledních pěti dílech. Četl jsem i novou knihu Twin Peaks , co teď vyšla a ta stojí vážně za to :-) ()

Epizoda 14 (2017) (S03E14) 

Dle mého nejlepší díl z celé třetí řady, absolutní špička. Škoda, že takhle nevypadal celý seriál. Coopera už jsem vzdal, mimochodem v tomto díle naštěstí vůbec nehraje... ale "výlet" do lesa pod vedením Bobyho, Andyho hrdinství, paráda. Jen mám pocit, že si Lynch (Gordon) zahraje daleko více než MaLachlan (Cooper), který bude blbem asi až do konce...škoda. Ale finále se blíží a vypadá to nadějně. Doufám, jen, že nás nečeká otevřený konec jako po druhé řadě, protože ve čtvtrou řadu už asi nevěří ani největší snílci. ()

Epizoda 15 (2017) (S03E15) 

Tady fakt nevím, co si o tomto dílu myslet... po minulém dílu, ze kterého byli všichni nadšeni, přijde díl, který je temný, brutální a těžko pro mě myšlenkově uchopitelný... jako Lynch dost často. Jediné pozitivum je, že snad se Cooper po zásahu elektrickým proudem probere a poslední tři díly nebude chodící loutka, kterou vodí na záchod a který ze své minulosti ví jen, že mu chutná káva a koláče. Kde jsou "koblihy, káva a třešňový koláč", chce se nostalgicky vzpomenout... to už není "naše" Twin Peaks. Tři body za začátek dílu s Edem a Normou v baru RR, ten mě potěšil. Ano, Lynch bohužel kašle na všechny co vzpomínají na první dvě řady, diváci ale zase kašlou na něj . Absolutní tvůrčí svoboda je vykoupena mizivou sledovaností... škoda . Filmy a seriály jsou pro lidi a ne pro tvůrce samotné. ()

Epizoda 16 (2017) (S03E16) 

Matka Laury je klon ? Diana je klon ?... nebo mimozemšťan ? Nebo nějaká tulpa nebo kurva CO ??? Otevírající se obličeje, zlaté kuličky do kterých se mění tyto postavy - mně to připadá hodně debilní. . Blbý na tom je, že sledovanost returnu je naprosto mizivá, takže další televizní Lynch asi už nebude. Lynch si opravdu natočil co chtěl, ale bylo to na úkor diváků a točit filmy nebo seriály jen sám pro sebe, nebo pro pár nadšenců, se nikomu nevyplatí. Těším se na velké finále, škoda, že Cooper je Cooprem jen na poslední tři díly. Vzhledem k tomu, že v Twin Peaks je v dobrém slova smyslu možné vše, je škoda, že Laura a Leland Palmer (řekne celkem dvě slova) dostali v celém Returnu tak mizivě málo prostoru. ()

Související novinky

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Reklama

Reklama