Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (606)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Příliš nerozumím tomu, proč jsou snímky z DCEU vždy tolik přepálené nelogicky silnými schopnostmi počínaje a ničením celých velkoměst konče. Nicméně vzhledem k tomu, že cílovou skupinou jsou tentokrát žáci prvního stupně, alespoň to ladí s účelem filmu. Co ale nevyznívá pozitivně, je přímočarý scénář, který přibližně od poloviny pouze násobí ne právě pohlednou či ozvláštněnou akci, jako by nebylo možné zničit nevýrazného padoucha už někdy kolem osmdesáté minuty stopáže, pročež hláškám a několika komediálním výstupům navzdory snímek v druhé polovině nudí. ()

moriero odpad!

všechny recenze uživatele

Oj, tak toto jsem dal jenom do půlky. Páč jsem jeden z promile lidí, co není odvařený ze superhrdinů, mám rád, když téma někdo uchopí... trochu jinak. Ale ne uchopí diletantsky. 100% šablonovitých charakterů jste viděli v každém jiném filmu. 99% charakterů brutálně nesympatických. A hlavně...když vás nedojme jeden sirotek, tak vás přece musí dojmout plný barák sirotků - to dá rozum. V komentech na Novinkách.cz byste mě ukamenovali, protože mi multi kulti ani trochu nevadí. Fakt. Ale černošská holčička, co se ráda objímá, a asijský mini ajťáček...to jako vážně? A jestli měla být gay-porn-star image Shazama! sebeironie, ještě bych to jakž takž bral, ale do té půlky, co jsem viděl, to tak nevypadalo. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Na Shazam! se mi zrovna moc nechtělo, ale kamarádi mě přemluvili. Bohužel i tak si musím stát za tím, že to stálo za starou bačkoru. Příběh celkem o ničem s nic moc zápletkou. Hlavní postava nechytla. Akční scény sice dobré, ale hudba k nim též nijak mistrovská. Za mě akový nadprůměrný film, který nedoporučuji. 6/10 ()

Adaaamecek 

všechny recenze uživatele

Popravdě DC filmy mně osobně nijak moc nezajímají ale i tak jsem se na Shazama opravdu hodně těšil. Mělo to být něco nového. Něco úžasného. Má to být vtipné. Vtipné to opravdu bylo, ale měl to film o Shazamovi! A ne o lidech kteří si na Shazama hrají. Casting byl tím pádem asi okay. Také se filmu opravdu dost povedlo vložení hudby tam kde se vůbec nehodí. Za tohle rozhodně něco málo strhnu. Sečteno a podtrženo, aby DC naskočilo zpět na svoji krasojízdu bude muset hodně přidat. 6/10 ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 6/10. ()

Repa_02 

všechny recenze uživatele

Neškodná slabá komiksovka pro hodně malé děti, to jsem od DC nečekal. Příběh je strašně narychlo a spíš mi připadá jako takový ty trapárny jako škola superhrdinů, filmy z Jugoslávie, nebo nějaký ty levný Indický sračky. 50% ()

david141474 

všechny recenze uživatele

I na druhé zhlédnutí mi přišlo to finále příšerně zdlouhavý. Když však nepočítám to finále, film je jinak opravdu solidní. První půlhodina kde se pomalu nic neděje je celkem nudná a nezáživná, když však Billy přijde ke schopnostem, tak je film už o něco zajímavější a není tak nudnej jako doposud. Soundtrack je opravdu skvělej a do filmu se perfektně hodil. Děj je celkem solidní. Postavy jsou taky skvělý, ale nejvíc vyčnívá Zachary Levi jako Shazam nebo Mark Strong jako Dr. Sivana. Herci jsou taky skvělí hlavně tady ti dva, který jsem před chvilkou zmiňoval. CGI bylo pěkný a dalo se na to koukat. Finální scéna je božská a první podtitulková scéna něco naznačuje. No a ta druhá je tak na výplň. Naštěstí to není tak špatný jako ve Strangovi 2 s Brucem Campbellem. 9/10 I na druhé zhlédnutí je to finále šíleně zdlouhavý. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se bavil, možná jsem měl tak dobrou náladu u filmu na prvních Strážcích galaxie, navíc mi to nepřišlo jako taková Běčková popkornovka jako Aquamen. Marvel bude mít co dělat, aby ten pocit s Avengers překonal, i když to asi nepůjde, Avengers si nemohou dovolit být tak pozitivním filmem s odlehčenou atmosférou. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

SHAZAM! Sakra nedostal to od lidí tak perfektní hodnocení jako si představuju, tak jinak 5/5! 100% Shazam není typickým DC filmem, ale počinem, který skvěle odráží podstatu a skutečnost hrdiny. Být 14ti letých výrostkem co dostane možnost létat po Philadelphii tak se chovám úplně stejně. ()

Marselus517 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Film by som rozdelil na dve rozdielne časti. Na prvú polovicu, ktorá je zábavná a dokáže človeka zaujať svojím netradičným prístupom k superhrdinskej látke (Deadpool pre 13-ročných) a detskou naivitou, ktorá srší z každej scény. Bohužial, v druhej polovici humor prestane fungovať a je viac trápny ako vtipný. Najväčším problémom to ale nie je. Tým je abencia emócií a prepálená stopáž. Detská verzia hlavného hrdinu je nesympatická a nemáte možnosť si k nemu vytvoriť vzťah, vďaka ktorej by ste mu fandili. Taktiež mi chýbal nejaký katalyzátor, moment, kedy by si uvedomil, že sa správa ako ču*ák a mal by zmeniť svoje správanie. Taká scéna tu samozrejme bola, ale absolútne neúčinná. Absenciu emócí taktiež utvrdzuje nezaujímavý generický záporak/záporaci. Veľkým problémom je stopáž filmu, ktorá je tak o 30 minút dlhšia ako má byť. čo sa prejavuje v často hluchých a nezaujímavých scénach v druhej polovici filmu. Napriek kritike sa dá na to pozerať, Zachary Levi je sympaťak a mytológia okolo hrdinu dosť zaujímava na to aby ste sa začali nudiť až pred koncom filmu. ... 6/10 ()

mertikek 

všechny recenze uživatele

Konečně, po dlouhé době zábavný DC film, řekl bych především proto, že je to blbina, která si na nic nehraje. Velkou výjimkou byla Wonder Woman, ale ostatní filmy DC si hráli na kvalitní a vážné filmy, což se jim nepovedlo. ()

Lares4 

všechny recenze uživatele

Tak mám kino také za sebou. Mám z toho filmu dost smíšené pocity. Jednak protože sem se na film hodně těšil a jednak protože sem dostal něco dost nečekaného. Ten film je vyprávěn dost zvláštním způsobem. Navíc mi to připomínalo trochu osmdesátky. Těch sedm hříchů se moc nepovedlo a klidně bych se i obešel bez Shazam family. Zachari Levi dle mě zvládl svou roli jak nejlépe mohl a se Strongem taky zvláště problém nemám. Vadila mi celkem přehnaná stopáž. Co bylo fajn byl humor, který byl tak akorát. Za mě prostě průměr. Něco se mi líbilo a něco ne. Ale kina nelituji..... ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Extra pomalý rozjezd. Billy Batson se dostane do politicky korektní náhradní rodinky, dostane od hipísáckého čaroděje superschopnosti a následuje spousta machrování. Billy mi k srdci nijak nepřirostl, dospělácká verze Zachary Levi je lepší, ale nezachrání to. Objeví se záporák, následuje nedomrlá dějová linka s Billyho matkou (Vážně? To sakra nemohli vymyslet něco lepšího?) Billy si uvědomí, že má svou novou rodinku hrozně rád. Jak na to přišel, nevím. Na nějaký vývoj postav anebo sbližování nezbyl čas. Vyjímku bych udělala akorát u Darly, která byla k sežrání. Nebohý nedoceněný záporák je poražen...Na 130 minut toho bylo sakra málo. Sice zábavný film, ale příliš dětinský. Tvůrci vsadili na vtípky a zapomněli na pořádnou dějovou linku. Slabší průměr. ()

Sefko 

všechny recenze uživatele

Ono mi to dosť pripomenulo prvého Iron mana. Ten už keď išiel do kín bol považovaný za priemer ktorý však zachraňoval Downey Jr. a po titulková scéna ktorá sľubovala do budúcna veľké veci. A niečo podobné sa deje vlastne aj tu. Levi síce nieje Downey ale rozhodne je vidieť, že si rolu užíva. Tiež vzájomná interakcia medzi Billym a Freddym je podarená. Ale to je tak všetko. Akčné scény sú bez nápadu a iba opakujú to čo už sme vedeli niekde inde. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

DC sa zameral na mladšie vekové skupiny a v štýle nedeľného fantazy príbehu ponúka humor, akciu, silu priateľstva a rodiny a súboj dobra so zlom, ktorý pochopí aj dieťa. postava Bilyho a celková fylozofia sily Shazamu má viacero možností rozprávania a tvorcovia zvolili asi tú najmenej násilnú a pomerne jednoduchú líniu. Shazam ako jeden z najmocnejších hrdinov DC sa celý čas prejavuje detinsky a presne to dobre aj vystihol Zachary. Ako sólovka to bolo dobré a celkom ma to aj bavilo. Myslím že by mi ani nevadilo pokračovanie. ()

breebee 

všechny recenze uživatele

Ten film přinesl přesně to, co jsem od něj očekávala, o nic míň, o nic víc. Byl vtipnej a zábavnej. Akorát ta závěrečná bitka byla na můj vkus zbytečně dlouhá. Každopádně je to z toho lepšího, co DC vytvořilo. ()

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama