Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (827)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Horor roku 2016! Bezpochyby to nejlepší, co se za rok 2016 ve světě duchařského hororu natočilo! Nevím, proč někteří rádoby kritici a uživatelé ČSFD brečí nad ohranými hororovými klišé duchařských hororů. Když mě to sakra baví a sledování filmu si užívám plnými doušky, tak mi může být úplně ukradený, že něco podobného se obejvovalo v jiných duchařinách! Ba naopak, druzí Wanovi Démoni mi upřímně přišli daleko více originálnější, než první díl. Mělo to šťávu a grády od samotného začátku, až po závěr, což se v dnešní době u hororu moc nevídá. Za mě tedy velká spokojenost a poměrně velké překvápko. PS: Madison Wolfe by si zasloužila nějaké ocenění! Její výkon byl vskutku okouzlující! :-) ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak co tu máme? Dvě solidní lekačky, ale jinak je to kompilace těch nejprovařenějších hororových propriet a postupů, které jsme mohli vidět v desítkách jiných žánrově spřízněných filmů. Navíc horory ze 70.let, na které Wan odkazuje, to uměly lépe. K tomu se tady operuje se scénářem, který je prostě…..hloupý, až to práská dveřmi hlasitěji, než to uměl ten duch. V první půli to Wan ještě kočíruje s přehledem, druhá půle už je jen festival hlouposti a trapnosti. Při některých scénách, třeba toho výslechu ducha ergo dívky s plnou pusou vody, jsem se za tvůrce až styděl. Ale Wana přesto nezatracuju, pořád umí z „prdu udělat kuličku“, třeba v povedeném prequelu, který byl v mnoha ohledech prostě lepší. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Wan už duchařskou munici očividně vystřílel. Vizuálně sice opět atakuje atmosférické mistrovství a imaginaci Guillerma del Tora, ale obsahově zoufale nudí a utápí se ve scénách, které už jsou vzhledem k nedávným žánrovým létům zkrátka pasé. Z přemrštěné stopáže čpí snaha o navázání co nejvřelejších sympatií s oběťmi i Warrenovými, což se dá pochopit, jenže hororová výplň je tentokrát tolik nevýrazná, že zbudou spíše kreativní úmysly nežli skutečně "duchaplný" a nervy drásající zážitek. Den po projekci si, vyjma povedené závěrečné čtvrthodinky, skoro nevybavuji jediný opravdu děsivý moment - jednodušší a přímočařejší Zhasni a zemřeš mi zůstalo trčet v hlavě nesrovnatelně výrazněji... 50% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

James Wan je zpátky a co dokázal u Conjuring 2, tím vyrazil dech. Dvě hodiny dlouhý horor je unikát a jakým stylem dokáže zasadit diváka do sedadel, nad tím zůstává rozum stát. Od první minuty skvělý rozjezd, který trvá až do závěru. Wan nám nedá ani na minutu vydechnout. Napětí, lekačky, atmosféra a vše ostatní, co kvalitní horor má mít nám nabídl a nejen to. Na každém detailu si dal záležet a já to oceňuji. Nevzpomínám si na horor, z kterého bych odcházel s takovým nadšením. Chvílemi mi hrůzou chlupy na rukou stály. Není moc se zhanit a za sebe mohu jen doporučit .. 10/10 = 100% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po dechberoucí jedničce se moje očekávání vznášela výše, než Ronaldovo ego po letošním triumfu na Mistrovství světa. Zimomriavky se proháněly po mém těle i tentokrát. James Wan opět nezklamal a připravil pro nás velice chutnou hororovou nálož. Naložil nám v podstatě totéž, jako tomu bylo v prvním díle. Jen tomu nahodil malinko odlišný kabátek. Hned samotný úvod byl super. Kamera se nám nádherně projíždí po děsivém domečku, atmosféra by se dala krájet a napětí každým okamžikem houstne. James Wan má vymazlený každičký záběr. Vše do sebe krásně zapadlo a několik lekaček zafungovalo taktéž. Ústřední démon byl dost dobrý. Díl se jinak nesl v rytmu strašení gerontů, což překvapivě fungovalo velice dobře. Billův hlas byl opravdu hrůzu nahánějící. Inspiraci skutečnou událostí přikládám pramalou váhu. Ono to vše tehdy bylo zřejmě dost jinak, ačkoli se nám závěrečné titulky, které jsou mimochodem moc pěkně zpracovány, snaží nakecat, že se tvůrci drželi dost pevně reálných podkladů. Všichni herci a herečky se skutečně lidem, které měli ztvárňovat dost blízce podobali. Snad s výjimkou manželů Warrenových, kteří byli ve skutečnosti tak neuvěřitelně odporní, že odchylku od skutečnosti maximálně chápu a s radostí vítám. Jinak je to samozřejmě velice šikovný páreček. Především pán je neskutečně multitalentovaný. Nejenom, že efektivně zbavil dům duchů. Dokonce zastal v domě i instalatérštinu, truhlařinu a ve volném čase dětem zahrál na kytaru a zazpíval. Takového manžela by si jistě přála nejedna paní. Stihl jsem se i letmo pozastavit nad trošičku jednoduchým závěrem, respektive způsobem odstranění hrůzostrašného démona, kterému stačilo prakticky povědět jeho jméno. Dnes by jeho odstranění byla naprostá brnkačka. Stačilo by si jej vyfotit, podle obrázku vygooglit a velice elegantně zneškodnit. Nebylo by to ovšem ani zdaleka tak efektní. Výlet do Londýna se mi celkem líbil. Dokonce na diváka dýchly i tamější Vánoce. Celkově to vidím na ošklivější 4 kousky. První díl byl svoji kvalitou přeci jen malinko jinde. V rámci hororu však to nejlepší, co nám současná scéna nabízí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Když na konci filmu přehraje Lorraine (Vera Farmiga) vinyl s Elvisovým albem „Blue Hawaii“, song „Can't Help Falling in Love“ je na straně A až 5. v pořadí, přičemž ze záběru je zřetelné, že přenoska přehrává počátek desky. (vojacekr)
  • Značka školy zobrazuje 11miestne telefónne číslo s predvoľbou začínajúcou na "012". Predpona "01" bola implementovaná až v roku 1995. (Pat.Ko)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama