Reklama

Reklama

Doktor z hor

(seriál)
Německo, (1992–1999), 76 h 12 min (Minutáž: 45–90 min)

Hrají:

Gerhard Lippert, Anita Zagaria, Manuel Guggenberger, Enzi Fuchs, Walther Reyer, Carin C. Tietze, Herbert Fux, Harald Krassnitzer, Klaus Wildbolz (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(95)

Príbeh lekára, ktorý sa ožení s dcérou horského zverolekára, ale odmietne prax v alpskej dedine a ide za kariérou do Mníchova. Nešťastnou náhodou príde jeho manželka pri autonehode o život a svokor mu túto udalosť dáva za vinu. Dôjde k rozkolu, ktorý vyústi takmer zo strany svokra v nepriateľstve. Zmierenie tých dvoch zariadi gazdiná zverolekára a priláka zaťa lekára, aby začal prax u nich na horách. Vplyvom lavíny príde lekár o život a namiesto neho nastúpi nový mladý lekár a dedina tak konečne získala opäť svojho lekára, ktorý poskytuje všestranné služby obyvateľom hôr tak, ako je to bežné odjakživa u vidieckych lekárov. (RTVS)

(více)

Recenze (268)

Falco.araea

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenčně nejlepší telenovela, kterou nám vozila teta na videokazetách a my jsme se na ni potom s babičkou tajně dívaly, aby nám rodiče nenačapali. Radši to nebudu hodnotit, protože je to velmi sporné mezi pěti hvězdičkami a odpadem, ale co já jsem se na tom naučila důležitých slovíček! No vážně, na výuku jazyka je to úplně jako dělané, 72 hodin poslechů vám žádná učebnice přece nedá! :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to s mámou neskutečně žral. Doktor vyléčil nevyléčitelné a já měl radost, že i nejmenčí naděje dokáže plnit ty největší sny. Jenže takhle to ve skutečnosti není a nikdy nebude. Doktor z Innsbrucku byl možná bůh, ale nejspíš si na něj hrál, jestli se tomu dá tak nazvat. Respektive, Rakušáci a Němci točili citlivě naivní příběhy už v době, kdy seriálová aktivita u nás byla kriminální a podobně laděné seriály začali točit až v novém tisíciletí. (1/10) ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Taková seriálová procházka po Alpách,. . . někdy lepší, někdy horší díl, celkově nic extra, ale jako malej sem na to koukal z Babičkou. Jednoduchý nenáročný děj, pěkné prostředí, některé postavy mi byly dokonce sympatické a celkově nepřesáhl počet dílů 100, takže teoreticky i koukatelné. Po druhé bych to ovšem asi už nezkousnul. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Pytlák v lese na lovu střelil doktorova psa a doktor měl z toho takový šok, že uklouzl a spadl ze skály do propasti.. Nemůžu napsat, že by se tam nic nedělo Tenhle doktor z hor byl podle mě nejlepší a potom to šlo hodně z kopce, vlastně z hor. Proto dávám pět hvězdiček, abych měl dostatečnou rezervu na negativní hodnocení pozdějších volných pokračování. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Tyrolská příroda je sice krásná ale to je tak všechno ! V tomto seriálu mi připadalo všechno až nějak moc neuvěřitelně přehnané..Možná mi dáte za pravdu? Všechno načinčané a upravené jak já nevím kde...Jako když čekali návštěvu samotného Císaře pána.. Nikde ani smítko, bobek na zemi zde téměř neuvidíte..Vnitřek domu jako z pohádky..A lidé oblečeni po celou tu dobu, jako když jdou na ples..Něco dělají, nikdy nejsou špinaví a vždy přitom navíc elegantně oblečení..Tak já nevím buď jsem blbej já a nebo holt někdo jinej..? Moc jim to ale nežeru.. Člověk by se tam snad bál i kýchnout natož aby si uprdl ! Ne tyto seriály já prostě nesnáším, a neuznávám stále jen na jedno brdo. Telenovely, Německé a Rakouské seriály až na vyjímky momentální malé televizní zlo! Já vím, jedná se převážně o levnou produkci a komerce nám to chrlí takovým tempem, že by se zato nemusela stydět ani Česká televize v dobách minulých, kdy nás zaplavovala všemožnými Sovětskými filmy nejen válečné produkce...Radši bych se ale podíval na ně než na tyto katastrofální, oduševnělé slátaniny pro slabomyslné ! První epizody v uvozovkách ještě za něco stáli, pak už se ale jednalo o čirý odpad ! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Filmování probíhalo v rakouské obci Wildermieming. Příběh vycházel z úspěšných románů. (dyfur)
  • První čtyři série zaznamenaly nečekaně obrovský úspěch napříč celou Evropou. Každý týden tento seriál sledovalo přes deset milionů diváků. (mar48)
  • Představitel hlavního hrdiny Gerhard Lippert se objevoval v prvních 4 řadách a natočil 60 dílů. Poté se sám rozhodl seriál opustit. (M.B)

Reklama

Reklama