Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Recenze (1 239)

pedruska.n 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepšia a príbehovo najvyspelejšia séria Marvel, ktorá nevýrazného Ultrona posiela do večných lovísk kremíkového neba. ()

Max.Majer 

všechny recenze uživatele

Klidně mě všichni zkritizujte, ale mě se to zas tak nelíbilo. Samozřejmě, že jsem šel s úmyslem na krutou řežbu superhrdinů, ale že to zajde až tak to jsem nečekal. Prostě boje od začátku do konce, což není sice to, co mi vadilo nejvíc. Důvodem mého spíš negativního hodnocení je příběh, který je dle mého názoru úplně o ničem. Jsou to boje prokládané větami o tom, co je dobré pro Avengers a pro svět plus jim lidi i vláda vyčítá, že neplní účel a jenom ničí domy a zabíjí lidi v nich. Jsou tu ovšem věci, které opravdu oceňuji, jako třeba kostýmy superhrdinů, hudba a hlavně skvělé kaskadérské výkony herců, ty skoky a různé chvaty které jsou zde (aspoň některé) bez efektů. Dále jsem se samozřejmě těšil hlavně na spidermana. To je pro mě plus. I tak tento film nesplnil má očekávání. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Pri vacsine subojoch som mal zimomriavky, skvele intro Black Panthera, ako aj Spidey. Vyborna chemia. Menej tradicny záporak v podani Bruhla vyborny. Skvele vykony defacto vsetkych zucastnenych, u mna vycnievali Iron Man, Captain America. Fargovsky Martin Freeman ma dostal... 95% ........... pozrete 13.9.2020 opäť musim film radiť medzi to najlepšie z Marvelu po IW a endgame, zrejme to najlepšie. Skvelý psycho enemy, ktorý bol len obyčajný človek, ale dokázal viac jak Loki. Skvele doplnené nové postavy Spiderman, Black panter, Martin freeman. Bitka na letisku tiež oku lahodiaca záležitosť. Jeden z najsilnejších záverov.... fakt skvele, som team Ironman len tak.... 95% ()

samu.dino 

všechny recenze uživatele

Pozor Spoiler!!!!!!!!!! Na filmu se mi nejvíc líbilo že byl vtipněj a když tam nebyla bitka tak to něco suprového doplnilo.Taky bylo vtipné jak Spider Man odkazoval na Star Wars:Epizoda 5-Impérium vrací úder a byl super "trošku" větší Ant Man.Konec byl taky dobrej a Iron Man a Captain America se nezabili a Iron Man dostal jeho štít.Připadalo mi ale smutné jak Iron Man zjistil že Backy zabil jeho rodiče.Bylo mi líto Iron Mana.Film byl super a teď vím že určitě budu na Black Panthera.Jeho bojové umění bylo prostě super a vím že se zařadí mezi mé oblíbené superhrdiny. ()

Zool-B 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu nuda a šeď, v podstatě jen vyplnění času nutného na čekání na jedinou scénu kvůli které má cenu na film jít a to souboj na letišti. Potom zase nuda a finální bitka a konec. Celou dobu jsem přemýšlel, kde už jsou ty sentimentální dialogy/monology za hranicí trapnosti/parodie. Přesně z takovejch komiksovek si Deadpool dělá prdel a to je dobře:) Naštěstí jsem nešel do IMAXu, to by mě bylo líto peněz. PS: celá ta ministory se SPOILER spider boyem, tak to snad nemoh nikdo myslet ani vážně... úplně mě napadá scéna z Deadpoola kde si utahuje ze dvou Xmenů, s tím, že na víc postav nebyl rozpočet)) ()

LeerdamerSK 

všechny recenze uživatele

Po Avengers 2 som nečakal od tohto filmu veľa. Po nemastnom, neslanom Batman v Superman som sa na tento film tešil čím ďalej tím menej, lebo som sa bál že to dopadne zle. Dostal som však film ktorý ma bavil od začiatku do konca. Prvá polka filmu boli hlavne rozhovory a začiatok konfliktu. Motivácia každého hrdinu je logická a dobre spravená. Záporák potešil, nebol to typický záporák čo zničí polku mesta, ale zahrával sa s psychikou hrdinov. Choreografia súbojov bola úžasná a to hlavne bitka na letisku, a posledná bitka na konci, ktorá mala mimochodom zaujímavý plot twist. Samozrejme vo filme nemohol chýbať humor, predsa len je to film od Marvelu. O humor sa postarali hlavne Spider-Man a Ant-Man. Nový Spider-Man v podaní Toma Hollanda bol vynikajúci, a asi sa mi aj najviac páčil zo všetkých Spider-Manov. Captain America: Civil War, je úžasný film. Držal ma od začiatku až do konca. Zatiaľ najlepšia Marvelovka. Ak však čakáte veľa akcie tak budete sklamaný 5/5 ()

hajner 

všechny recenze uživatele

Yeah. Marvel znova nesklamal. Užasná nonstop zábava a ani spidyho zjav ma neotravil, čoho som sa bal. Pecka plná spokojnosť ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Zklamani. Od neprehlednych bitek, k nudnym dialogum a zpet. Stephen King doporucuje skrtat a skrtat, tady na tuto poucku zapomneli. Spousta postav, zbytecnych scen a patosu. Zimni vojak zustava nejlepsi marvelovkou. Jediny svetly bod je Peter Parker a Antman, kteri do te vazne se berouci nudy vnasi trochu svetla. ()

smajki 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se konečně dočkali. Nejnovější Marvelovka byla pro mne tou dosud nejlepší, nebo minimálně stejně dobrou jako Cap 2 nebo Avengers: Age of Ultron. Výborný a poutavý příběh plný zvratů, emocí a nečekaných odhalení, noví hrdinové a epické souboje superhrdinů. Roztržení Avengers velmi chytře připravilo půdu pro diváky, kteří se mohli vlastně poprvé sami rozhodnout, s kým budou sympatizovat, protože tentokrát to bylo Avengers vs. Avengers a trošku vs. hlavní záporák. Opět nechyběla akorátní dávka vtipu a plno akce. Je velmi dobře, že Tony dostal ve filmu více prostoru (byl v podstatě druhou hlavní postavou), než dle původního plánu scénáristů. Celý film tím získal ten pravý akční náboj a jeho konfrontace s Capem a Buckym byla třešničkou na dortu. Velký palec nahoru za Black Panthera (tenhle bouchač mě vyloženě uchvátil) a za Spider(boye)mana a už se na ně těším v dalších filmech. K dokonalosti snímku chyběli už jen Thor s Hulkem, ale to už bych chtěl asi moc. ()

Bullsye 

všechny recenze uživatele

Pet hvezd jeste ne, ale tento dil se mi opravdu libil. I kdyz nazev kapitan america je dost vzdaleny, ale avengers tam byt nemohl kdyz vynechali Thora. Kdyz pominu vsechny ostatni postavy tak me velice mile prekvapil Black Panter. Opravdu super postava a opet neco noveho. Uz ted se tesim na jeho samostatny film. Ted k samotnemu filmu. Nekdy na me az moc dlouhe dialogy ale vse do sebe zapadalo. Film bych si uzil jeste vic, ale v kine pustili klinatizaci a vseci sedeli v mikinach, opravdu tam byla zima, tak jsem se opravdu tesil az to skonci. Film na vybornou a ted se tesim na dalsi dily ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Viem, že nie sme dokonalí, ale najbezpečnejšie ruky sú stále tie naše." Poznáte tie videá, kde je klbko mačiatok, ktoré po sebe skáču, akože spolu bojujú, skrátka sa "kočkujú"? Každý vie, že nikomu nič nehrozí, občas poškriabaný ňufák, občas vytrhnutý kus srsti, ale inak fajn domáce video. Podobný pocit som mal aj pri Civil War, klbko či keď chcete dve klbká "kočkujúcich" sa superhrdinov, s takými schopnosťami, že by mohli rozpútať 3 svetovú vojnu, sa začnú "kočkovať", pretože im ich egá prerástli veľkosti ich oblekov (v jednom prípade to bola fakt fuška). A práve preto, že napriek všetkým negatívam, musíme byť pozitívny (však nás čaká v budúcnosti ešte Thanos), tak sa naši hrdinovia popri boji nezabudnú opýtať, či sú stále priateľmi, že sú vlastne radi, že jeden druhého majú a že keď to bude treba, že si navzájom pomôžu - áno hneď nato sa idú jeden druhému vyhrážať a dajú si do držky, ale inak je to fajn komiksový film. Akcia je výborná, máme tu plejádu takmer všetkých Avengers a tých ktorý chýbajú bohato zastúpia noví. Každá z postáv má inú motiváciu či dôvod sa pridať na tú či onú stranu - obe strany majú pravdu a zároveň sa mýlia. Hlavný záporák, aj bez superschopností či armády, dosiahne v podstate viac, ako všetci pred ním. A áno, je tu jeden fakt dobrý príbehový zvrat, kde sa napätie dalo doslova krájať. Záverom - je to najlepší Kapitán? Nie. Je to najlepšia neoficiálna týmovka? Pre mňa tiež nie. Je to nadpriemerný komiksový film? Sakra, že áno. ()

Blackie_jane 

všechny recenze uživatele

Ako správny fanúšik som sa tento film tešila. Avšak po prvom traileri som si nebola istá či to vôbec chcem vidieť. Všetko ohľadom toho "vyberte si stranu" ma desilo a vybrať som si nemohla. Čím bolo trailerov viac tým horšie to bolo. Nakoniec som si na film zašla v predpremiére a neoľutovala som, skôr som bola nadšená. Celý film dával logické dôvody prečo si kto zvolil akú "stranu". Boj nebol až tak vyhrotený, na život a na smrť ako som čakala ale o to lepšie, bolo to také rodinné, príjemné pozeranie, typický humor, prepracované akčné a bojové scény, Stan Lee cameo TOP!! Chýbal totálne zlý "padouch", napriek tomu si myslím, že to čo sa stalo na tréningovom place Winter Soldera ešte bude mať v budúcnosti nejakú dohru. Jediné mínus ma tento film - Tony Stark si vyžral najviac. Obvinenie za Sokoviu (čo technicky bola jeho chyba :D ), smrť rodičov, pauza s Pepper...bolo mi ho proste ľuto. Nové postavy Spiderman a Black Panther sa pekne zapojili do celej Avengers veci a budú mať aj v týchto filmoch slušnú budúcnosť. Za mňa celkovo super film, ktorý fanúšika určite nadchne !!! Malo to všetko čo to malo mať a možno trošku viac. :) P.S. So, you like a cats ? :D :D :D ()

GOTFAN 

všechny recenze uživatele

Film plný bitek které všem komiksovým fandům způsobí ejakulaci a fanynkám vlhko. V konečném výsledku Zeemo jak by byl uplně mimo vedlejší postava krom toho s winter soldierem. Líbila se mi tetička od Parkera. Největší frajeři Ant-man a Black Panther . Jinak bitky , bitky , bitky a v pozadí vysvětlen důvod proč se bít . Ale mělo to koule . Udělalo si to zaklad pro filmy Black panther a Spiderman . S Amerikou je to jinak jak v komiksu. ()

Thuffir 

všechny recenze uživatele

Copak jste se už všichni zbláznili? Kde je klasika, kde je klasický Marvel? ... Hrdinové proti padouchům? ... Sada klasických postav? ... Takže už nevím co, tak smotám všechno dohromady, najmu Pavouka, za mladýho vola, hele, nemám kočičí ženu, tak tam mrsknu teplýho kočičího muže, hlavně, aby byl černej a dostal jsem známku za multi kulturní pojetí.... pak splácám pátý přes devátý, natáhnu do toho mutanty, postavím všechny proti sobě a vyrobím jeden velkej bordel, kterýmu se nevyrovná ani EU. Tohle je ten největší průser co zatím vyrobili. Docházejí klasické motivy? ... Tak to pojďme postavit všechno proti sobě a hlavně ať se to mlátí. Fuj, hnus, odpad, jedna hvězda jen za technické provedení. ()

hdraf 

všechny recenze uživatele

Totální průšvih! Plno tlachání a akční scény jen s "obyčejnými" lidmi mě už nebaví. Fakt průšvih. Jediny pozitivum byl spiderman. ()

Karlsberger 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný superhrdinský film od Marvelu. Neurazí, ale ani nenadchne. Při sledování mi bylo jasné, že to není plnohodnotný film, ale jenom jakýsi mezidíl (něco jako Avengers 2.5). Přidávám polovinu navíc za Black Panthera. 3.5 / 5 ()

s0re 

všechny recenze uživatele

Trošku som sklamany, očakaval som z dejovej stranky viac, vlastne rozuzlenie prišlo až na samotny koniec. ()

barsy 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla s nulovým očekáváním a musím říct, že jsem byla příjemně překvapena. Po nepovedeném snímku Avengers: Age of Ultron jsem obávala, co zase tvůrci Marvelu vymyslí. Zde byl myslím klíčový opravdu dobrý děj, ve kterém šlo opravdu do tuhého. Líbilo se mi, že obě dvě strany měly normální názor a upřímně doteď nevím, na jaké jsem vlastně straně. Velkým plusem jsou zde nové postavy, které nám nabízí nové charaktery, postoje a schopnosti. Nechyběl zde ani klasický Marvelovský humor, propracované efekty a úctyhodné herecké výkony. I když byly některé scény opravdu protahované, nekonečných 148 minut se dalo překonat. U těchto filmů mám ráda osobité soundtracky, které mi musím se přiznat u tohoto filmu chyběly. I přesto, že měl tento film své nedokonaloti, musím ho ohodnotit jako celkem povedený snímek a pro mě, jako pro fanouška Marvelu to byla opravdu dobrá podívaná. ()

Controlor 

všechny recenze uživatele

Má to nepatřičný název, správně by se to mělo jmenovat Avengers III. Má to hodně přes dvě hodiny. Na co takový maraton. Od půlky mně to začalo bavit. Rozdělení Avengers ns dobré a zlé fungovalo. Zádrhel je v tom, že nikdo nebyl kvalitně bad. Všichni byli moc sympatičtí. Akce, předraženost, dětsky naivní. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama