Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká paráda! Výbornej hounted house horor, kterýmu remake sahá asi tak po koule, navíc si myslím, že ho lze považovat za předka všech těch novodobých, a taky mi v určité fázi připomněl legendární Osvícení. Dnes už je ta šablona okoukaná, ale v době vzniku tomu tak nebylo, a s tím je potřeba k filmu přistoupit. Vyvraždění famílije v baráku, nová familíje, divný věci, pár zranění, útok na psychiku, hádky a ........... Jo, zní to strašně ohraně, ale tenhle kousek to gumuje skvělýma hereckýma výkonama, pomalým, atmosféru gradujícím průběhem a značnou dávkou nejistoty, kdo nakonec co. Schválně si po tomto pusťte 3:15 zemřeš, pokud nejste čistě konzument bez špetky vkusu, rozdíl v kvalitě poznáte velmi záhy. Za mě opravdu jeden z nejlepších HHH. Plná palba a doporučení! ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Myslím, že po tomhle filmu mám definitivně jasno - duchařiny jsou můj nejméně oblíbený subžánr. Teď to možná zní, jako kdyby mě Amityville Horror něčím naštval, ale není to pravda. Není to špatný film, jenom neuspokojil má hororová očekávání. Evropské a zvláště pak americké duchařiny už bývají takové, že se opakují a ve všech je prakticky jedno a to samé, a tahle není bohužel výjimkou. Bouchající dveře a neviditelní duchové ve mě zkrátka nevzbuzují pocit mrazení. Od hororu tak vysoce hodnoceného jsem očekávala trochu víc, než tyto zaběhlé a často opakované prvky. Ale i když mě to jako horor moc nenadchlo, jako rodinné drama to celkem ujde a napjaté vztahy byly to, co drželo moji pozornost na takové úrovni, že si tento film snad budu chvíli pamatovat. Navíc je zde docela slušné herecké obsazení a tak dávám 3*. ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

James Brolin je sice fotr Joshe, ale tady vypadá spíš jako starej Christiana Balea. To jen tak na okraj. Horor jako takovej je dobrej v první půlce, kdy se zajímavě stupňuje napětí, pak se to začíná nepříjemně srát. V tý době to ale musela bejt bomba a je neuvěřitelný, kolik současnejch režisérů pořád kopíruje několik desetiletí starý postupy (viz třeba aktuální horor Jamese Wana V zajetí démonů). 60 - 70% ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Prvý diel tejto rozsiahlej hororovej série spadá do mierného nadpriemeru. Príbeh, priebeh deja a ďalšie veci sú spravené charakteristicky ako pre každý film o strašidelnom dome. Lenže tento film má tú výhodu, že má jedného skvelého herca, ktorý hrá postupne šialeného chlapa fakt dobre. Atmosféra celkom funguje až na miesta s vykecávaním. Škode tej dlhej stopáže. Na takýchto filmoch sa mi vždy páči keď je zlo vykresľované cez (katolícku) cirkev. Tu to fungovalo perfektne a dalo sa cítiť, že ide naozaj o zlo, nie o nejakú sračičku. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozerať tento film prvýkrát v roku 2023 zabraňuje hodnotiť jeho klady a zápory skutočne objektívne. Všetko sme už videli, použité hororové trópy sú dnes už doslova otrepanými klišé. Ak je nablízku démonická hrozba, tak tu máme muchy alebo včely, namiesto vody vám z vodovodu tečie (asi) nafta, počujeme tiché hlasy a sem tam sa objaví falošná ľakačka (mačka v okne). Nezabudnime ani na rýchlo sa zatvárajúce dvere. Amityville funguje lepšie ako psychologická dráma a je fajn, že ide stále viac o civilne nakrútený horor než o horor v tom pravom slova zmysle. Ak by sme tu nemali napríklad tajomné oči a všetko by ostalo ešte viac v náznakoch, asi by dnes išlo o väčšiu klasiku žánru. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Když Jeff (Michael Sacks) dorazí k domu, přijíždí v autě Jeep Cherokee, které má vepředu čtvercová světla. Tento model aut však měl kulatá světla až do roku 1979 nebo 1980, tudíž je Jeff nemohl mít na svém autě v příběhu odehrávajícím se v roce 1975. (hansel97)
  • Scénář k filmu napsal Jay Anson, autor knihy The Amityville Horror. (Chatterer)
  • Film nebyl natáčen v Amityville na Long Island, ale v Toms River v New Jersey. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama