Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Recenze uživatele viperblade k tomuto seriálu (2)

Městečko Twin Peaks (1990) 

Hodnoceno po první sérii: Vítejte v Městečku Twin Peaks. Na první pohled je tu vše normální. Jsou zde lesy, je zde pila, jsou zde lidé, kteří žijí klidně. Ale co čert nechtěl, (nebo co David Lynch chtěl :-)) stane se vražda. Do městečka přijíždí agent Cooper, aby ji důkladně prošetřil, a tím začneme odhalovat, že ne vše je tak, jak to vypadá. Takhle by se dal charakterizovat tento nepochybně kultovní seriál. Dalo by se říct, že pro seriálovou tvorbu byl Twin Peaks něco, co položilo základy dnešních seriálů (vše je propojené, sledujeme více osudů, zvrat na konci). Možná se pletu, ale myslím, že tohle byl jeden z prvních takových seriálů, ne-li první. Jinak je zde dost vidět, že se na seriálu podílí Lynch. Atmosféra, některé scény… Prostě a jednoduše, pokud jste fanoušky Lynche, tak si tento seriál užijete ještě více. Po pouhých 8 dílech si mě seriál získal a nemůžu dospat dalších dílů. Zatím plný počet a jsem zvědavý, kdo že ji vlastně zabil. P. S. Český dabing je skvělý. I když preferuju originální znění, tak tady mi dabing nevadí. P. S. 2. A o tom, že tohle je bezpochyby životní role Kylea MacLachlana, se snad ani nemusím zmiňovat. Druhá série: Otázka po druhé sérii nezní, kdo zabil Lauru, ale je v tom Městečku někdo normální? :-) Ne, teď vážně. Po zhlédnutí finále musím opět konstatovat, že Lynch mě (zase) dostal. Twin Peaks není seriál jen na jedno zhlédnutí a já doufám, že se mi jej někde podaří sehnat i v originále (ačkoliv byl dabing opravdu dobrý). Postava Boba je zřejmě to nejlepší ztělesnění zla, jaké lze vůbec na obrazovkách vidět. Scény s ním by se v některých momentech mohly měřit s velmi dobrými horory. Hodnocení nechávám stejné a jdu shánět Twin Peaks: Fire Walk with Me. P. S. A potěšily mě roličky Davida Duchovného a Heather Graham. ()

Pilot (1990) (S01E01) 

Tak konečně po sobotní chybě ze strany Novy Cinemy (pro nezasvěcené, nejenže rozsekli pilotní díl tohoto seriálu na dvě části, ale v sobotu pustili jako první díl DRUHOU část, takže v neděli nám jako omluvu pustili pro změnu oba a dokonce ve správném pořadí!) můžu dnes (pondělí) ohodnotit tento skvost. Ale co říct, abych byl alespoň trochu originální? Nic, takže se asi budu jen opakovat. Městečko Twin Peaks je příklad KULTU. Už po pilotním dílu na mě dolehla atmosféra, která mě nepustila až do konce závěrečných titulků. Kyle MacLachlan tu hraje něco mezi agentem a totálním psychoušem (až uvidíte některé jeho výrazy, tak pochopíte) a ta hudba! Hned po skončení filmu jsem si prostě musel stáhnout úvodní melodii (Julee Cruise - Falling) a ta mi teď hraje do uší. A je tak nádherně mrazivá! Pokud takhle bude pokračovat celý seriál, budu hodně spokojený. Zde jednoznačně patří plné hodnocení. (Seriál zhodnotím po zhlédnutí celé řady.) P. S. Český dabing je jeden z těch lepších, vlastně je hodně dobrý. Pouze u dvou osob (spojovatelka, sestra Dony) mi nesedí. Ale jinak si nemám na co stěžovat. ()

Související novinky

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Reklama

Reklama