Reklama

Reklama

Poslední loď

(seriál)
  • USA The Last Ship (více)
Trailer 3
USA, (2014–2018), 38 h 35 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

William Brinkley (kniha)

Hrají:

Eric Dane, Adam Baldwin, Charles Parnell, Travis Van Winkle, Marissa Neitling, Christina Elmore, Jocko Sims, Kevin Michael Martin, Bren Foster (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(56)

Posádka torpédoborce Nathan James vedená komandérem Chandlerem se vydává na šestiměsíční misi do Arktidy, kde má testovat výkonnost stroje. Přidávají se k nim dva virologové, Dr. Rachel Scottová a Dr. Quincy Tophet, kteří se údajně do Arktidy vydávají studovat místní ptactvo. Když je mise posádky takřka u konce, zaútočí na posádku ruské vrtulníky. Útok se podaří odrazit a poté Scottová Chandlerovi přizná, že před třemi měsíci vypukla světová epidemie neznámého viru, které se doposud podařilo zabít 80 % lidské populace na Zemi. Virus se šíří stále rychleji, protože ho někdo na Zemi zmutoval a doposud se proti viru nepodařilo vyvinout ochrannou vakcínu, protože nikdo neměl k dispozici vzorky původního viru. Ty však má k dispozici Scottová ze své lékařské mise v Egyptě. Chandlerovi nezbývá nic jiného, než o situaci informovat posádku. Řada mužů a žen ztratila doma své rodiny. Chandlerův zástupce, komandér Slattery, navrhuje, aby vybraným členům posádky bylo umožněno vystoupit v ochranných oblecích na pevninu a rozloučit se s rodinami. Chandler to považuje za sebevraždu a rozhodne se pokračovat dál v plavbě. Nařídí plout do námořnické základny v Guantánamu, kde hodlá doplnit zásoby potravin a paliva. (TV Prima)

(více)

Videa (79)

Trailer 3

Recenze (119)

Lencha 

všechny recenze uživatele

Zatím se mi seriál líbí. Kapitán je sympaťák a vlastně jsou všichni fajn, až na doktorku. Rhona mi přijde hrozně "toporná" bez jakékoli mimiky. Po druhém dílu si ale nedokážu představit, kam se bude seriál dál ubírat. Jasně, v první řadě jde o nalezení léku. Ale co omáčka okolo? Teď mají jídlo, palivo, nějaké lékařské vybavení... Co dál? Kam teď? Budou se dohadovat s ruskou lodí? Kolik to může zabrat času? Jak moc to bude zajímavé pro diváka? Doufám, že si nebudu za pár dílů říkat, že pro mě bylo sledování tohoto seriálu ztrátou času... ()

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Námet tohto typu, aj keď už trochu otrepaný, má vždy určitý potenciál. Tento seriál je však ukážkový príklad toho, ako takýto námet scenáristicky a výpravou načisto pokašľať. Najhorší je tu prostý fakt, že scenáristom zjavne pri písaní jednotlivých dielov chýba oná stará známa vecička zvaná "sedliacky rozum". To, že sa nad týmto vznáša aj neblahý produkčný duch Miša Záliva, celej záležitosti na kráse rozhodne nepridáva. Svet nie je spravodlivé miesto: Oveľa lepší Last Resort musel svoj príbeh stihnúť za jedinú krátku sériu, ale v podstate to stihol celkom elegantne. The Last Ship sa medzitým potáca od jedného hlúpeho zvratu k druhému (Al-Kájdisti útočiaci na posádku v Guantanáme ?! Náhle hyperkompetentné ruské loďstvo ?! Viceprezidentka spaľujúca mŕtvych spoluobčanov, aby sa dalo kúriť a svietiť v meste ?! WTF ?!!!!) Skutočne by tvorcovia mohli pouvažovať o potenciálnej výmene toho pé na konci názvu za písmeno té. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Jeden z letošních nejzajímavějších letních projektů, abych pravdu řekl, tak vlastně jediný, který jsem chtěl vidět od prvního traileru. A to rozhodně nepatřím mezi ty, které by přitáhlo jméno Michael Bay. Naštěstí jsou tady i jiná lákadla, ať už jde o nadějně vyhlížející postapo příběh nebo o sympatické obsazení. Jak Dane, tak i Baldwin jsou sympaťáci a do role mi pasujou a samozřejmě i Rhona Mitra je příjemnou součástí. Asi tak do poloviny mi příběh nepřišel nijak zvlášť zajímavý, dokonce jsem si říkal, co na něm kdo může vidět. Jenže pak to přišlo, dostavilo se napětí, emoce a vážně se to rozjelo. Jistě, dostavil se i patos a americký patriotismus, ale naštěstí v takové míře, že se dal naprosto v pohodě vydržet. Poslední tři díly byly opravdu napínavé - Osvobozující akce z ruské lodi, testovaní na lidech a odhalení situace v Baltimore, to pro mě byly vrcholné body první série. Napětí by se dalo krájet a člověka vážně zajímalo jak to dopadne. Stejně tak to je i po samotném finále, které na druhou série rozhodně navnadilo dostatečně. Na pokračování se těším a pokud seriál bude mít to, co měl v závěru, tak to bude ještě větší jízda než doposud. Chci vědět, jak to bude pokračovat... *** 2. série Druhá série rozhodně pokračovala v nastoleném tempu a představila zajímavé protivníky. Nejprve bylo třeba vyřešit dramatickou situaci v Baltimore a pak se představil protivník nový. Jednotka Imunních sice byla od začátku předurčena k porážce, ale o svou šanci se rvala statečně. Opět se v dostatečné míře dostavilo napětí, drama a samozřejmě nechybělo ani trochu emocí. Celkově možná o malinko slabší než první série, ale pořád hodně dobře. Opět tady byly napínavé díly u kterých se člověku tajil dech. Na vině je možná i to happyendovské finále. Jsem docela zvědavý na pokračování. Určitě je pořád o co hrát a o co bojovat, ale hodně věcí se musí změnit. A já se zařadím mezi první, co budou chtít vědět, jak se to podařilo... 3. série Jak už to tak bývá, tak třetí série servíruje nepřítele uvnitř a tak zatímco se Nathan James vypravuje do Číny, aby zjistila, co je za problém, tak v obnovené Americe vzniká ještě mnohem horší situace. Tentokrát totiž protivníci nebyli tak zajímaví a to mluvím jak o těch zahraničních, tak i o těch domácích. Musím říct, že tentokrát mě příběh tolik nechytil, možná i kvůli nim, ale o to víc mě příjemně překvapilo závěrečné řešení situace. Nečekal jsem ho, ale bylo třeba. Pořád to ale byla solidní letní podívaná, která stála za podívání. Prodloužení na další dvě série je kapse a tak nezbývá než věřit, že tvůrci nám i tam budou mít co naservírovat. 4. série Tom Chandler opustil loď Nathan James, jen aby se oklikou přes Řecko zase vrátil. Virus se vrátil a tentokrát se bojuje o poslední zdravé plody a hlavní záporákem je vědec, který je dokáže namnožit, ale má to háček. Čtvrtá řada mi přišla o dost slabší, takže jsem zvědav, jak tuhle plavbu za rok uzavřou. ()

Brody01 

všechny recenze uživatele

Po pozretí prvej epizódy ma tento seriál veľmi nezaujal a dal som mu len tri hviezdičky. Dnes keď som si pozrel záverečnú epizódu prvej série pomyslel som si, že som spravil naozaj dobre keď som seriál po prvej časti neprestal sledovať lebo je to naozaj úžasný seriál so skvelými hercami, kopou akcie, zaujímavým dejom a každá epizóda sa končila tak, že som sa nemohol dočkať nasledujúcej. Naozaj nechápem ako tomuto seriálu niekto môže dať nízke hodnotenie, ja určite odporúčam pozrieť si to... ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

První díl ujde, druhý ještě taky, pak se to začne zvrtávat do vatou napěchované blbosti s toporným herectvím. Po pátém dílu jsem to po přečtení skoro všech komentářů zapíchl, těch šest dílů je spíše to lepší než to horší ze seriálu, jak jsem se tu dočetl. Loď, moře, vojáci, smrtící virus na pevnině a milardy mrtvých, to vše je lákavé, ale když je v takovémto ne moc záživném provedení, to raději nic. ()

Galerie (827)

Zajímavosti (10)

  • RFS Vyerni – ruský raketový krížnik na jadrový pohon, bola v skutočnosti bojová loď USS Iowa, ktorá v dobe natáčania slúžila ako plávajúce múzeum. Bola však neustále udržiavaná v stave, aby pri prípadnej reaktivácii mohla byť povolaná späť do služby. (Rorschach_SK)
  • USS Nathan James je torpédoborec triedy Arleigh Burke, konkrétne verzii Flight IIA. Konštrukčne najvýraznejší prvok od Flight I a Flight II je prítomnosť hangáru pre helikoptéry. (Echelon1)
  • Eric Miller (Kevin Michael Martin) si prezerá knihu o lodi U.S.S. Nathan James a zastaví sa na kapitole o námornej poddôstojníčke 3. triedy Mayi Gibsonovej (Felisha Cooper). Pri bližšom preskúmaní textu v knihe si však možno všimnúť, že sa stále opakujú dva rovnaké odseky. (koba)

Reklama

Reklama