Reklama

Reklama

Sherlock

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, (2010–2017), 17 h 51 min (Minutáž: 88–90 min)

Předloha:

Arthur Conan Doyle (kniha)

Hrají:

Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Una Stubbs, Louise Brealey, Rupert Graves, Mark Gatiss, Andrew Scott, Amanda Abbington, Jonathan Aris (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(12)

Excentrický detektiv z příběhů Sira Arthura Conana Doyla hledá důkazy v ulicích moderního Londýna. (Netflix)

Recenze uživatele Luk Skywalker k tomuto seriálu (13)

Sherlock (2010) 

Tak takového Sherlocka jsem ještě neviděl. První je moderní zpracování v současném Londýně a druhé, že Sherlock je sociopat a nerd, který si nebere servítky a pro urážku nejde daleko. A mimochodem suchý humor zde funguje v podobě hutných hlášek. Navíc tím, že je tu brácha Sherlocka šéf tajné služby, tak tento seriál není jen moderní pojetí Sherlocka Holmese, ale dává seriálu i další zápletku(y). ()

Studie v růžové (2010) (S01E01) 

První díl to rozjel dobře, uvidíme jestli se kvalita udrží. ()

Slepý bankéř (2010) (S01E02) 

Druhý díl je poněkud slabší, ale i tak jsem zasmál a příběh byl propracovaný, ale pár chybek by se našlo (např. v noci nestřežené muzeum?!). ()

Velká hra (2010) (S01E03) 

Třetí díl má díky vícero případů rychlé tempo, které ustane v polovině epizody. Jinak se tu odehrává, jak napovídá název dílu, velkolepá hra. Kvalita epizody je slušná, ale chybí překvapivost prvního dílu, ale Sherlock je prostě parádní. A navíc otevřený konec. ()

Skandál v Belgravii (2012) (S02E01) 

Druhá řada začíná parádním (pětihvězdičkovým) dílem. ()

Psisko baskervillské (2012) (S02E02) 

Horší než předchozí díl, navíc u tohoto dílu to dost mrzí, když je to snad nejznámější Sherlockův případ. ()

Prázdný pohřebák (2014) (S03E01) 

1.díl 3.řady je zatím nejslabší z celého seriálu, epizoda nějak nemůže popadnout dech, dost se řeší Sherlockova (ne)smrt, ale duch seriálu je zachován, i když se Sherlockovo chování mírně změnilo. Dost prostoru v tomto díle dostala Molly, se kterou by Sherlock, kdyby nebyl sociopat a nerd, jistě chodil. ()

Znamení tří (2014) (S03E02) 

2.díl 3.řady je opět parádní, navíc jsem se i dost nasmál při Sherlockově proslovu. ()

Poslední přísaha (2014) (S03E03) 

Zpočátku 3.dílu 3.řady jsem se bavil, pak byl tento díl dost psycho navíc opět závěr řady... ()

Šest Železných dam (2017) (S04E01) 

Dost slabý díl, plyne si to nějak v poklidu na to, že je to Sherlock, i když se toho zas tak málo neděje, ale přesto se mi to zdálo málo. Tvůrci si s "přidanými" postavami můžou dělat co chtějí a podle toho to vypadá. ()

Skomírající detektiv (2017) (S04E02) 

Sherlock je zpět, i když to vypadalo všelijak, a že jsou tam až fantasy momenty jsem si již zvykl z dřívejška a gradace je zde vydatná, jako by už tohle byl závěr řady. Takže je otázka, jestli série skončí ještě napínavějším koncem nebo bude relativně klidný (projednou). ()

Poslední případ (2017) (S04E03) 

Spiš podivný než poslední případ, z úcty předchozím dílům ještě ty tři hvězdy dám, ale opravdu zvažuji ukončení sledování seriálu, jestli nějaké další díly budou. Tohle se teda tvůrcům nepovedlo a mě to nesedlo. ()

Související novinky

Andrew Scott je nový pan Ripley

Andrew Scott je nový pan Ripley

26.09.2019

Hvězda seriálů Sherlock (Moriarty) a Potvora (sexy kněz) Andrew Scott získal hlavní roli v připravované seriálové adaptaci slavné série knih o známém zloději, podvodníkovi a sériovém vrahovi Tomu… (více)

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

Drákula od tvůrců Sherlocka našel obsazení

29.11.2018

V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a… (více)

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama