Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 1

Recenze (158)

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První série byly super, nadupaná akce a zajímavé příběhy. Po té byl seriál zrušen a člověku bylo líto, že přišel o takovou nabušenou akční pecku. Letošní sezónu jsou v hitu akční seriály s vojenskou tématikou (4 novinky) a tak se někdo rozhodl oživit i Strike Back. Bohužel Retribution je obrovský fail a tak, co měl člověk rád na předchozích sériích tu moc nenajde. Hlavní duo bylo nahrazeno jiným, bohužel jim to tolik neklape,k tomu do týmu nasadily dvě ženy a vůbec těm dvěma modelkám nevěřím, že díky falešnému tetování to jsou zabijácký vojandy. Prvních pět sérií - 85%, šestá série - 50%. ()

klida 

všechny recenze uživatele

Povinnost pro všechny fanoušky skomírajícího akčního žánru. Po matné první řadě se to však výrazně zvedne a následující dvě řady se Stonebridgem a Scottem jsou super včetně krásnejch lokací. Rhona Mitra se samopalem je úžasná, spousta hezkejch svlečenejch holek navíc jako bonus. Uvidíme, co přinese čtvrtá sezona... A ta je zase hrozně fajn, na konci potěší i český terorista, kterého hraje Maďar, a Češka Tereza Srbová, jako ruská agentka. U závěrečné páté řady v létě na viděnou :) ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Britům to slušně odsýpá, akce je dostatek a sympatický Richard Armitage je jejich ostrovní verzí Hugha Jackmana...Na druhou stranu se scénář až příliš často uchyluje k řešení deus ex machina, supermanovství a někdy až úsměvným logickým lapsům...Operační ústředí a hlavně ženy v něm jsou pak světem sám o sobě :) Druhá série si dovolí překopat celý ansámbl, přidat jednotící dějovou linii a více uvěřitelnosti...Hlavně za ni výsledné hodnocení... ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že půjde o něco ve stylu Generation Kill. Opak je pravdou, tahle série má děj a pointu, která je ale poslední patnáctiminutovkou totálně zkažena. Tak trochu armádní James Bond s neskutečným potenciálem. Když opomenu oněch posledních nepovedených patnáct minut první (a zatím jediné řady) dokážu si představit stejně nadupanou řadu druhou. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

První série je diametrálně odlišná od těch dalších (1. série je čistě britská Sky TV), které už jsou převážně z produkce Cinemax (sice je to koprodukce se Sky TV, ale jsou zde viděl především prsty Cinemaxu), což je dobře hodně nahých ženských, šukačky a hodně krve. Sice mě 3. serie už trochu unavovala, hlavně tím, že se to lehce měnilo v přebytek nelogické akce a postavy se zase tolik nevyvíjeli, ale stále je dost kvalitní podívaná. Ale Armitage byl Armitage. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V prvním díle 4. série příjde v přestřelce Stonebridge (Philip Winchester) o kolimátor, v následném záběru jej však už opět má. (Paulusek)
  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)
  • Velká část hereckého obsazení druhé série byla před začátkem natáčení podrobena intenzivnímu armádnímu výcviku za dohledu bývalých příslušníků jednotek SAS (Special Air Service) a SBS (Special Boat Service). To probíhalo ve výcvikovém táboře v jižní Africe. (Conspi)

Reklama

Reklama