Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (606)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tady je zase zapšklých komentů! Shazam má oproti různým marvelovkám výhodu, protože nežádá znalost dalších x filmů, aby divák porozuměl všem narážkám, motivacím a vztahům. Může dokonce fungovat jako rodinný film, z jehož estetiky režisér čerpá. /// Sympatický Levi v upnutém červeném kostýmu s naprosto komicky nanicovatým bílým pláštíkem, je sice nejen vysvalený, ale hlavně přesvědčivý svou poťouchlostí. /// Výraznou slabinou filmu je záporák doktor Shivana, který nenabízí nic, co bychom už mnohokrát neviděli. Byť má film přes dvě kilowatthodiny, je téměř prost zcela nezáživných sekvencí. Scenárista se přiznaně ani nesnažil napsat spletitý příběh s mnoha podzápletkami, které většinou jen tříští pozornost a bývají galakticky překombinované. Nemá ani tak desetinu akce, co jeho ostatní sourozenci z DC rodiny a některé triky zejména v létajících scénách jsou poněkud slabší. Nabízí ale skutečně fungující humor, není v něm taková tma a nemá kamenné herce (zdravím Henryho Cavilla) a postavy, které se berou tak smrtelně vážně, až je chcete proplesknout (posílám pozdravy Batmanovi). [Kino, 2D s titulky] ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou stěnu nebořící dětský Deadpool. Má to pár velmi fajn scén a fórů, ale jinak je to jen průměrná (a stopáží brutálně přestřelená) rodinná komiksovka, u níž jsem v druhé půlce chvílemi doslova usínal. Shazamův fikční svět je silně nezajímavý (včetně akčníh scén), což bohužel platí i pro Marka Stronga v roli hlavního padoucha. Po skvělém Aquamanovi opět trochu úpadek v rámci DCEU (ale naštěstí určitě ne nijak katastrofální jako třeba v případě Ligy spravedlnosti). 50 % ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

K mému nezměřitelnému údivu jsem nesmírně příjemně překvapen. Jako by tento film snad ani nebyl z dílny DC. Naprosto odlehčená a nečekaně vtipná záležitost. Snad jen toho análního průzkumníka Ashera Angela (už jeho jméno smrdí odpornou cukrovkou) by to chtělo vyměnit za někoho, kdo alespoň vzdáleně působí heteresexuálním dojmem. Kvůli obsazování podobných metrosexuálních dětí získávají potom mladá děvčátka celoživotně deformovaný sexuální vkus a nenechají se v pozdějším věku zlákat na vysportovanou mužskou postavu a vysoký intelekt. Zachary Levi byl naprosto boží přerostlé dítě. Celý snímek provází humor, který ocení zejména děti všemožných věkových kategorií, ale lze si všimnout i mnoha nenápadných vtipných narážek pro ty starší z nás, takže je to ve výsledku film pro všechni diváky, kteří nejsou přemoudřelí pičusové. Já se zkrátka velkou část stopáže úžasně bavil. Mark Strong byl v roli oldschoolevého záporáka také velice zajímavý. S příběhem jsem také neměl žádný problém. Kdyby si tvůrci dali více záležet s obsazením toho otravného dětského homosexuála, možná bych na moment zauvažoval i o plném hodnocení. Vydařená záležitost a ten správný směr, kterým by se mělo DC vydat, aby alespoň mohli existovat současně vedle Marvelu, který je přeci jenom někde trošku jinde. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Viděno v kině (2D dabing). SHAZAM! Je další součástí DC filmů. Trailer mě moc neuchvátil, ale přeci jenom jsem byl zvědavý, jaké to asi bude. Rozhodně se z toho nakonec stala nadprůměrná a neškodná jednohubka. Na víc shlédnutí to asi nebude, i když já se k tomu určitě ještě někdy párkrát vrátím. Největším kladem je skvělé obsazení dětských (už tedy dospívajících) postav – zahrané to bylo moc hezky. Zbytek filmových aspektů jako je příběh, záporák atd – to už bylo vedlejší, včetně akce, která zde byla vcelku obyčejná a vsunutá zde už jen tak z nutnosti pro potřeby snímku. Schopnosti superhrdiny byly celkem jednoduché, ale hezky se na to dívalo. Byl to takový vtipný Superman, co k tomu dodávat ? ;) Po komediální stránce to působilo docela dobře, najde se tu pár vtipných momentů a i hlášek. Finále už trochu postrádá tempo a nijak extra napínavé to není, ale nevadí. Záporák mě moc nebavil, ale tak bylo to pojato takovým rodinným a dětským způsobem takže to nevadí. Hudba byla obyčejná, ale dostačující. Říkal jsem si, že dám lepší 3*, ale nakonec štědře zaokrouhlím na slabší, ale zaslouženou čtyřku. Pokračování si myslím ať radši nevznikne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA $140,480,049║Tržby Celosvetovo $366,000,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,367,840║ Tržby za predaj DVD v USA $8,779,249║ Čistý rutinný priemer, ktorý sa krkolomne rozbehne až po pol hodine. Ten úvod je skoro na facku, prázdny, suchý, až otravný, čierny čarodej ako vystrihnutý z nejakého paprndeklového béčka. Decka to našťastie postupne oživia, nástup Shazama to konečne rozbehá k lepším kontúram, ktoré hlavne pobavia. Takže stred filmu a objavovanie superhrdinských schopností baví. Zas záver a bitky zo siedmymy hriechmi, skôr zrazia k zemi, moc všedné, ošuntelé, bez lepšej iskry či nápadu, lietanie pri mrakodrapoch pripomenie Matrix Revolutions. David F. Sandberg sa akoby bije sám zo sebou lebo niekedy nevie čo chce ponúknuť, lebo miestami to je až desivo temné, a potom hneď nejaká prča. /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • Ve filmu je několik odkazů na herní sérii „Mortal Kombat“. 10. díl této hry lze ve filmu i vidět. (Nathaniell)
  • Zachary Levi se o roli Shazama původně vůbec neucházel. Tu mu nabídli až samotní tvůrci, kteří v něm spatřili potenciál superhrdiny s duší dítěte. (Ajka1)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama