Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (570)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten film je dělanej na efekt to je bez debat a proto jsem rád, že jsemho viděl v sále s atmosem a ne v pokoji s chlastem. On pokud jde o vyprávěcí postupy tak nepřináší nic nového vlastně i to samé můžu říct o postavách, jediná mírně hlubší mě přišel ten kouzelník v podání  Pierc Brosnana, ale ono to ani moc nevadí, je to poctivej blockbuster, který umí bavit, efekty má taky fajn, takže jsem ve výsledku se svým vegetováním v kině u tohoto filmu spokojenej. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Black Adam je kombinace všech superhrdinkých filmů, které jste za poslední dekádu viděli. Je to opulentní a velkolepé, ale i prázdné a předvídatelné. S tím jak o tomhle filmu Rock básník posledních cca 14 let bych čekal minimálně něco revolučního ve stylu Jokera nebo Batmana od Matta Reevese. Je to rozhodně lepší než Shazam!, Wonder Woman 1984 nebo letošní průser ve stylu Thor: Love and Thunder, ale hodně to zaostává za Suicide Squad Jamese Gunna nebo Man of Steele Zacka Snydera. CGI záporák vytažený z prdele je asi ten nejgeneričtější od záporáka z prvního Suicide Squad, kterej ani nevim jak se jemnoval. Největší tahouni filmu pro mě byli The Rock a Pierce "007" Brosnan, kterej nestratil nic ze svýho šarmu, když byl ve službách jejího veličensta. V celku to je dobrá výplachovka, která vám zabije dvě hodiny času jak nic a když nic jinýho, tak už kvůli tý potitulkový scéně (kterou Dwayne v mediích tak propaguje), byste se na to měli podívat. 6/10 ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem na BA šel spíše z nudy než z potěšení a vlastně jsem dostal přesně to, co jsem čekal - (pod)průměr. Zatímco MARVEL je pořád víceméně stejný a drží se “ve středu”, aby se zavděčil všem, DC je o něco vyspělejší a dává nám buďto nahláškované komedie (Shazam) nebo vtipné a současně drsně krvavé akce (nový Suicide squad). O to víc je s podivem, že Black Adam není ani jedno z toho a jde o zcela podprůměrnou superhero akci, která nemá čím oslnit. Herecky jde o soubor “no names” spolu s přestárlým Brosnanem a Dwaynem v hlavní roli, který se zde ale za mě až katastrofálně nehodí. Jeho role ve F&F nebo v jungle filmech, kde víceméně paroduje sebe samého, jsou zábavné a jsou hitem internetových memes, ale hlavní superhrdinskou roli mu prostě nesežeru, na to mu (bohužel) chybí větší herecký talent, mimika a vcítění se do postavy. Z hlediska příběhu zde toho taky moc nedostaneme, charaktery hrdinů jsou tuctové, nezábavné a bez silnějšího backgroundu a z audiovizuální stránky diváka taky nic nestrhne, akce je obyčejná a není moc co chválit. Suma sumárum klasická digitální řežba, která ale za jí podobnými filmy zaostává nevýraznými postavami a slabým fan-servicem, no jako slabší trojhvězda se to díky zábavnému žánrovému zařazení přežít hádám dá… ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava. Nic víc, ale ani nic méně. Celou dobu se přímo nabízelo srovnání s konkurenční X-Men: Apocalypse, no a v tomto ohledu musím říct, že Black Adam se prostě povedl. Samozřejmě není tak temný, jak nám všichni tvrdili, že bude, ale není to ani žádný svatý skautík a moc se mi líbila hlavní revolucionářská myšlenka, Skvělé bylo přirozené uvedení nových hrdinů na scénu (neokoukaní sympaťáci a dokonalý Pierce Brosnan) a fakt, že každý z nich opravdu k něčemu byl, a dokud Johnsonův Adam nemluvně terminátorsky likvidoval, koho se mu zamanulo, děsně jsem se těšil na každou jeho další scénu. Scénář mě v závěru dokonce i překvapil a ačkoliv Jaume Collet-Serra kopíroval styl Zacka Snydera, nikdy to nepřehnal. Jestli mi něco opravdu vadilo, pak trochu nejasná provázanost se světem Shazama. Jinak - i díky vcelku rozumné délce - si opravdu nemůžu stěžovat. Je to příslib, že by se filmový DC vesmír mohl po letech formování snad už konečně taky nějak zformovat. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Black Adam není dobrý film a není ani razantní změnou v komiksovém žánru nebo něčím ultimátním ze stáje DC. Tak proč jsem z kina odcházel uspokojenější, než po kojtusu se sousedem? Odpověď je velice jednoduchá. Tenhle film je totiž šíleně zábavnou atrakcí, která je jako stvořená pro návštěvu kina. Nečekejte hluboký příběh, veliké ambice nebo snad nějaké lomení filmových standardů. Ačkoliv se snímek prezentuje jako gamechanger, tak se opět jedná o rutinní komiksovou podívanou. Výhodou je však to, že tam kde ostatní filmy budují příběh a atmosféru a hrají si na bůhvíco, tady se jedná o ryze čistý popcorn, kde akce střídá akci, hlášky fungují na první dobrou a i když jsou vedlejší postavy spíš jen do počtu, každá z nich si ukrojí kousíček koláče slávy. Vizuálně je film nápaditý, kamera se snaží o nějaké zajímavé úhly a hudba dokáže vtáhnout do akce. Rock je ve své roli skvělý a krade si film pro sebe. Potěší i Pierce Brosnan jako Dr. Fate, jenž je takovou DC verzí Dr. Strange. Fungují i interakce mezi postavami a nějaká chemie mezi nim také panuje. Největším plusem je ale samotná postava Adama. V tomhle filmu je minimálně v první polovině hodně nekompromisní a celý jeho tón je někdy až brutální. Škoda, že sešlo z toho, že by film měl rating R, protože pro utržené končetiny a mrtvá těla by se zde nešlo daleko. I přes to se v rámci nějakých mantinelů dočkáme až brutálního zacházení s lidskými záporáky. Zapomeňte na Familly Friedly Marvel. Konečně jsme se dočkali něčeho temnějšího. (Rozhodně nesrovnávat s letošním Batmanem atd. To je úplně jiná liga samozřejmě, jelikož Batman mířil od začátku úplně jinam). Bohužel ale zamrzí až moc uspěchané finále a docela předvídatelný průběh celého filmu, včetně konce. Záporák je tady opravdu jen pro to, aby si měl Rock s kým vytřít zadek. Takže, pokud opravdu slevíte ze svých nároků na něco ambiciózního a půjdete do kina s tím, že vypnete mozek a užijete si skoro 2 hodiny nekompromisní akční jízdu, která dobře vypadá, budete z kina odcházet velice spokojeni. Pokud tak neučiníte, ušetřete si čas i peníze a do kina nelezte. Po titulkách je ještě jedná scéna, která je prostě boží. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu vlastní Amon (Bodhi Sabongui) hned několik DC komiksů. Jsou jimi „Wonder Woman #1 (Rebirth)“, „Batman Odyssey #1“, „Cyborg #4 (Rebirth)“ a neurčené komiksy „The Flash“ a „Superman“. (NiWi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama