Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Recenze (137)

huspenina33

všechny recenze uživatele

Včera jsem viděl kousek jednoho dílu, co se týkal kupování titulů na vysoké škole. Hodnotit to nebudu, ale nebavilo mě to, zoufale mě to nebavilo. A pan Kraus hraje prezidenta tragickým způsobem. ()

eaglestar 

všechny recenze uživatele

Uh, eeh, no, hm, ňáký kostrbatý, ne?! Ale za konstantní ukazování špíny a hnoje z politiky a především policie (kolik (ex)policajtů si tak u některých scén řekne: jéé, tak to jsem zažil) to nebudu hodnotit až tak kriticky. ()

Front242 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak ale oproti jiným "úžasným " seriálům na Nově a Primě je to zlatý. Dost dobře nechápu zdejší většinovou kritiku. Mě to baví, má to děj a spád. Jsou tam samozřejmě různé mouchy,třeba s tou Flashkou. Málem ji kvůli ní zabíjí a pak se na to doma ani nepodivá,nezkopiruje a raději si za... Ale jinak mě to baví rozhodně víc než všelijaké americké detektivní seriály co Nova dává.V Las Vegas, Miami ani v New Yorku nežiju. Žiju v ČR a vím že třeba transportéry předražené byly.Beru to jako filmovou pohádku ale není šprochu aby na něm nebylo pravdy trochu? Prostě na komerční TV to docela ujde. Nevím jestli při tolika dílech to bude pořád zajímavé jako doposud. Protože když všechny případy končí bez viníka, stejně jako v realitě, možná to po 10. dílu bude už nuda s pořád stejným koncem.Ale třeba nás ještě tvůrci překvapí. Je mi jasné že se Skandinávskou detektivkou se to srovnávat nedá. To bych ale na Nově ani nečekal :-) ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Atentát se pokouší těžit z Expozitury, ale je to o něčem jiném. Ne, že by to jakés takés napětí neudržovalo, ale ve srovnání s předchozím seriálem to je příliš překombinované, roztříštěné, nepřehledné a více než příliš postavené na efekt. Až tak bych nesouhlasil, že je to celé o "Klausově předloze," autoři se tam pokusili namatlat všechno, co se v krátké české minulosti odehrálo, takže nejen Klaus, ale i Havel a Zeman by se v něm mohli ad hoc poznat. Třeba ta zmínka o letušce osciluje s "bleskovou" aférou, ve skutečnosti by se však hodila spíš na Václava prvního než druhého, neb jsem přesvědčen, že ten druhý si publicitu záměrně vyžádal, aby si o něm lidi mysleli, že je taky chlap. Nicméně, protože v této retrospektivě Klaus dominuje, hodnocení to uškodí, neboť ještě zůstává velké množství jeho příznivců, přes jeho křiváckou amnestii, v níž se definitivně odkopal. Tihle příznivci budou "odporovat," na patrona tunelářů se přece nešahá. Včera (16.11.15) Tereza uhájila záznamové karty čirou náhodou, za asistence kolem jedoucího náklaďáku, aby je její příležitostný milenec a parťák obratem převexloval státnímu zástupci. Ovšemže si pořídil kopiji, která mu ovšemže bude právně k ničemu. Tahle jedna, z přehršle dalších naivních fabulací seriál dost shazuje, i když vcelku poprávu se pokouší ukázat jaká záměrná džugle v právním řádu panuje. Přes tyhle lacinnosti se ale docela těším na voraz při pokračování a jakožto neutrál v názoru na politiky, který má stejně předem jasno, s hodnocením čekám....Počkal jsem až do Rekapitulace, která mě přesvědčila o tom, že je to taková konspirační šarády, pro Klímu typická. Kdo ví, co má proti Forejtovi, kterej teď šachuje s Klausovým nástupcem, ale šéfovi bezpečnostní agentury v reálu taky nic nedokázal. Protože jsem byl s první Expoziturou nadšen, tak z nostalgie dávám 30 %. Po posledním dílu hodnocení nechávám. Ten překvapivě vyřešil úplně všechno i s atentátem a happyendem. Uvidíme jaké Klíma vymyslí pokračování. Kromě Terezy a Chládka nezkapal ani Kofčín... ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

S kriminalnimi serialy se u nas v posledni dobe roztrhl pytel, bohuzel, jen malo z nich se vsak povedlo - toto je ten dalsi pripad toho, ze kyby tento serial nebyl, nic by se nestalo. Priserne nesmyslne dialogy (skoro jako v majoru Zemanovi) a nepravdepodobne vykresleni jednotlivych postav, nelogicke navaznosti deje a zapletky vycucane z prstu. Cele je to hodne nerealne az komicke, horsi ale je, ze to autori mysleji vazne. ()

Emillia 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani. Po tretim dile jsem to vzdala. Ve srovnani se serialy vysilanymi ve stejnem casovem obdobi, jako je mamon nebo most, pusobi atentat naprosto amatersky. Kraus je neprirozeny, dej nema hlavu ani patu, napeti zadne, takze naprosta ztrata casu. ()

golf78 

všechny recenze uživatele

Ja bych to nezatracoval, ale asi nekteri komentujici musi byt za kazdou cenu proti vsemu a vse kritizovat. Nemame z sebou ani pulku dilu, ale uz je vsem vse jasny :-) Je to usmevne. ()

MM1979 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbí a určitě to dokoukám, je vtipné sledovat ty polopravdy prolínající se se skutečnosti. Každý Čech by to měl vidět, jak je tam vykreslen Klaus, Bárta a ostatní rádoby elity národa.-) ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Když si dám dohromady staré články a uvědomím si, že znám pár politiků, tak si myslím, že to není ani tak moc "přešvihlé", jak tady někdo píše. Politická sféra je skutečně odporné bahno mnoha lidí, kteří si myslí, že mohou všechno. Ano, slizský doktor Barták hadr. A těch pár poctivých to stejně semele. Jinak herecké výkony fakt slabota - promiňte mi, slečno Vágnerová, ale skutečně prostě nejste herečka. O Šiškové vůbec raději nemluvím. Tři hvězdy dávám zejména spíše za "dokument" na základě scénářů života, psaných pány Klímou a Kroupou... :o) Ti pánové jsou moji "rytíři ve zbroji", kteří otevřeli oči většině národa.Jo a taky za geniální hudbu...jo a dopisuji ps. po shlédnutí posledního dílu...tak to už byla kovbojka! :-) ()

ricous odpad!

všechny recenze uživatele

To se vážně všichni úplně zbláznili? Nejvíc asi Klíma s Kroupou - místo aby dělali skutečné případy a šli politikům "po krku", tak si vymyslí takovou slátaninu? A český novácký národ v tom ještě uvidí skrytou pravdu a říká si, jak jsou úžasně chytří, že to stejně dávno věděli... Samotné filmařské "řemeslo" taky dostalo na frak. Dějové nesmysly, totálně mimo realitu, někteří (ne)herci v ochotnické formě, vše podpořeno příšerným scénářem. Nechtěná (?) parodie. Nejvíce mne udivují herci jako Vagnerová, Kraus, Taclík, Přeučil atd., že do něčeho takového šli. Viděli vůbec toto veledílo? Nestydí se? A to vše hrůzných 18 dílů... P.S A nejlepší byl přihřátej Rasputin... :-) Doplnění "den poté" - prozřel jsem a omlouvám se Klímovi s Kroupou za jejich genialitu - ona to totiž byla pomsta Nově za jejich dřívější vyhazov :-))) ()

ArMvdD 

všechny recenze uživatele

Už jsem se naučila ignorovat příšerné herecké výkony Hanky Vagnerové, stejně tak nesmyslnosti v policejních postupech a vůbec i v postupech samotných postav, lítání aut přes střechu a jejich výbuchy a takové ty další nedostatky, ale kdo proboha vymýšlel ten konec?! Už jenom kvůli němu, když pomineme vše ostatní, bylo sledování seriálu ztrátou času. Expozituru, i přes to, že rovněž není ani zdaleka dokonalá, si ráda jednou za čas zkouknu znovu, to v tomhle případě nehrozí. Bohatě stačilo. ()

slatkakuca 

všechny recenze uživatele

Trošku spoiler. Po prvních dvou dílech jsem myslela, že už víc nevydržím, ale nakonec jsem dala všech 18 dílů. Celkem slušné byly ty pasáže z vyprávění Chládka, ale to, co se dělo kolem prezidenta bylo místy fakt trapný. O hereckých výkonech nemluvě. Vlastně mi celý děj tak nějak unikl a splynul. Navíc mě nesedla Eva Jánská, vůbec se mi k němu nelíbila, takže na závěr jsem byla zklamaná, že se aspoň nekonal love story happy end Chládek+Hodačová. ()

PanIncognito 

všechny recenze uživatele

Atentát má ucházející akční stránku. Dialogy jsou však prázdné... některé i parodické. Krimi žánr zde funguje spolehlivě, ovšem nevyhýbá se spoustě klišé. Nicméně jedno velké plus, které pomáhá je Jan Kraus v roli prezidenta republiky. :) ()

zuzam 

všechny recenze uživatele

Zajímavé náměty jednotlivých dílů i celého seriálu, slušní herci, ale celé je to příliš dlouhé, rozvleklé, překombinované. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Expozitury snad ani nemělo vzniknout. Samozřejmě vzniklo, když první série slavila docela ohlas.Opět trochu retrospektivně rozebíráme, proč už Tereza Hodačová není u organizovaného zločinu a zda její bývalý parťák opravdu spáchal atentát na prezidenta nebo ne. A zde narážíme na to, co sráží celý seriál do průměrných až podprůměrných vod. Zatímco Expozitura se opírala o skutečně existující gang, v české historii nikdo na prezidenta atentát nespáchal. Prezident Wolf je tak trochu karikaturou všech tří dosavadních českých prezidentů, s tím, že má nejblíž k narcistickému tenistovi. Podobnou karikaturou jsou i politici, policisté i některé akční scény. Hana Vágnerová to zachránit sama nedokáže, takže za chvíli víme, že všichni jsou zkorumpovaní, že čestní policisté s tím nic nezmůžou a že do všeho mluví ruská mafie. Kdyby člověk uvěřil jen polovině ze seriálu, plný znechucení emigruje, protože v tomto se přece nedá žít. Scénáristé tentokrát opravdu šlápli vedle. ()

carolineett 

všechny recenze uživatele

Nemala som od tohto seriálu žiadne očakávania, a tak ma nesmierne prekvapil. Niektoré scény možno nemuseli byť a boli trochu už cez, no celkovo hodnotím ako skvelý seriál. Nevedela som sa od neho odtrhnúť, všetky časti končili pomerne otvorene, čo ešte viac pridávalo na dynamickosti. Môžem len odporúčať! ()

Reklama

Reklama