Reklama

Reklama

Riverdale

(seriál)
  • USA Riverdale (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2017–2023), 97 h 23 min (Minutáž: 40–50 min)

Režie:

Lee Toland Krieger, Steven A. Adelson, David Katzenberg, Lee Rose (více)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Luke Perry, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Mädchen Amick, Nathalie Boltt, Sarah Habel, Barclay Hope (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(137)

Teenager Archie a jeho parta se na své cestě úskalími sexu, lásky, školy a rodiny zaplétají do temného tajemství městečka Riverdale. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (106)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za prvé, veškeré zmínky, nebo připodobňování k Twin Peaks jsou dost mimo. Opravdu to Twin Peaks ani trochu nepřipomíná! Riverdale je v první sérií klasické teen drama, postavy jsou sice někdy šíleně přepálené (Cheryl), a jsou tu klasické klišé amerického školního prostředí, ale hlavní linka docela jede... No, od druhé série to jde postupně do háje, postavy mění své charaktery o 360° několikrát během série, a postupně se z nich stávají neomylní Supermani. Vrcholem je pak třetí série, která je už kompletně vytržená z reality, a dělá z Riverdale nějaký Gotham či co, kde vládle samozvaný král Hiram Lodge... Po třetí sérii tak s největší pravděpodobnosti se seriálem definitivně končím. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Svět potřebuje svůj Riverdale. Jeho zápletky na úrovni rodokapsovýho románu. Jeho herce jak vystřižený z Instagramu. Jeho soundtrack, co vám pravidelně doporučí novou indie kapelu. Jeho návykový tempo. Svět prostě potřebuje svůj Riverdale. Vy možná ne. Pokud je vám přes dvacet, a v noci už se vám nezdá o tom, jak brousíte svou mladou učitelku příroďáku. ()

Reklama

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stačilo jediné kliknutí na tlačítko spustit a bylo mi jasné, že budu seriál milovat 💙. Pokud hledáte divácky velmi vstřícnou podívanou protkanou všemi možnými žánry, subžánry, s pestrou paletou postav, vzrušujících dobrodružství a mnoho dalšího, jste na správném místě. To vše, a nejen to, Riverdale je. Dokázal bych se rozepisovat hodiny o tom, proč je tento seriál tak brilantní záležitostí, ale je třeba to zažít, ne o tom číst. Každá série se liší od předchozí, přesto se drží svých kvalit a servírují nám mix tolika témat a tak dobře zvládnutých dějových linií, že není možné, abyste něco takového někde jinde viděli. A přesto, že spousta tvrdí, že Riverdale po 4. sérii upadl, tvrdím, že 6. a 7. série za to stále skutečně stojí. Je strašné, že to všechno končí a já musím říct sbohem svým seriálovým přátelům. Dokážu si představit, že by Riverdale mohl mít i sérií dvacet. Každopádně se jedná o seriál, kterým budu žít napořád a budu do něj zasvěcovat všechny své přátele. nejoblíbenější postava: Betty nejoblíbenější pár: Barchie nejoblíbenější série: 1. nejméně oblíbená série: 5. nejoblíbenější epizoda: The Last Picture Show nejoblíbenější muzikálová epizoda: Wicked Little Town nejoblíbenější padouch: TBK série podle oblíbenosti: 1., 6., 3., 4., 7., 2., 5. Vyhodnocení: Věřím, že lepší seriál za svůj život neuvidím (tolik slz jsem u ničeho jiného nevyronil 💧❤️) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se zhlédnutí tohoto seriálu vyhýbala (já a teen seriály...) a o to větší pak bylo moje překvapení. "Riverdale" je ten typ seriálu, na který si okamžitě vypěstujete závislost. Klišé, vypravěč vtahující do děje, kriminální zápletka, cliff-hanger téměř v každé epizodě, vynikající hudba. Jak jsem se obávala dvojnásobně dlouhého pokračování, tak musím konstatovat, že druhá řada (*****) je kvalitativně ještě o stupeň výš než řada první (****). Temnější, toxičtější a daleko lépe pojatá. 1. série: 70%. Malinko chaotický rozjezd, ve druhé polovině zpomalení, konec ovšem stojí za to. 2. série: 90%. Až na pár detailů naprosto geniální. Oblíbené postavy se stávají neoblíbenými (Veronica, Hermione) a neoblíbené oblíbenými (Cheryl, Alice). 3. série: 80%. DOPLNÍM ASAP. 4. série: X%. Trochu se bojím, aby i nadále udrželi pozornost. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Komiksově stylizovaná teen variace na True Detectiva, Twin Peaks a spoustu dalších dospěláckých kultů, která se sice často topí v klišé a předvídatelných zvratech (za první dvě sezóny nastal jenom jeden twist, který jsem skutečně nečekal), naštěstí si ale ze sebe umí dělat srandu. Nekonečná série cliffhangerů, přesný cast a fajn postavy (Cheryl & Alice LOVE), a fakt, že se tu dá shipovat takřka každý s každým, z Riverdale dělají stoprocentně koukatelnou a často zábavnou guilty pleasure. Akorát ten Archie je totálně na zabití. Prozatimně 70% ()

Galerie (1 424)

Zajímavosti (53)

  • Touto epizodou tvůrci vzdávají hold známému americkému filmovému tvůrci Davidu Lynchovi. Můžeme zde nalézt hned několik odkazů na jeho dílo. Celá zápletka okolo videokazet nápadně připomíná tu z Lost Highway (1997). Jughead (Cole Sprouse) v rozhovoru se svým bratrem zmíní Lynchovu prvotinu Mazací hlava (1977). Videopůjčovna je pojmenována podle slavného snímku Modrý samet (1986), část ústřední melodie z toho filmu zazní hned v úvodu epizody. Majitel videopůjčovny sdílí s Lynchem stejné křestní jméno a můžeme si všimnout, že se snaží o imitaci jeho hlasu. Místnost ve videopůjčovně „The Scarlett Suite“ s rudými závěsy a vzorovanou podlahou viditelně odkazuje na „The Red Room“ z kultovního seriálu Městečko Twin Peaks (od r. 1990), díky němuž se Lynch nejvíce proslavil. (mandyl)
  • Pod názvy jednotlivých epizod se skrývají názvy slavných a úspěšných filmů. (Kacitr)

Související novinky

Návrat Beverly Hills provází potíže

Návrat Beverly Hills provází potíže

18.05.2019

Návrat kultovního seriálu Beverly Hills 90210 se ukazuje být stejně tak dramatický za kamerou, jako kdysi v devadesátých letech před ní. Podle serveru Variety opustil šestidílný seriál nově… (více)

Zemřel herec Luke Perry

Zemřel herec Luke Perry

04.03.2019

Jen pár dní po prodělání těžké mozkové mrtvice, hvězda Beverly Hills 90210 a seriálu Riverdale, herec Luke Perry, zemřel. Bylo mu teprve 52 let. Oznámil to hercův mluvčí, který potvrdil, že s Perrym… (více)

Reklama

Reklama