Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 2
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Recenze uživatele NiaWolf k tomuto seriálu (13)

Loki (2021) 

První řada: Jsem velkým fandou filmového i komiksové Lokiho, takže představa hraného seriálu zaměřeného jen na něj znělo jako ambrozie. Skvělí herci (Sophii vážně nepočítám, ta nic nepředvedla), štědrá prkenice od Disneyho, neomezené možnosti příběhu, který se nemusí vázat na MCU... to zní jako návod na úspěch, ne? NE! Protože to dali do ruky Kate Herron, která prostě nic neumí a celý seriál pohřbí hned třetím dílem, po kterém jde celý seriál rychle do kopru. Ani se nedivím, že první dva díly jsou nejlepší, však ty také byly určeny kritikům a měly nalákat diváky. Jenže pak se seriál začne máchat v různých žánrech, od fantasy, přes romantiku, roadtrip až to skončí naprosto žalostným komickým vystoupením hlavního záporňáka. Na začátku seriálu si říkáte, jak jsou tam takové drobnosti a jinotaje, které jistě budou důležité v dalších dílech, jenže chyba lávky, je to prostě jen debilním scénářem, který nedokáže z těchto maličkostí těžit (tak jak to uměl třeba Dr. Who). Asi nejsmutnější jsou bojové scény, které působí vážně zoufale a velmi mě hněte, jak v každém díle má Loki úplně jiné schopnosti, které v následujícím díle zase nemá, takže působí jako naprostý zoufalec. Není nic smutnějšího, než když vidíte svou léta oblíbenou postavu hrát druhé housle ve vlastním seriálu a ač nerada, tak musím přiznat, že mě zklamal i výkon Hiddlestona, který zde hodně slevil ze svých standardů. Jediným světlobodem je, že Herron dává od další sezony pracky pryč, ale nejsem si jistá, zda mě seriál znovu naláká. Je to totiž skvělá ukázka, jak zabít skvělý potenciál seriálu, stejně jako tomu bylo u Vikingů, GoT, Umbrella Academy a dalších. Druhá řada: Loki v podání úřednického šimla, který řeší jeden průser za druhým, načez následuje studená sprcha v podání opět otravného Kanga. Druhá série je mnohem svižnější a snaží si držet určitou úroveň. Přesto ji Loki spíše jen prolétává a hledá svůj účel v Marvelu, který nakonec nalezn ve sci-fi. Fanoušci Doktora WHo budou určitě spokojení více než fanoušci Lokiho. ()

Velké poslání (2021) (S01E01) 

Trochu mi vadily ty počáteční vynucené fórky, které k Lokimu IMHO tak moc nepatří. Není to Joker, a to ani ve filmu ani v komiksech. Vážnější tón, do kterého se přepne v druhé polovině, svědčí seriálu mnohem více, a tak doufám, že v něm bude pokračovat. Líbí se mi i chemie mezi Hiddlestonem a Wilsonem, očividně si sedli, což je dobrý začátek. Ta (skoro) hodina utekla neuvěřitelně rychle a byrokratické prostředí je příjemným oživením. Glorius. ()

Varianta (2021) (S01E02) 

Dost jsem se v ději téhle epizody ztrácela. Možná je to jen můstek k další epizodě, kdy člověk pochopí víc věcí, ale zatím je to těžko pochopitelný balast. Nejtrapnější mi přišla scéna se salátem. Snad další díl bude lepší a hergot, proč je takový problém sehnat černou paruku. To je takový problém se alespoň částečně držet komiksů? ()

Lamentis (2021) (S01E03) 

Třetí epizoda patří přesně do té kategorie dílů, který když neuvidíte, tak se vůbec nic nestane, vlastně je dokonce lepšího ho nevidět, protože po zhlédnutí člověk nestačí kroutit hlavou. Vážně si nemyslím, že šestidílný seriál potřebuje takovýto vycpákový díl, kde se jen vedou plytké řeči a nikam seriál neposouvá. Dobře nebudu dílu křivdit, prvních 10 minut ještě dávaly naději, ale pak už jen dlouhý ZÍÍÍV. Sophia Di Martino spadá do kategorie hereček, co všechny emoce hraje jediným výrazem ve tváři a překvapivě i Hiddleston tady kolem ni poskakuje jak otravný trpaslík a vzájemně vedou mizerné dialogy. Zcela tu chybí ta správná chemie jako mezi Lokim a Mobiusem. Efekty a bojové scény jsou nepřehledné a prostě hloupé. Hudba šla také dolů oproti předchozím dvěma dílům. Marně hledám nějaká pozitiva. Snad jen, že nějaké dvanáctileté divačky budou mít divoké sny, protože se přece odhalila Lokiho sexualita! Přesně kvůli tomu se na tenhle seriál lidi dívají! Bože.. ()

Větvení (2021) (S01E04) 

Chybí mi tu možnost dát půl hvězdičky, protože tenhle díl si zaslouží tak 3+1/2. Sám o sobě není vůbec špatný, bohužel jde znát, že se tvůrci snažili do 50 minut narvat, co se dalo, když tedy předchozí díl museli obětovat pindání se Sylvií. Takže sice je tu nášup zajímavých událostí a informací, ale tedy střih je tu přímo zrůdný. Zrovna když si řeknete, tak jak tohle dopadne? Střih! A už to nějak dopadlo, tady máte výsledek. Jak se tam dostanou? Střih, už tam jsou. Hodně jde vidět lazy-writing a teda ty bojové scény... viděl je někdo než to pustili na obrazovky? Tak jako tak Mobius je zase zpět, což dílu velmi prospělo, Sylvie je trochu bokem, takže dobrý a Hiddleston trochu zkrotl, takže už to celkem šlape narozdíl od předchozího dílu. Je tu tedy hodně zvratů, některé očekávané, některé méně, také se tu ukáže stará známá tvář. Závěr je tak trochu dýka do zad, ale naštěstí je tu potitulková scéna, díky které si řada diváku oddychne. Zlepšení nastalo, ale tenhle seriál by si vážně zasloužil více dílů... ()

Cesta do neznáma (2021) (S01E05) 

Zajímavý díl, který nabízí hodně easter eggů a dojde tak trochu k protnutí s komiksovým světem. Některé momenty mi přišly trapné a zase je to hodně děr ve scénáři. Znáte to, tři lidi zmizí v různých z různých míst, ocitnou se v rozsáhlém světě, ale naštěstí se během 5 minut hned potkají? Jo tak přesně to mi tu docela vadilo. A také to neustále poskakování (MCU) Lokiho kolem a trapné odlákávání pozornosti hlavní bestie. Haloo Loki, víš že ses kdysi uměl zduplikovat a tím bys skvěle zmátl nepřítele? Aha, už nevíš, ted umíš vyčarovat jen deku..tak jo. Ale docela jsem si užila moment Classic Lokiho, ale ten docení asi jen čtenáři komiksu. ()

Pro tok času. Vždycky. (2021) (S01E06) 

Několikrát jsem se musela přesvědčit, že se vážně koukám na seriál od Marvelu/Disney a ne na nějakou parodii. Tenhle závěr je prostě plivnutí do tváře všem divákům, kteří od seriálu čekali alespoň průměrnou úroveň. Takových náznaků, tajemna a možností jak závěr pořádně zakončit - třeba kdyby hlavním záporák byl syn/dcera Lokiho/Sylvie, nebo jejich ultra zlá varianta nebo... jo to by byl mindfuck, ale ne, místo toho dostane nějaké stand-up vystoupení, kde si nějaký trapný "N" cintá pentli, zatímco oba herci jen čučí. Ani bych se nedivila, kdyby se ta scéna natočila jako reakce na čtení scénáře. Celý tenhle díl je vlastně jen tupá rohožka pro Marvel Phase 4 a nemá ambice být ničím jiným. O scéně s Mobiusem ani nemluvím. Tady zklamalo snad všechno. Doporučuji zkouknout prvních pět minut a pak to vypnout a domýšlet si, že seriál měl důstojné finále. ()

Ouroboros (2023) (S02E01) 

Vypadá to nadějně, ale po první sérii, která také začínala slibně, už ve mě hlodá červík nedůvěry. Trochu mi vadí divné prostřihy a vlastně ani moc nechápu, proč má Loki tak nahnáno za závěru první série, když se zatím vlastně ještě nic nestalo. Paradoxně se mi víc začíná zamlouvat postava Owena Wilsona, který (a nechce se mi věřit, že to píšu) hraje lépe než Hiddleston. Tak uvidíme, jestli se to celé zase nepodělá, jakmile do toho hodí vidle Sylvie.. ()

Bídák Brad (2023) (S02E02) 

Hned na začátku dílu jsem nepobírala, proč jdou po "Bradovi", proč vlastně shánějí Sylvii...na vysvětlování není čas, prostě konec se blíží a to vysvětluje všechno. Ale bylo fajn vidět, že Loki má taky i jiné schopnosti, než jen pohazování vlasů a panické pobýhání sem a tam. To dává připomenout, že je to taky bůh (kteýr se oblíká jinak) a jen úředník s nevkusným ohozem. ()

1893 (2023) (S02E03) 

Tak si říkám, že by se pro roli Kanga jen těžko sháněl méně charismatický a horší herec než je Jonathan Majors. Snad jedině že by místo něj hrála Jada Smith. Ten člověk prostě neumí vůbec hrát a je tak neuvěřitelně nesympatický a protivný, že to kazí celý díl. Sylvie se taky jen náhodně ukáže, aby si mohla zašermovat, a zase zmizne bůhví kam. Proč? ()

Srdce TVA (2023) (S02E04) 

Naštěstí díl o IT Crowd zachraňuje konec. Ale chce to víc Lokiho... ()

Věda/Fikce (2023) (S02E05) 

Trochu mi ten díl připomínal Interstellar - dlouho nic, pak WUT? a ticho. Určitě je to zatím o tři řády výše než byla první řada, ale stejně mám trochu obavy o to, jakým směrem se Loki ubírá. Přece jen, má to být asgardský bůh falší, co umí kouzlit. A v seriálu se z něj spíše stává Doctor Who. Nestěžuji si, jen to podotýkám. ()

Velké poslání (2023) (S02E06) 

Upřímně, moc nevím, co o tomhle dílu napsat. Nebylo to špatné, nebylo to dobré. Špatný i dobrý závěr. Asi mi nějak nejde přes srdce, tak drastická změna charakteristiky Lokiho. Loki byl vždycky takový ten všivák, co vyvažoval Dušínovského Thora a čas od času překvapil nějakým zaváháním, či přidal ruku k dílu. Tím byla ta postava zajímavá. Jenže, co z ní zbyde, když se z ní stane hrdina? Co kdyby se ze všech padouchů stali příkladní hrdinové, kteří se obětují, dělají správná rozhodnutí a všechny chrání? Bavili by někoho takového příběhy? Závěr sice hraje na epickou strunu, ale mně tam tedy spíše zůstala takový hořká pachuť zklamání, že z Lokiho udělali "hodného blbečka" a všem postavám kolem je to jedno. No, co Oli šel svou cestou, všechny nás spasil a všem nám je to jedno. Pojďme na směnu do Mekáče. Ale zase uznávám, že kdyby Hiddleston šel dělat Pána času, tak to by bylo něco! ()

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama